"Interview with the Vampire": Σαγηνευτικά βαμπίρ και γοτθικός τρόμος στην τηλεόραση

Είδαμε τα δύο πρώτα επεισόδια της νέας σειράς βασισμένης στα διάσημα βιβλία της Αν Ράις.

interview with the vampire

Πριν από 10 μήνες, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, η Αμερικανίδα συγγραφέας Αν Ράις. Αρκετά εκκεντρική, έφτανε ακόμα και με νεκροφόρα σε παρουσιάσεις βιβλίων και εκδηλώσεις, πρόσφερε στους αναγνώστες του γοτθικού και ερωτικού τρόμου και μετέπειτα της χριστιανικής λογοτεχνίας, μοναδικά δείγματα γραφής. Δεν έχω διαβάσει τι έχει γράψει στα χρόνια που "επέστρεψε" στον Καθολικισμό, αλλά, όπως και να έχει, τα βιβλία της με ήρωες βρικόλακες είναι αυτά που την έκαναν διάσημη.

Οι πωλήσεις των βιβλίων της ξεπερνάνε τα 100 εκατομμύρια αντίτυπα, με πιο γνωστή τη σειρά μυθιστορημάτων "Τα Χρονικά του Βαμπίρ" που ξεκίνησε το 1976, μέσα από την οποία "ξεπετάχτηκαν" και δύο πολύ επιτυχημένες ταινίες των περασμένων δεκαετιών: "Η Βασίλισσα των Καταραμένων" με την αδικοχαμένη Aaliyah το 2002 και νωρίτερα, το 1994, η "Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα" του Νιλ Τζόρνταν, με τη μοναδική σύμπραξη στη μεγάλη οθόνη, δύο μεγάλων σταρ του Χόλιγουντ, Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ.

interview with the vampire


Μετά από κάποια χρόνια που γυρνούσε η ιδέα, από τον γιο της Αν Ράις και την ίδια, για μία τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα "Χρονικά του Βαμπίρ", η νέα σειρά "Συνέντευξη με Έναν Βρικόλακα" ("Interview with the Vampire") έκανε πρεμιέρα πριν από λίγες μέρες, με τα δύο πρώτα επεισόδια. Θα έχουμε ακόμα περισσότερη τηλεοπτική Αν Ράις σύντομα. Στο δίκτυο AMC, θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 5 Ιανουαρίου 2023 μία ακόμα σειρά βασισμένη σε βιβλία της, η μεταφορά του "Anne Rice’s Mayfair Witches", με την Αλεξάντρα Νταντάριο στο ρόλο μίας μάγισσας.

Μπορεί η νέα εκδοχή να μην έχει για πρωταγωνιστές τους Μπραντ Πιτ και Τομ Κρουζ, αλλά οι φίλοι του γοτθικού τρόμου, του σκοτεινού ερωτισμού, των σαγηνευτικών βαμπίρ και του "True Blood”, θα ενθουσιαστούν. Στέκεται αντάξια των βιβλίων της Αν Ράις και της blockbuster ταινίας του 1994.

Με αρκετές αλλαγές από το αυθεντικό βιβλίο και την ταινία, η σειρά -πολύ σωστά- "πατάει" με το ένα πόδι στο 2022 και το άλλο στη Νέα Ορλεάνη του 1910. Ο βραβευμένος με δύο Πούλιτζερ, βετεράνος δημοσιογράφος Ντάνιελ Μολόι, μία ωραία πρωία το καλοκαίρι του 2022, λαμβάνει ένα πακέτο στο γραμματοκιβώτιο, με αποστολέα τον Λούι ντε Πουάντ ντου Λακ. Μέσα στο πακέτο, θα βρει ένα γράμμα και κάποιες κασέτες που περιέχουν την ηχογραφημένη συνέντευξη που είχε πάρει ο νεαρός τότε Μολόι -στην ταινία τον ενσάρκωνε ο φοβερός Κρίστιαν Σλέιτερ- από τον Λούι πριν από 49 χρόνια σε ένα διαμέρισμα στο Σαν Φρανσίσκο. Μία συνέντευξη που πέρασε από "χίλια κύματα και δαγκωματιές" και σταμάτησε ξαφνικά. Ο Λούι ακούγεται στις κασέτες να εξιστορεί την ιστορία του και πώς μεταμορφώθηκε σε "πλάσμα της νύχτας" από τον Λεστάτ ντε Λιονκούρτ, μέντορα και εραστή του.

interview with the vampire

Αν και αρχικά ενοχλημένος από το πακέτο και την επανεμφάνιση του Λούι μετά από τόσα χρόνια, ο Μολόι δέχεται να πετάξει στο Ντουμπάι μία βδομάδα αργότερα για μία δεύτερη συνέντευξη. Θα τον συναντήσει στο πολυτελές διαμέρισμα-φέρετρο σε έναν ουρανοξύστη του εμιράτου, αυτός γερασμένος, στα πρώτα στάδια της ασθένειας νόσου Πάρκινσον, ο άλλος όπως τον άφησε πριν από 49 χρόνια, φρέσκος και αναλλοίωτος. Ο Μολόι πατάει το "record” και τον ρωτάει ευθέως: "Κύριε ντου Λακ, πόσο καιρό είσαστε νεκρός;". Και ξαφνικά, το σκηνικό αλλάζει, μεταφερόμαστε στη Νέα Ορλέανη του 1910 για να μάθουμε πώς ο ντου Λακ, ένας εύπορος Αφροαμερικανός που διατηρούσε τις επιχειρήσεις του στην πρώην περιοχή με τα "κόκκινα φανάρια", γνώρισε τον Λεστάτ και στη συνέχεια μεταμορφώθηκε σε βρικόλακα.

Ο Άλαν Τέιλορ ("The Sopranos", "Game of Thrones", "Mad Men") υπογράφει τη σκηνοθεσία στα δύο πρώτα επεισόδια, με τρεις τους κύριους πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής: Έρικ Μπογκοσιάν στο ρόλο του δημοσιογράφου Ντάνιελ Μολόι, Τζέικομπ Άντερσον ("Game of Thrones") σαν Λούι ντου Πουάντ ντου Λακ και Σαμ Ριντ στο ρόλο του Γάλλου βρικόλακα Λεστάτ. Η σύγκρουση και η δυναμική των δύο τελευταίων, με έναν διάχυτο queer ερωτισμό στην ατμόσφαιρα (κάτι που δεν είχαμε δει στην ταινία του 1994), η σταδιακή αλλαγή του Λούι σε βρικόλακα και η τηλεπαθητική επικοινωνία των δύο, θα φέρει τους δύο νεαρούς άνδρες κοντά. Μόνο που το "βρικολάκιασμα" φέρνει και παρενέργειες, δεν είναι μόνο παιχνίδια πόκερ κάθε βράδυ και οινοποσία στα σαλούν.

Διαβάστε Επίσης


Τα δύο πρώτα επεισόδια παίρνουν σχεδόν άριστα. Αν είσαστε, μάλιστα, fans της ταινίας (ok, κανείς δεν μπορεί να αντικαταστήσει αυτόν τον Τομ Κρουζ) και σειρών σαν το "True Blood” και "Penny Dreadful”, σας αρέσουν τα βαμπίρ, ο ερωτισμός και ο γοτθικός τρόμος, ίσως αυτή η νέα σας αγαπημένη σειρά.

Το "Interview with the Vampire” προβάλλεται στην COSMOTE TV.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.