7 τηλεοπτικές σειρές που δεν πρέπει να χάσετε μέσα στο 2022

Ο Ράιαν Ρέινολντς γίνεται πραγματικός ιδιοκτήτης βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας, οι Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν στην παραγωγή ενός καθηλωτικού σύγχρονου γουέστερν, η τηλεοπτική επιστροφή του Τζεφ Μπρίτζες και 4 ακόμα σειρές για binge-watching.

welcome to wrexham

Το καλοκαίρι που μας πέρασε, πολλοί από εμάς προτιμήσαμε να κάνουμε ταξίδια και σύντομες εξορμήσεις, παρά να περάσουμε τον χρόνο μας μπροστά από μία τηλεόραση. Κάπως έτσι, χάσαμε κάποιες υπέροχες σειρές που κυκλοφόρησαν μέσα στο καλοκαίρι και συνεχίζουν να προκαλούν συζητήσεις, μεγάλη τηλεθέαση και θετικά σχόλια μέχρι και σήμερα, ενώ κάποιες από αυτές πριν από μόλις ελάχιστες βδομάδας ή και μέρες, ολοκλήρωσαν τον κύκλο τους.  Ποτέ δεν είναι αργά, μπορούμε να ξεκινήσουμε να βλέπουμε κάποιες από αυτές τις σειρές σήμερα. Σας προτείνουμε επτά από αυτές. Καλό binge-watching!


Welcome to Wrexham


Μία "ζεστή" σειρά, με μεγάλη καρδιά, που υπενθυμίζει σε όλους μας γιατί αγαπάμε το ποδόσφαιρο, ακόμα και αν η ομάδα μας είναι στις τελευταίες κατηγορίες και δεν διεκδικεί τίτλους. To "Welcome to Wrexham” είναι μία σειρά ντοκιμαντέρ, γυρισμένη, όμως, έτσι που φέρνει και σε μυθοπλασία. Άλλωστε η όλη ιστορία είναι αρκετά απίθανη: ο διάσημος Αμερικανοκαναδός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς, μετά από πρόταση του επίσης Αμερικανοκαναδού ηθοποιού Ρομπ Μακ Έλενι, αποφασίζουν να αγοράσουν την ιστορική ομάδα Ρέξαμ της Ουαλίας και να την βγάλουν από την ανυποληψία των τελευταίων δεκαετιών. Από πού και ως πού δύο "Αμερικανάκια" θέλησαν να ασχοληθούν με το βρετανικό ποδόσφαιρο; Ποιες είναι οι προθέσεις τους και πώς θα τους υποδεχτούν οι ντόπιοι; Σκοπός τους να ανεβάσουν την Ρέξαμ στην ανώτερη κατηγορία, την Premier League, μέχρι το 2026. Θα τα καταφέρουν ή το πείραμα θα αποδειχθεί ένα μεγάλο φιάσκο, στις πλάτες μάλιστα μίας ολόκληρης πόλης; 

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+


Bad Sisters

bad sisters


Κατατάσσω την κατάμαυρη κωμωδία "Bad Sisters” ανάμεσα στις αγαπημένες μου για το 2022, ίσως να αγγίζει και την κορυφή. Δεν την έχουμε, όμως, δει να συζητιέται τόσο έντονα, ίσως "φταίει" και ότι η Apple TV+ δεν έχει ακόμα απλωθεί σε περισσότερα ελληνικά σπίτια. Αν έχετε χρόνο και χώρο, ανάμεσα σε άλλες σειρές και ταινίες που βλέπετε, το "Bad Sisters” θα σας καταπλήξει. Βασισμένη στην φλαμανδική σειρά "Clan”, εδώ μεταφερόμαστε στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, όπου οι 5 αδερφές Γκάρβεϊ, η κάθε μία με τη δική της προσωπικότητα, οικογένεια, παραξενιές και καριέρα, πάντα, όμως, κοντά η μία με την άλλη, θα βρεθούν στη "δίνη του κυκλώνα", υποψιών και έρευνας από έναν περίεργο ασφαλιστή, όταν ο Τζον Πολ, άνδρας της μία εκ των πέντε, χάνει μυστηριωδώς τη ζωή του. Μοναδική καταγραφή χαρακτήρων, σε μία μαύρη κωμωδία, με πολλά στοιχεία crime και δράματος, και μοναδικό all-star cast πρωταγωνιστών (Ιβ Χιούσον, Κλάις Μπανγκ, Σάρον Χόργκαν, Ντάριλ ΜακΚόρμακ, Σάρα Γκριν, Έβα Μπέρθισλ). 

Η σειρά προβάλλεται στην Apple TV+

The Old Man 

the old man


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αειθαλή Τζεφ Μπρίτζες, το "Old Man” είναι ένα καθαρόαιμο θρίλερ δράσης που καθηλώνει. Ο Νταν Τσέις (Τζεφ Μπρίτζες) είναι ένας πρώην πράκτορας της CIA που προσπαθεί, κρυμμένος και με νέα ταυτότητα για 30 χρόνια, να ξεφύγει από το παρελθόν του και τις μυστικές υπηρεσίες. Μόνο που αυτό το παρελθόν δεν τον ξεχνά και ένας επίδοξος δολοφόνος ανακαλύπτει τα ίχνη του και προσπαθεί να τον βγάλει από τη μέση. Γιατί κρυβόταν για τόσα χρόνια ο Νταν Τσέις και τι μυστικά κουβαλάει; Για άλλη μία φορά θα πρέπει να ξεφύγει, να βγει στον ανοιχτό δρόμο, μόνο που μπροστά του θα βρει τον επίσης βετεράνο πράκτορα και αντίπαλό του, Χάρολντ Χάρπερ (Τζον Λίθγκοου), αλλά και μία γυναίκα (Έιμι Μπρένεμαν), η οποία δεν γνωρίζει τίποτα και θα προσπαθήσει να τον βοηθήσει. 

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+ και στο Vodafone TV


Black Bird

black bird


Η σειρά "Ντάμερ" σαρώνει τα πάντα στο πέρασμά της, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε τηλεθέαση αγγλόφωνη σειρά στην ιστορία του Netflix. Βρισκόμαστε σε μία νέα εποχή δοξολογίας των serial killers μέσα από την ποπ κουλτούρα; Ελπίζω πως όχι. Και στο "Black Bird” της Apple TV+ βρίσκουμε μία ιστορία με κατά συρροή δολοφόνους, ένα συναρπαστικό ψυχολογικό θρίλερ. Εμπνευσμένη από πραγματικά γεγονότα, ο πρώην σταρ αθλητής του κολεγίου του, καταλήγει για 10 χρόνια πίσω από της φυλακής τα σίδερα για εμπόριο ναρκωτικών. Του δίνεται, όμως, μία χρυσή ευκαιρία για να αποφυλακιστεί: θα πρέπει να μπει σε μία σκληρή φυλακή υψίστης ασφαλείας σαν άλλος ένας τρόφιμος, να πιάσει φιλίες με έναν φερόμενο κατά συρροή δολοφόνο που είναι έτοιμος να αποφυλακιστεί λόγω αμφιβολιών και να αποσπάσει πληροφορίες πού έχει κρύψει το πτώμα μίας νεαρής γυναίκας (και αν μπορεί να αποδείξει ότι αυτός είναι ο δράστης). Η σειρά είναι το κύκνειο άσμα και η τελευταία εμφάνιση του Ρέι Λιότα στην τηλεόραση, έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια, λίγες μέρες πριν από την πρεμιέρα του "Black Bird”. Ανατριχιαστικός ο Πολ Γουόλτερ Χάουζερ στο ρόλο του φερόμενου δολοφόνου.  

Η σειρά προβάλλεται στην Apple TV+

Διαβάστε Επίσης


The Reservation Dogs

reservation dogs


Η μεγάλη έκπληξη της χρονιάς, με τη δεύτερη σεζόν να ολοκληρώνεται πριν από λίγες μέρες, με διθυραμβικές κριτικές και μεγάλη αποδοχή από το κοινό. Δικαίως! Στο "Reservation Dogs” ακολουθούμε μία παρέα αυτόχθονων εφήβων στην αγροτική Οκλαχόμα, με κάποιους από αυτούς να θέλουν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι προς την Καλιφόρνια, έναν τόπο μαγικό για αυτά τα παιδιά. Ερχόμαστε κοντά με τη ζωή των αυτόχθονων Αμερικανών, τα ήθη, έθιμα και δοξασίες που ακόμα υπάρχουν "ζωντανές" στην καθημερινή τους ζωή, με πολύ χιούμορ, συγκίνηση και αυτοσαρκασμό. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να είσαι έφηβος αυτόχθονας στην Αμερική του σήμερα, οι προκαταλήψεις και ανισότητες είναι ακόμα έντονες, αλλά αυτά τα παιδιά έρχονται να αλλάξουν τον κόσμο. Ανάμεσα στους παραγωγούς της σειράς, μάλιστα, είναι και ο Τάικα Γουαϊτίτι ("Τζότζο", "What we do in the shadows".

Η σειρά προβάλλεται στο Disney+


Dark Winds

dark winds


Άλλη μία σειρά με πρωταγωνιστές αυτόχθονες Αμερικανούς, με κοινό πρωταγωνιστή, μάλιστα, τον φοβερό Ζαν ΜακΚλάρνον. To "Dark Winds" είναι ένα καθαρόαιμο αστυνομικό θρίλερ με στοιχεία γουέστερν, με δύο τεράστια ονόματα στην παραγωγή, αυτά των Ρόμπερτ Ρέντφορντ και Τζορτζ Ρ. Ρ. Μάρτιν (o συγγραφέας του έπους φαντασίας "Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου", στο οποίο βασίστηκε η τηλεοπτική σειρά "Game of Thrones”). Αν σας θυμίζει κάτι ο τίτλος, τα βιβλία του Τόνι Χίλερμαν, με πρωταγωνιστές τους tribal αστυνομικούς Λίπχρον και Τσι, έχουν μεταφερθεί παλαιότερα στον κινηματογράφο ("The Dark Wind”, 1991, με πρωταγωνιστή τον "La Bamba” Λου Ντάιαμοντ Φίλιπς) και στην τηλεόραση ("Skinwalkers”). Στο "Dark Winds”, o αυτόχθονας αστυνομικός Τζο Λίπχορν (Ζαν ΜακΚλάρνον), κατά τη δεκαετία του ’70, στα νοτιοδυτικά των ΗΠΑ και την ευρύτερη περιοχή του Έθνους των Νάβαχο, βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν μυστηριώδη διπλό φόνο. Στην προστατευόμενη περιοχή καταφθάνει ο νέος αναπληρωτής, ο -επίσης αυτόχθονας- Τζιμ Τσι (Κίοα Γκόρντον), στην πραγματικότητα είναι μυστικός πράκτορας του FBI. Η σύγκρουση δεν θα αργήσει να έρθει αλλά οι κίνδυνοι είναι μεγαλύτεροι από τις διαφορές που τους χωρίζουν. 

Η σειρά προβάλλεται στο AMC


Los Espookys

Los Espookys


Άγνωστη ακόμα στο ελληνικό κοινό, μία από τις απολαυστικότερες σειρές του HBO μιλάει ισπανικά. Συνδημιουργός της και συμπρωταγωνιστής, ο Αμερικανός ηθοποιός και μουσικός Φρεντ Άρμισεν (Saturday Night Live, Portlandia, Big Mouth), με την πλοκή του "Los Espookys” να τοποθετείται σε μία πόλη της Λατινικής Αμερικής που δεν αναφέρεται, αλλά πιθανόν μιλάμε για την Πόλη του Μεξικού ή το Σαντιάγο της Χιλής, αν και αυτό έχει ελάχιστη σημασία. Queer κωμωδία τρόμου, όπου μία παρέα από τέσσερις goth -και fans των ταινιών τρόμου- νεαρούς, προσλαμβάνεται από διάφορους τύπους για να στήσουν τρομακτικές φάρσες, κατασκευές και σκηνικά σε πάρτι και ανυποψίαστα "θύματα". Ιδιαίτερα, ο ένας από την παρέα των τεσσάρων, ο Renaldo, είναι master στα χειροποίητα ειδικά εφέ, ενώ όλοι συμβάλλουν για να πάνε τα πράγματα καλά ή… πολύ άσχημα, μαζί με μία αύρα μεταφυσικού στον αέρα. Η δεύτερη σεζόν άρχισε να προβάλλεται πριν από λίγο καιρό, μετά από σχεδόν χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας. Η πιο original κωμωδία της χρονιάς. 

Η σειρά προβάλλεται στο HBO

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.