Το "House of Cards" δεν θα ήταν το ίδιο δίχως την Ρόμπιν Ράιτ

Την 1η Φεβρουαρίου 2013, το "House of Cards" έκανε πρεμιέρα στο Netflix. Σχεδόν αμέσως καταλάβαμε ποια ήταν το αφεντικό.

Ρόμπιν Ράιτ

Πέρασαν κιόλας 9 χρόνια από τη στιγμή που το "House of Cards" έκανε την πρεμιέρα του στο Netflix- ήταν 1η Φεβρουαρίου 2013, μία ημέρα σαν σήμερα. Σχεδόν αμέσως κέντρισε το ενδιαφέρον του κοινού σαν μία σειρά που είχε ως αντικείμενο κάτι με το οποίο ελάχιστοι είχαν ασχοληθεί έως τότε ενώ το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Κέβιν Σπέισι (Φράνσις Άντεργουντ) και Ρόμπιν Ράιτ (Κλερ Άντεργουντ) άφηνε από μόνο του υποσχέσεις για κάτι σπουδαίο.

Πλέον, σχεδόν 4 χρόνια μετά το φινάλε του (που ήταν πιο άμεσο από ό,τι υπολογιζόταν λόγω του γνωστού σκανδάλου), μπορούμε με σιγουριά να πούμε πως όλο το "House of Cards" μοιάζει να φτιάχτηκε για να δούμε τον χαρακτήρα της Ρόμπιν Ράιτ στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Το προφίλ

Η Ρόμπιν Ράιτ ήρθε στη ζωή στις 8 Απριλίου 1966 και μεγάλωσε ως ένα κλασικό κορίτσι του αμερικανικού Νότου, διαθέτοντας ωστόσο καλιφορνέζικη γοητεία. Μετά το Ντάλας και το Σαν Ντιέγκο όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια, βρέθηκε σύντομα στο Λος Άντζελες για να κυνηγήσει το όνειρο μίας καριέρας στον κόσμο του θεάματος.

Η πρώτη της (τηλεοπτική) επιτυχία θα έρθει με το ρόλο της Κέλλυ Κάπγουελ στην κλασική σαπουνόπερα "Santa Barbara". Παρότι είχε κινηματογραφικές συμμετοχές -και μάλιστα σε σημαντικές ταινίες όπως το "Forrest Gump"- δεν κατάφερε να βρει έναν ρόλο που θα απογείωνε την καριέρα της.

Το 1989 γνώρισε τον Σον Πεν, ο οποίος μόλις είχε χωρίσει από την Μαντόνα.

Δύο χρόνια μετά απέκτησαν την πρώτη τους κόρη, Ντίλαν Φράνσις Πεν, και άλλα τόσα αργότερα ήρθε στη ζωή ο γιος τους, Χόπερ Τζακ. Κατά τη διάρκεια των δύο περιόδων εγκυμοσύνης της, η Ράιτ αναγκάστηκε να απορρίψει δύο ρόλους που θα μπορούσαν δυνητικά να αλλάξουν την καριέρα της.

Ο πρώτος ήταν εκείνος της Λαίδη Μάριον για το "Robin Hood: Prince of Thieves" με τον Κέβιν Κόστνερ (επιλέχθηκε τελικά η Μέρι Ελίζαμπεθ Μαστραντόνιο) και ο δεύτερος της Άμπι Μακντίρε στο "The Firm" (την ενσάρκωσε η Τζιν Τρίπλχορν).

Με τον Πεν χώρισαν τελικά το 2007, για να ακολουθήσει ο δεσμός της με τον ηθοποιό Μπεν Φόστερ, ενώ πια είναι ζευγάρι με τον Κλέμεντ Ζιρoντέτ.

Όπως προαναφέραμε, το 2013, της δόθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της καριέρας της - τουλάχιστον αυτή που η ίδια αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: Στον ρόλο της Κλερ Άντεργουντ εξελίχθηκε στην πιο μακιαβελική Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ. 

Πηγή: esquire.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

3+1 μοναδικά φιλμ του 21ου αιώνα έρχονται αυτό το ΣΚ στην TV

Ανεξάρτητο αμερικανικό σινεμά, μεγάλα ονόματα του Χόλιγουντ και μια δόση ευρωπαϊκού αέρα, αυτό το Σαββατοκύριακο στα ελληνικά κανάλια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
10/05/2024

Eurovision 2024: Η Ελλάδα πάει τελικό με την Μαρίνα Σάττι

Η Μαρίνα Σάτι και το "ΖΑΡΙ" διεκδικούν επισήμως την νίκη του 68ου διαγωνισμού Eurovision μετά τα θετικά αποτελέσματα του Β' Ημιτελικού.

Το ντοκιμαντέρ "Είμαι Εγωίστρια;" της Τερέις Σέχτερ κάνει περμιέρα στην ΕΡΤ3 με αφορμή την Γιορτή της Μητέρας

Ένα σύγχρονο ντοκιμαντέρ γύρω από το δικαίωμα της επιλογής στρέφει τον φακό σε γυναίκες που απέρριψαν την μητρότητα. Με τολμηρή ειλικρίνεια, μας εξηγούν γιατί.

Ένα τρυφερό αφιέρωμα για την Γιορτή της Μητέρας στο ERTFLIX

Από τις 10 εώς τις 19 Μαΐου, η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Μητέρα με 7 φιλμ και δυναμικές πρωταγωνίστριες.

Η τηλεοπτική κληρονομιά της Άννας Παναγιωτοπούλου

Τρεις αξέχαστοι ρόλοι επιβεβαιώνουν πως ελληνική τηλεόραση δε θα ήταν το ίδιο χωρίς την ολόφωτη παρουσία της μεγάλης ηθοποιού.

Οι σειρές που θα δούμε τον Μάιο στην COSMOTE TV

Η COSMOTE TV υποδέχεται τον Μάιο με τον 2ο κύκλο του υποψήφιου για 6 BAFTA "The Responder", νέες σειρές και νέες πολυαναμενόμενες σεζόν.

Οι πρεμιέρες του Μαΐου στο Cinobo

Ολοκαίνουριες ταινίες, μια κορυφαία βρετανική σειρά και νέες αφίξεις έρχονται αυτόν τον μήνα στην ελληνική streaming πλατφόρμα.