Big Shorts: Η φιλμογραφία του σκηνοθετικού διδύμου των Λήδας Βαρτζιώτη και Δημήτρη Τσακαλέα στο Cinobo

Κάθε δύο μήνες, μια νέα φιλμογραφία μικρού μήκους ταινιών των νέων Eλλήνων σκηνοθετών, έρχεται στο Cinobo. Και τη συστήνουν στο κοινό, οι ίδιοι.

Happy_Ending_Still

Tο Cinobo παρουσιάζει μέσα από την ενότητα Big Shorts, την πλήρη ως τώρα φιλμογραφία του διδύμου των Λήδα Βαρτζιώτη - Δημήτρη Τσακαλέα, από το ντεμπούτο τους "Yawth" και το πολυταξιδεμένο "Sad Girl Weekend", μέχρι σε πρώτη προβολή το φιλμ καραντίνας "24 Hour with a Jock".

Στα Big Shorts θα παρακολουθούμε, μία φορά το δίμηνο, τις μικρού μήκους ταινίες μερικών εκ των σημαντικότερων δημιουργών στην Ελλάδα. Εδώ και χρόνια, μια εντυπωσιακά ταλαντούχα γενιά σκηνοθετών να δημιουργεί σπουδαία καριέρα στο χώρο των μικρού μήκους ταινιών, και θέλουμε να είναι ξεκάθαρο: Το μικρού μήκους φιλμ είναι μια ξεχωριστή τέχνη από μόνο του. Δεν είναι εκεί απλώς ως προπομπός των μεγάλου μήκους. Σπουδαίοι δημιουργοί μάς έχουν δώσει αριστουργήματα στο συγκεκριμένο φορμάτ κι αυτό οφείλει να εξετάζεται και να τιμάται ως κάτι αυτόνομα σημαντικό. Γι’ αυτό και το Cinobo θα παρουσιάζει φιλμογραφίες ταινιών μικρού μήκους από τους αγαπημένους μας δημιουργούς. Οι ταινίες θα βρίσκονται στην πλατφόρμα για όλο το δίμηνο του κάθε spotlight, πριν περάσουμε στους επόμενους σκηνοθέτες.

SGW_5

Ο Δημήτρης Τσακαλέας και η Λήδα Βαρτζιώτη κάνουν μικρού μήκους ταινίες που μιλούν απευθείας σε μια γεμάτη νεανική κατάσταση και στην πολυπλοκότητα που αυτή μπορεί να περιλαμβάνει – ακόμα και κάτω από ένα κάλυμμα γεμάτο χρώματα, γεμάτο πάρτυ, γεμάτο νεανικό πάθος και ορμή. Υπάρχει όμως εδώ και πολλή καρδιά. Οι νύχτες κάποτε τελειώνουν, οι φίλες κάποτε θα απομακρυνθούν, το όνειρο κάποτε θα τσαλακωθεί. Ενηλικίωση, μελαγχολία, έκσταση, ρυθμός, αγάπη, φιλία, όλα μαζί σε νεανικά όνειρα αποτυπωμένα σε φιλμ. Αυτό είναι το σινεμά του διδύμου των Δημήτρη Τσακαλέα και Λήδα Βαρτζιώτη, με ταινίες που έχουν διακριθεί στη Δράμα και παιχτεί μέχρι και στο Κάρλοβι Βάρι καθώς και σε μια σειρά από άλλα φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Όμως είναι, πάνω από όλα, ταινίες φτιαγμένες για να συναντηθούν από το κοινό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.