Όλες οι νέες ελληνικές τηλεοπτικές σειρές από την καλύτερη στη χειρότερη

Βάζουμε σε αξιολογική κατάταξη τις συνολικά δεκαεπτά νέες σειρές μυθοπλασίας που εμφανίστηκαν αυτό το φθινόπωρο στην εγχώρια μικρή οθόνη, σε έναν πρώτο απολογισμό της πιο γεμάτης –από πρόσωπα, ιδέες και ιστορίες– τηλεοπτικής σεζόν των τελευταίων χρόνων.

Ελληνικές σειρές 2022

Μια νύχτα του Αυγούστου

Μια Νύχτα του Αυγούστου

Η υπόθεση: Συνέχεια της τηλεοπτικής σειράς "Το νησί". Έξι χρόνια μετά τη δολοφονία της Άννας, ο σύζυγός της και δράστης Ανδρέας εκτίει την ισόβια ποινή του, ενώ ο αυτοκαταστροφικός πλέον Μανώλης, ο εραστής της, έχει εξαφανιστεί από την Κρήτη και ζει στον Πειραιά. Η αδελφή της Άννας, Μαρία, προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της, μεγαλώνοντας την ανιψιά της σαν δικό της παιδί και κρατώντας καλά κρυμμένα μυστικά, που δεν πρέπει να βγουν στην επιφάνεια.

Τι θα δεις: Εντυπωσιακή η σκηνοθετική ματιά της Ζωής Σγουρού, που με μια επιτυχημένη αφηγηματική προσέγγιση αλλά και έναν ηθελημένα βραδύκαυστο ρυθμό δίνει τον απαραίτητο χώρο να λάμψουν όλα τα σπουδαία της σειράς: από την εκπληκτική σκηνογραφία του Αντώνη Χαλκιά ("Το νησί", "Άγριες μέλισσες"), τη φωτογραφία του Eric Giovon, τους προσεγμένους υπόκωφους ήχους ανάμεσα στους διαλόγους, την τόσο ταιριαστή πρωτότυπη μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου, μέχρι, φυσικά, τις δυνατότερες ερμηνείες της σεζόν από τους Γιάννη Στάνκογλου και Γιούλικα Σκαφιδά. Εξαιρετικοί επίσης οι Γιώργος Καραμίχος και Μαρία Καβογιάννη. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ.

Πότε: Κάθε Κυριακή στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Τα νούμερα

Τα Νούμερα

Η υπόθεση: Ο Φοίβος, ένας 45άρης άλλοτε επιτυχημένος τραγουδιστής-τραγουδοποιός, ονειρεύεται να ξαναστήσει τη "Μάντρα" του Αττίκ και συγκεντρώνει μια ανορθόδοξη καλλιτεχνική ομάδα από διάφορα "νούμερα" του θεάματος. Όμως το τιμόνι της επιχείρησης αναλαμβάνει από σπόντα ο Τζόναθαν, ένας… εντερπρενέρ απολύτως εχθρικός απέναντι σε καλλιτεχνικά οράματα. Παρά τα εμπόδια, ο Φοίβος εξασφαλίζει τη συμμετοχή διάσημων γκεστ από τον μουσικό χώρο, που όμως ο καθένας έχει τις δικές του ιδιοτροπίες. Ποια "νούμερα", τελικά, θα υπερισχύσουν; Ο Φοίβος και το όραμά του ή ο Τζόναθαν και οι new age επιχειρηματικές εμμονές του; 

Τι θα δεις: Η ευχάριστη ανατροπή της χρονιάς έρχεται από τον Φοίβο Δεληβοριά και το απολαυστικά σουρεαλιστικό θέαμά του, το οποίο όμως καταφέρνει να "βγάζει" πολύ περισσότερο νόημα από άλλα αμιγώς τηλεοπτικά πρότζεκτ. Η (τηλεοπτική) σκηνή του θα γίνει το μέρος όπου θα τσαλακωθούν καλλιτέχνες (βλέπε Μαζωνάκης και Μποφίλιου), θα "τιμηθεί" απενοχοποιημένα η εγχώρια ποπ κουλτούρα (η αναβίωση του έρωτα Γκλέτσου - Παπαχαραλάμπους) και θα εορταστεί η μουσική και όλα της τα είδη χωρίς καμία σοβαροφάνεια.

Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Διαβάστε Επίσης

Maestro

Maestro

Η υπόθεση: O Ορέστης, ένας 47χρονος μουσικός, φτάνει στους Παξούς την περίοδο της πανδημίας προκειμένου να αναβιώσει το τοπικό φεστιβάλ μουσικής. Αντιμέτωπος με τη μικρή κοινωνία του νησιού και όλες τις παθογένειές της, θα βρεθεί μπλεγμένος σε μια ακραία ερωτική ιστορία με τη νεαρή Κλέλια, η οποία θα αποτελέσει τη θρυαλλίδα για να εκδηλωθούν όλα τα κοινωνικά προβλήματα μιας ολόκληρης ομάδας ανθρώπων. 

Τι θα δεις: Η κινηματογραφική αισθητική του Χριστόφορου Παπακαλιάτη εδώ βρίσκεται στα καλύτερά της, καθώς έχει στη διάθεσή του τις μαγευτικές ομορφιές των Παξών, την αψεγάδιαστη φωτογραφία του Αντώνη Ζκέρη, τη λεπτομερή σκηνογραφία της Ράνιας Γερογιάννη, αλλά και ένα γενναίο budget. Η Μαρία Καβογιάννη κλέβει τις εντυπώσεις, η Χάρις Αλεξίου τα πάει περίφημα στον πρώτο της τηλεοπτικό ρόλο, όμως το σενάριο προσεγγίζει ταυτόχρονα πολλές και δύσκολες θεματικές (έρωτας με μεγάλη διαφορά ηλικίας, ομοφοβία, ενδοοικογενειακή βία κ.ά.), ρισκάροντας να μη βρουν το χώρο που χρειάζονται ώστε να αναπτυχθούν εξίσου σωστά και σε βάθος. 

Πότε: Κάθε Πέμπτη στις 22:40 στο MEGA

Αυτή η νύχτα μένει

Αυτή η νύχτα μένει

Η υπόθεση: Αγρίνιο, 1984. Ο Χρήστος, ένας αυτοδημιούργητος δήμαρχος μιας επαρχιακής πόλης και ανερχόμενος πολιτικός που έχασε πρόσφατα τη σύζυγό του, ανακαλύπτει ότι ο Στρατής, ο ντόμπρος και ασυμβίβαστος ιδιοκτήτης του τοπικού σκυλάδικου "Όνειρο", δεν ήταν μια περιστασιακή σχέση της γυναίκας του αλλά ο κρυφός της έρωτας για 20 χρόνια. Την ίδια στιγμή, στο "Όνειρο" φτάνουν δύο γυναίκες που αναζητούν μια νέα αρχή στο Αγρίνιο. Όταν το μαγαζί του Στρατή μπει στο στόχαστρο του Χρήστου με σκοπό την εκδίκηση, τα μυστικά όλων αποκαλύπτονται, ένας ανεξιχνίαστος φόνος που συνδέεται με το παρελθόν τους συνεχίζει να τους απειλεί, ενώ ένας μεγάλος έρωτας καταφέρνει να γεννηθεί. 

Τι θα δεις: Δυνατές ερμηνείες από το πρωταγωνιστικό δίδυμο Βασίλη Μπισμπίκη - Γιάννη Στάνκογλου και ένα μυστήριο που χτίζεται σωστά σε κάθε επεισόδιο. Ωστόσο, η προσπάθεια αναπαράστασης των σκυλάδικων της επαρχίας του ’80, αυτής της τόσο χαρακτηριστικής εποχής και κοινωνικής πραγματικότητας, δυστυχώς γίνεται επιδερμικά και με ανασφάλεια, πέφτοντας εντέλει στο κενό και βγάζοντας το θεατή εκτός ατμόσφαιρας. Η σειρά βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή. 

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:40 στον ALPHA

Διαβάστε Επίσης

Παγιδευμένοι 

Παγιδευμένοι

Η υπόθεση: Όταν ο αδερφός του εισαγγελέα Δημήτρη Μαρκέτου βρεθεί ύποπτος για τη δολοφονία ενός νεαρού κοριτσιού, η ανερχόμενη, δυναμική δικηγόρος Άννα Ροδίτη, που κινείται πολύ διαφορετικά από τον πάντα πιστό σε κανόνες Δημήτρη, μοιάζει να είναι η μόνη που θα μπορέσει να αποδείξει την αθωότητά του. Το θύμα, όμως, αποκαλύπτεται ότι είναι η μικρή αδερφή της Άννας, γεγονός που ανατρέπει τα πάντα. Κυνηγώντας την αλήθεια, ο καθένας για τους δικούς του λόγους, Δημήτρης και Άννα θα βρεθούν μπροστά σε συνταρακτικές αποκαλύψεις. Η πορεία προς την εξιχνίαση του εγκλήματος θα τους φέρει πιο κοντά, αλλά θα ταράξει και τις σχέσεις των προσώπων που είναι γύρω τους. Διότι κανείς δεν είναι αθώος και τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται.

Τι θα δεις: Καλοκουρδισμένη σκηνοθεσία (Βίκυ Μανώλη) και μπόλικες ανατροπές σε ένα αστυνομικό δράμα με σφιχτή πλοκή που καταφέρνει να κορυφώνεται με αγωνιώδη ρυθμό. Ταιριαστή η χημεία των πρωταγωνιστών Μιχάλη Λεβεντογιάννη και Μάρθας Λαμπίρη-Φεντόρουφ, με τον πρώτο να ξεχωρίζει για την επιτυχημένα λιτή ερμηνεία του. Βασίζεται στο τουρκικό format "Yargi".

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 22:00 στον ΑΝΤ1

Μαύρο ρόδο  

Μαύρο Ρόδο

Η υπόθεση: Η 22χρονη δόκιμη μοναχή Ελισάβετ ζει εδώ και μία δεκαετία σε ένα γυναικείο μοναστήρι στην επαρχία, έχοντας αποφασίσει να αφιερώσει τη ζωή της στον Θεό. Εξαιτίας ενός μεγάλου σεισμού που χτυπά το μοναστήρι, αναγκάζεται να επιστρέψει προσωρινά στο πατρικό της, όπου θα έρθει αντιμέτωπη με την πιο μεγάλη δοκιμασία. Εκεί θα γνωρίσει τον Πέτρο, φίλο της ετεροθαλούς αδελφής της, το βλέμμα του οποίου θα την αιχμαλωτίσει κι ένας απαγορευμένος έρωτας θα ανθίσει.

Τι θα δεις: Αφήνοντας στην άκρη στις αναμενόμενες προσευχές και τα vibes από "Άγγιγμα ψυχής", αυτός ο απαγορευμένος έρωτας κερδίζει στα σημεία χάρη στους ζωντανούς διαλόγους του. Πολύ καλή η επιλογή του πολλά υποσχόμενου Μιχαήλ Ταμπακάκη για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η έμφυτη ευαισθησία του οποίου δίνει μια πιο σύγχρονη ματιά στο χιλιοϊδωμένο ως μάτσο στόρι του "κακό-αγόρι-γοητεύει-αθώα-κοπέλα". Δυνατές ερμηνείες από τους Λεωνίδα Κακούρη και Κατερίνα Διδασκάλου, που απλώνουν το ενδιαφέρον και πέρα από την ιστορία των δύο νέων, εξαιρετικός και εδώ ο έμπειρος σκηνογράφος Αντώνης Χαλκιάς, που δημιούργησε από το μηδέν το μοναστήρι. Βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Ελένης Καπλάνη.

Πότε: Κάθε Κυριακή έως Τρίτη στις 22:40 στο MEGA

Διαβάστε Επίσης

Φλόγα και άνεμος 

Φλόγα και Άνεμος
© Διονύσης Κουμνιώτης

Η υπόθεση: Αθήνα, 1968. Δικτατορία. Η Κυβέλη επισκέπτεται καθημερινά στο νοσοκομείο τον Γεώργιο Παπανδρέου, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Οι συναντήσεις τους θα γίνουν αφορμή για μια αναδρομή στις κρυφές πτυχές της θυελλώδους ερωτικής τους ιστορίας, που κυριάρχησε στη θεατρική και πολιτική σκηνή της χώρας. Ένας έρωτας γεμάτος ανυπέρβλητα εμπόδια, που όμως κατάφερε να ζήσει, κρυφά και φανερά, για περισσότερα από τριάντα χρόνια.

Τι θα δεις: Φροντισμένη ατμόσφαιρα εποχής σε ένα ομολογουμένως απαιτητικό εγχείρημα σε σκηνοθεσία Ρέινας Εσκενάζυ. Την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία υποδύεται η Μαρία Παπαφωτίου και τον Γεώργιο Παπανδρέου ο Γιώργος Τριανταφυλλίδης, ενώ για το μεγαλύτερο μέρος της σειράς τους αντίστοιχους ρόλους αναλαμβάνουν οι Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Άρης Λεμπεσόπουλος. Εξαιρετικοί και οι δυο τους, όμως δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη η λανθασμένη επιλογή να μην υπάρξει αλλαγή διανομής και για τους υπόλοιπους ρόλους. Και, κάπως έτσι, θα δούμε την Κόρα Καρβούνη ως μητέρα της Καραμπέτη και τη σχεδόν συνομήλική της Πέγκυ Σταθακοπούλου στο ρόλο της κόρης της! Βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Στέφανου Δάνδολου.

Πότε: Κάθε Σάββατο στις 22:00 στην ΕΡΤ1

Ο Παράδεισος των κυριών 

Ο Παράδεισος των Κυριών

Η υπόθεση: Αθήνα, 1963. Ένα λαμπερό πολυκατάστημα, δύο συνέταιροι, ένας μεγάλος έρωτας, κι ένας φόνος που θα ανοίξει το πιθάρι της Πανδώρας. Με φόντο τον λαμπερό κόσμο της μόδας και μιας Αθήνας που μεταμορφώνεται από μέρα σε μέρα σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα αλλά και τσιμεντούπολη, παρακολουθούμε τις ζωές των ανθρώπων που εργάζονται στο πολυκατάστημα "Ο παράδεισος των κυριών". Ανθρώπων όλων των τάξεων της τότε αναπτυσσόμενης Ελλάδας, που προσπαθούν να ισορροπήσουν ανάμεσα στον μοντέρνο και τον παραδοσιακό τρόπο ζωής, τη φτώχεια και την αφθονία, τις προκαταλήψεις του παρελθόντος και τις νέες ιδέες.

Τι θα δεις: Τίμια σαπουνόπερα εποχής, που παραδίδει αυτό ακριβώς που υπόσχεται. Επιτυχημένα τα κοστούμια και ενδιαφέροντα τα σκηνικά, αλλά και οι ερμηνείες από το μεγαλύτερο μέρος του καστ, με κάποιες τρανταχτές εξαιρέσεις που θυμίζουν γραφικές καρικατούρες. Ξεχωρίζουν οι Θεοδώρα Τζήμου, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Νατάσσα Εξηνταβελώνη. Βασίζεται στην ιταλική τηλεοπτική επιτυχία "Il paradiso delle signore".

Πότε: Κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη στις 20:00 στον ALPHA

Διαβάστε Επίσης

Γλυκάνισος 

Γλυκάνισος

Η υπόθεση: Ο Στρατής είναι υποπλοίαρχος σε ένα πλοίο που ναυαγεί μεσοπέλαγα. Οι τραγικές συνέπειες του ναυαγίου, εκτός από την καριέρα του πλήττουν και το γάμο του, κι έτσι αποφασίζει να επιστρέψει στη Λέσβο, το νησί απ’ το οποίο κατάγεται και όπου μένει μόνιμα η ευκατάστατη οικογένειά του. Η Ραζάν είναι Σύρια πρόσφυγας. Όταν ο καταυλισμός που μένει στη Μυτιλήνη τυλίγεται στις φλόγες, βιώνει μια τραγική απώλεια. Εκείνος είναι χριστιανός κι εκείνη μουσουλμάνα, οι κόσμοι τους εντελώς διαφορετικοί, όμως η δυνατή αγάπη που θα νιώσουν όταν συναντηθούν θα φανεί μεγαλύτερη απ’ όσα τους χωρίζουν.

Τι θα δεις: Η σειρά που ταλαιπωρήθηκε όσο καμία άλλη φέτος, με το κανάλι να αλλάζει συνεχώς τις μέρες και τις ώρες προβολής της για να τη "σώσει" από τον ανταγωνισμό. Ίσως αν την εμπιστευόταν περισσότερο, η σειρά θα είχε το χρόνο να κερδίσει μεγαλύτερο μέρος των τηλεθεατών, καθώς, παρά τον παρωχημένο απαγορευμένο έρωτα, έχει στοιχεία που θα την κρατούσαν αξιοπρεπώς στην prime time ζώνη για την οποία προοριζόταν.

Πότε: Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 18.45 στο ΣΚΑΪ

Κάνε ότι κοιμάσαι

Κάνε ότι κοιμάσαι

Η υπόθεση: Ο Νικόλας, ένας χαρισματικός καθηγητής λυκείου, βλέπει τη ζωή του να διαλύεται βίαια και αναπάντεχα. Στη διάρκεια μιας έντονης κρίσης στο γάμο του, θα εμπλακεί ερωτικά για μια νύχτα με τη Βικτωρία, ενώ λίγες ημέρες αργότερα, η σύζυγός του Ευαγγελία δολοφονείται σε μια ένοπλη ληστεία στο σπίτι τους και η κόρη του μεταφέρεται σε κρίσιμη κατάσταση στην εντατική. Αντιμέτωπος με την οικογενειακή τραγωδία, αλλά και την άγρια και παραβατική πραγματικότητα του περιθωριοποιημένου σχολείου στο οποίο διδάσκει, ο Νικόλας προσπαθεί να ξετυλίξει ένα κουβάρι μυστικών και ανατροπών, για να μπορέσει να εντοπίσει τους εγκληματίες και να αποκαλύψει μια σκοτεινή συνωμοσία σε βάρος του.

Τι θα δεις: Η σειρά στην οποία… "υποκλίθηκε το twitter" μάλλον στοχεύει σε θεατές που μένουν στην επιφάνεια, καθώς δεν μοιάζει να είναι έτοιμη να διαχειριστεί τα δύσκολα και δυστυχώς επίκαιρα θέματα που προσεγγίζει. Προσχηματικοί διάλογοι και χαρακτήρες, διεκπεραιωτές ερμηνείες χωρίς βάθος, επεισόδια που πλατειάζουν, αλλά και έλλειψη σκηνοθετικής ταυτότητας. Δεν έχουμε σίγουρα μια ψυχολογική σειρά μυστηρίου (όπως συστήνεται), ούτε αστυνομικό θρίλερ, ούτε κοινωνικό δράμα, αλλά περισσότερο ένα μείγμα όλων των προηγουμένων που χάνει την ουσία.

Πότε: Κάθε Δευτέρα στις 22:00 στην ΕΡΤ1

ΣτΟργή

Στοργή

Η υπόθεση: Η Μαργαρίτα Καλογεροπούλου, η Γιατρός όπως την αποκαλούν όλοι, είναι μια δυναμική ψυχοθεραπεύτρια που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην κατανόηση και την επίλυση του βαθύτερου και ίσως διαχρονικότερου κοινωνικού προβλήματος: της βίας. Στο γραφείο της θα βρεθούν άνθρωποι με τραύματα βαθιά ριζωμένα στο παρελθόν τους, που μέσα από τις θεραπευτικές συνεδρίες και την καθοδήγηση της Γιατρού θα αναζητήσουν το μονοπάτι που μπορεί να τους οδηγήσει στην αυτογνωσία, τη λύτρωση και την ισορροπία. 

Τι θα δεις: Πολλές οι ερμηνευτικές υπερβολές σχεδόν όλων των ηθοποιών που αναλαμβάνουν τους ρόλους των θεραπευόμενων στις αυτοτελείς ιστορίες – γεγονός που φανερώνει εντέλει μια λανθασμένη προσέγγιση στο πώς αποτυπώνεται και κινηματογραφείται το ψυχικό τραύμα, αλλά και μια σεναριακή και σκηνοθετική αδυναμία στη δραματουργία. Η Μαρία Ναυπλιώτου, από την άλλη, με μια ερμηνεία γεμάτη ευαισθησία και πραότητα, αποδεικνύεται εξαιρετική επιλογή για το ρόλο της Γιατρού. Βασίζεται στην τουρκική σειρά "Kirmizi Oda".

Πότε: Κάθε Παρασκευή στις 21:00 στο ΣΚΑΪ 

Διαβάστε Επίσης

Ποιος Παπαδόπουλος; 

Ποιος Παπαδόπουλος

Η υπόθεση: Δεκάξι χρόνια πριν, εξαιτίας μιας συνωνυμίας, δύο μωρά μπερδεύονται στο μαιευτήριο και μεγαλώνουν με τη λάθος οικογένεια. Δεκάξι χρόνια μετά, όταν το λάθος αποκαλύπτεται, οι πλούσιοι αριστοκράτες Παπαδόπουλοι θα αναγκαστούν να φιλοξενήσουν στην έπαυλή τους τους φτωχούς Παπαδόπουλους για χάρη των αγοριών τους. Πώς θα ξεμπλεχτεί το κουβάρι αυτής της αναγκαστικής συμβίωσης δύο οικογενειών με εντελώς διαφορετικό ταξικό στάτους;

Τι θα δεις: Η μεγάλη έκπληξη έρχεται από τους Βασίλη Ρίσβα και Δήμητρα Σακαλή, αλλά για τους λάθους λόγους. Το συγγραφικό δίδυμο που μας έχει συνηθίσει σε επιτυχημένα και πρωτότυπα σενάρια (με κορυφαία τους στιγμή τα "Μαύρα Μεσάνυχτα") εδώ παραδίδει κάτι πολύ κατώτερο των δυνατοτήτων του. Η Ελένη Ουζουνίδου και ο Κρατερός Κατσούλης κάνουν τα πάντα για να σώσουν ό,τι μπορούν από την ανέμπνευστη κεντρική ιδέα, έχοντας στη διάθεσή τους ένα φανερά αδύναμο σενάριο. Πρόχειρο το casting στους νεαρούς ηθοποιούς, επιφανειακή η σκηνοθεσία.

Πότε: Κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1

Μαίρη Μαίρη Μαίρη

Μαίρη, Μαίρη, Μαίρη

Υπόθεση: Η καθημερινότητα τριών εντελώς διαφορετικών μεταξύ τους γυναικών, που το μόνο κοινό τους στοιχείο είναι το όνομά τους: Η Μαίρη, που πλησιάζει τα 40 και καλείται να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις ενός σύγχρονου γάμου όντας σύντροφος, μητέρα, ευσυνείδητη επαγγελματίας αλλά και ερωμένη, η νοικοκυρά Μαίρη που έπειτα από 20 χρόνια γάμου έχει ντοκτορά στη συμβίωση με τον άντρα της αλλά τρώγεται ακόμα με την πεθερά της, και η single 35χρονη Μαίρη με τη γεμάτη απρόοπτα ερωτική ζωή.

Τι θα δεις: Ξαναζεσταμένο ποτ πουρί χαρακτήρων, διαλόγων και παρωχημένων αστείων από το πλούσιο συρτάρι των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου, που κάνει το πάλαι ποτέ επιτυχημένο συγγραφικό δίδυμο να μοιάζει σαν να έχει ξεμείνει από ενέργεια και φρέσκες ιδέες. Ο γρήγορος ρυθμός της σκηνοθεσίας έρχεται μάλλον κατά λάθος, ως αποτέλεσμα της αναγκαστικής εναλλαγής μεταξύ των ιστοριών των συνονόματων ηρωίδων και όχι από κάποιο πρωτότυπο σκηνοθετικό εύρημα που θα του ταίριαζε περισσότερο.

Πότε: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00 στο MEGA

Εκτός υπηρεσίας

Εκτός υπηρεσίας

Υπόθεση: Όταν το αστυνομικό τμήμα του φιλήσυχου νησιού του Κάβουρα με τη μηδενική εγκληματικότητα απειλείται να κλείσει λόγω… αναδουλειάς, οι τρεις καλομαθημένοι αστυνομικοί που θέλουν να γλιτώσουν τις επερχόμενες μεταθέσεις (και την ουσιαστική δουλειά) αποφασίζουν να δημιουργήσουν ένα έγκλημα από το πουθενά: Κλέβοντας τα λείψανα του τοπικού ήρωα του νησιού, του Ντάντουλα, τα οποία βρίσκονται εδώ και χρόνια μοιρασμένα στα χωριά Καμπανάκι και Ποθητό συμβολίζοντας την εκεχειρία τους, θα αναβιώσουν την αιώνια έχθρα ανάμεσα στα δυο χωριά, οι κάτοικοι θα πιαστούν στα χέρια και οι τρεις αστυνομικοί θα γίνουν επιτέλους απαραίτητοι για το νησί τους.

Τι θα δεις: Αν και η βασική ιδέα είναι άκρως πρωτότυπη και δίνει πρόσφορο έδαφος για μια διασκεδαστική αστυνομική κωμωδία, που έχει καιρό να φανεί στην ελληνική τηλεόραση, τα πάντα σερβίρονται με προχειρότητα και αφέλεια, αφήνοντας στην άκρη κάθε ευρηματικότητα. Η κωμική φλέβα της κεντρικής τριάδας των Άνδρης Θεοδότου, Πάνου Βλάχου και Αλέξη Βιδαλάκη υπάρχει μεν, αλλά δεν της επιτρέπεται να χτυπήσει.

Πότε: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στον ΑΝΤ1

Έρωτας φυγάς 

Έρωτας φυγάς

Η υπόθεση: Ο έρωτας του Μάρκου, ενός μηχανικού αυτοκινήτων, και της Αλεξάνδρας, μιας ράφτρας, αρχίζει στην Αθήνα του 1955 με τις πιο ευοίωνες προοπτικές, όμως μια δολοφονία για λόγους τιμής φέρνει το ζευγάρι σε μια απομονωμένη γωνιά της Μεσσηνίας. Κρύβονται σε ένα μεγάλο τσιφλίκι ως εργάτες γης, παριστάνοντας τα αδέρφια. Ο άρχοντας της περιοχής, Ιάσονας Δεμερτζής, ερωτεύεται με πάθος την Αλεξάνδρα. Όταν εκείνη χάνει τον Μάρκο, που καταδικάζεται για δολοφονία, την παντρεύεται αγνοώντας ότι εκείνη είναι έγκυος. Ο Μάρκος, βγαίνοντας από τη φυλακή, κάνει σκοπό της ζωής του την εκδίκηση.

Τι θα δεις: Βαρύγδουπο δράμα εποχής που εκπροσωπεί ικανοποιητικά το Open στη μάχη της καθημερινής σειράς. Αρκετά φασαριόζικο σε σημεία, μένει χαμηλά στη λίστα γιατί θα περιμέναμε περισσότερα και από το καστ αλλά κυρίως από τους έμπειρους Βασίλη Τσελεμέγκο (στη σκηνοθεσία με τον Παναγιώτη Πορτοκαλάκη) και Ρένα Ρίγγα (διασκευή σεναρίου σε επιμέλεια του Δημήτρη Αποστόλου).

Πότε: Κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:40 στο OPEN

Η δική μας οικογένεια  

Η δική μας οικογένεια

Η υπόθεση: Έπειτα από ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα, ο μποέμ Δημήτρης, ένας γοητευτικός εργένης και πρώην οδηγός αγώνων μότο κρος, θα χριστεί κηδεμόνας των τεσσάρων παιδιών του κολλητού του, Σέργιου. Η Αγγελική είναι μια δυναμική δημοσιογράφος που έχει επικεντρωθεί στο να βρει την κόρη που γέννησε πριν από 17 χρόνια, αλλά αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία. Όταν ανακαλύπτει ότι το παιδί αυτό είναι η Νεφέλη, η μεγάλη κόρη του Σέργιου, την οποία είχε υιοθετήσει με τη γυναίκα του πριν κάνουν δικά τους παιδιά, θα κάνει το παν για να προσληφθεί από τον Δημήτρη ως οικιακή βοηθός και να βρεθεί επιτέλους δίπλα στην κόρη της.

Τι θα δεις: Το καστ είναι καλό ως μονάδες αλλά όχι ως σύνολο. Η μεταξύ τους χημεία αγνοείται, με τον καθένα να μοιάζει να εκπροσωπεί άλλο ύφος, άλλη χρονιά, άλλο στιλ, άλλη σειρά. Κι αυτό δεν το λες και τόσο καλό στοιχείο για μια οικογένεια…

Πότε: Κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή στις 20:00 στο ΟPEN

Άγρια γη 

Άγρια Γη

Η υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά 28 χρόνια πριν, όταν ο δεκάχρονος γιος του ιδιοκτήτη του κτήματος Άγρια Πλαγιά πέφτει θύμα απαγωγής μπροστά στα μάτια της εξάχρονης φίλης του Ελπίδας. Στο σήμερα, η Ελπίδα είναι παντρεμένη, δεν έχει ξεχάσει τον παιδικό της φίλο, ενώ η Άγρια Πλαγιά ανήκει πλέον στη μητέρα της Όλγα, η οποία τότε ήταν γραμματέας της επιχείρησης. Ο Άρης, που μαθαίνει ύστερα από τόσα χρόνια ποιος οργάνωσε την απαγωγή του και την καταστροφή της οικογένειάς του, κρυμμένος πίσω από μια νέα ταυτότητα, επιστρέφει στη γη που κάποτε ήταν δική του με σκοπό την εκδίκηση. 

Τι θα δεις: "Άγριες μέλισσες και Γη της ελιάς, ενωθείτε!" Έτσι μοιάζει να σκέφτηκαν οι συντελεστές (σενάριο: Μαρία Γεωργιάδου, σκηνοθεσία: Λίνος Χριστοδούλου, Γιώργος Κικίδης), εξαντλώντας τη δημιουργικότητά τους στην εύρεση ενός τίτλου ικανού να παραπλανήσει κάποιον τηλεθεατή, και όχι στη δημιουργία μιας στέρεης, ενδιαφέρουσας ιστορίας. Το πείραμα φυσικά απέτυχε και η ελπίδα του ΣΚΑΪ για ένα ανταγωνιστικό καθημερινό δράμα έσβησε για τα καλά.

Πότε: Κάθε Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:50 στο ΣΚΑΪ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.