Το "Μουσικό κουτί" αφιερώνεται στον Νίκο Γκάτσο

Τους Μανώλη Μητσιά, Αγαθή Δημητρούκα και Μυρτώ Βασιλείου υποδέχονται οι Νίκος Πορτοκάλογλου και Ρένα Μόρφη.

Μουσικό Κουτί

Το "Μουσικό κουτί" αφιερώνει την εκπομπή της Τετάρτης 16 Φεβρουαρίου (22.00, ΕΡΤ1) στον Νίκο Γκάτσο, τον ποιητή που σημάδεψε με τους στίχους του το ελληνικό τραγούδι. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη γιορτάζουν τη ζωή και το έργο του, με καλεσμένους τον κορυφαίο ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά και την ιδιαίτερη στιχουργό και σύντροφό του Γκάτσου στα τελευταία χρόνια της ζωής του, Αγαθή Δημητρούκα. Την παρέα συμπληρώνει η Μυρτώ Βασιλείου, μια εξαιρετική ερμηνεύτρια, που αποδεικνύει πως τα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου διατηρούν μια αιώνια νεότητα και αγγίζουν όλες τις γενιές.


"Έχω ζηλέψει όλα τα τραγούδια του Γκάτσου" λέει ο Μανώλης Μητσιάς και δηλώνει πνευματικό τέκνο του: "Τον γνώρισα γύρω στο ’68, στο στούντιο που ο Δήμος Μούτσης έγραφε τη μουσική για την ταινία ‘‘Ένας μάγκας στα σαλόνια’’. Ήταν επιβλητικός, ψηλός και ωραίος… Εκείνος μου έδωσε το δικαίωμα να έχω μαζί του μια πιο στενή επαφή, να του τηλεφωνώ και να πίνω καφέ στο περίφημο τραπέζι του στου ‘‘Φλόκα’’, που δεν πήγαιναν και πολλοί".


"Το φθινόπωρο του τηλεφώνησα και τα Χριστούγεννα μου έστειλε στο χωριό με τον οδηγό του ένα κασετόφωνο, μια γραφομηχανή, διάφορους δίσκους και πάρα πολλές σοκολάτες" εξομολογείται η Αγαθή Δημητρούκα,  η οποία το 1974 συνέδεσε τη ζωή της με τον ποιητή και έζησε δίπλα του μέχρι τον θάνατό του: "Ως παιδί άκουγα ραδιόφωνο και μου έκανε εντύπωση ότι τα τραγούδια που μου άρεσαν είχαν όλα την υπογραφή του. Αυτό που με είχε συγκινήσει πολύ ήταν το ‘‘Χελιδόνι στο κλουβί’’ και κυρίως ο στίχος ‘‘Στης ψυχής μου τον καθρέφτη, ίσκιος άρχισε να πέφτει’’ και ήμουν μόλις 11 ετών".

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.