Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις

Ξεφυλλίζουμε τον πλούσιο κατάλογο της COSMOTE TV και επιλέγουμε πέντε σειρές που μας πρωτοσυστήθηκαν στα βιβλιοπωλεία και μυρίζουν χαρτί και μελάνι.

Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις

Για κάποιους, ένα βιβλίο στο χέρι μαζί με μια κούπα ζεστό ρόφημα είναι συνώνυμο του ιδανικού χειμωνιάτικου βραδινού σκηνικού στο σπίτι. Όμως, οι μοντέρνοι καιροί απαιτούν και μοντέρνες «παρεμβάσεις», γι’ αυτό και πολλοί από εμάς προτιμούν πλέον την ανάγνωση βιβλίων…with a twist. Τι εννοούμε; Αντί για ρόφημα φτιάχνουμε λαχταριστό ποπ κορν, και αντί για τη βιβλιοθήκη ανατρέχουμε στον πλούσιο κατάλογο με σειρές της COSMOTE TV. Πέντε σειρές που βασίστηκαν σε κορυφαία μυθιστορήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας περιλαμβάνονται στις περισσότερες από 120 πρεμιέρες σειρών και νέων κύκλων σειρών που προστίθενται σταδιακά τη νέα σεζόν στην COSMOTE TV, και είναι διαθέσιμες για binge-watching στον δωρεάν, on demand κατάλογο COSMOTE TV PLUS.

Dan Brown’s The Lost Symbol

Όταν ο Πίτερ Σόλομον πέφτει θύμα απαγωγής, ο φίλος του και μαθητευόμενός του, ο πανεπιστημιακός καθηγητής Ρόμπερτ Λάνγκτον πρέπει να λύσει τον γρίφο που κρύβεται πίσω από πέντε χαραγμένα σύμβολα προκειμένου να τον σώσει, αποτρέποντας, παράλληλα, μια τρομακτική παγκόσμια συνωμοσία. Η σειρά βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Νταν Μπράουν που κυκλοφόρησε το 2009 και αποτελεί το prequel του δημοφιλέστατου «Κώδικα Da Vinci». Ο Άσλεϊ Ζούκερμαν αναλαμβάνει το ρόλο του Ρόμπερτ Λάνγκτον, ενώ τα δέκα επεισόδια της σειράς κινούνται στις πρώτες –γεμάτες μυστήριο και σασπένς– περιπέτειες του διάσημου συμβολόγου ενθουσιάζοντας τους φαν του είδους.

American Rust

Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις - εικόνα 1

Το 2009 ο Αμερικανός συγγραφέας Φίλιπ Μέγιερ κυκλοφόρησε το παρθενικό του βιβλίο και ενθουσίασε αναγνώστες και κριτικούς, καθώς αποδομούσε με ιδιαίτερο τρόπο το αμερικανικό όνειρο ενώ παράλληλα περιέγραφε την κατάρρευση της μεσαίας τάξης. Το βιβλίο «American Rust», στα χέρια του σεναριογράφου Νταν Φούτερμαν (υποψήφιος για Όσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για το «Capote» και για Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για το «Foxcatcher») μετατράπηκε σε ένα δυνατό οικογενειακό δράμα εννέα επεισοδίων που εξερευνά τα απομεινάρια του αμερικάνικου ονείρου μέσα από τη ματιά του περίπλοκου, συμβιβασμένου με τη ζωή, αρχηγού της αστυνομίας Ντελ Χάρις (ο βραβευμένος με Emmy και υποψήφιος για Tony Τζεφ Ντάνιελς). Όταν η είδηση ενός φόνου ανατρέπει όλες τις εύθραυστες ισορροπίες στην επαρχιακή πόλη Rust Belt της Πενσυλβανία, ο Ντελ Χάρις αναγκάζεται να κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση της ζωής του προκειμένου να προστατέψει τον γιο της γυναίκας που αγαπά, ερχόμενος αντιμέτωπος με μεγάλα υπαρξιακά και επαγγελματικά διλήμματα. Στη σειρά πρωταγωνιστούν, επίσης, η Μόιρα Τίρνει («Your Honor», «The Affair») και ο Μπιλ Καμπ («The Queen’s Gambit»).

Pursuit of Love

Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις - εικόνα 2

Στη δεκαετία του ’40, οι έξι κόρες της επιφανούς οικογένειας Μίτφορντ μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον του βρετανικού Τύπου, θυμίζοντας κάτι σε…influencers της εποχής. Σημειώστε ότι μία από τις αδελφές απολάμβανε να πίνει τσάι με τον Χίτλερ μιας και ήταν προσωπική του φίλη, μία άλλη παντρεύτηκε τον επικεφαλής των Βρετανών φασιστών, ενώ το «μαύρο πρόβατο» των αριστοκρατικών αδελφών υποστήριζε ανοιχτά τον κομμουνισμό. Με τόσες ιστορίες να γεμίζουν την εκκεντρική ζωή τους, δεν ήταν τυχαίο ότι το πρώτο μυθιστόρημα της μεγαλύτερης αδελφής της οικογένειας, της Νάνσι Μίτφορντ, που κυκλοφόρησε το 1945 έγινε best seller πουλώντας χιλιάδες αντίτυπα: Το «Pursuit of Love» είναι μία εν μέρει αυτοβιογραφική ιστορία των περιπετειών της ίδιας και των αδελφών της, γραμμένη για να σκανδαλίσει αλλά και να σατιρίσει. Στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο, η ηθοποιός Έμιλι Μόρτιμερ εμπιστεύεται τις Λίλι Τζέιμς και Έμιλι Μπίτσαμ να ενσαρκώσουν σε τρία απολαυστικά επεισόδια τις βρετανίδες αριστοκράτισσες και πρωταγωνίστριες του βιβλίου, Λίντα Ράντλετ και Φάνι Λόγκαν. Οι δυο τους, συγγενείς αλλά και στενές φίλες, θα προσπαθήσουν να απολαύσουν τη ζωή τους στο έπακρο στην ταραγμένη περίοδο του Μεσοπολέμου. Το all-star καστ συμπληρώνουν ο Ασάαντ Μπουάντ («Call My Agent!») και ο Άντριου Σκοτ («Fleabag»).

Les Miserables

Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις - εικόνα 3

Το κλασικό ομώνυμο μυθιστόρημα του Βίκτορος Ουγκώ «Les Misérables (Οι Άθλιοι)» μεταφέρεται στη μικρή οθόνη με την υπογραφή του BBC. Μέσα από έξι επεισόδια, η πλοκή μάς μεταφέρει στη Γαλλία του 19oυ αιώνα, όπου ο Γιάννης Αγιάννης, ένας άνδρας που έχει διαπράξει μια σειρά κλοπών προκειμένου να επιβιώσει, αφήνεται ελεύθερος ύστερα από 19 χρόνια και προσπαθεί να επανενταχθεί στην κοινωνία. Προκειμένου να αφήσει πίσω του το στίγμα του πρώην κατάδικου και έχοντας βάλει στόχο την κοινωνική αναγνώριση, οδηγείται σε πράξεις που προκαλούν πολλαπλές συνέπειες, στον ίδιο και στα αγαπημένα του πρόσωπα. O δύο φορές υποψήφιος για Χρυσή Σφαίρα Ντόμινικ Γουέστ («The Affair», «The Hour», «The Wire») πρωταγωνιστεί στον κεντρικό ρόλο του Γιάννη Αγιάννη, ενώ η σειρά πλαισιώνεται και από τους υπόλοιπους κεντρικούς χαρακτήρες του έργου του Βίκτορος Ουγκώ, μεταξύ των οποίων ο «διώκτης» του Γιάννη Αγιάννη, Επίσκοπος Ιαβέρης (Ντέιβιντ Ογιελόβο), η πιστή του φίλη Φαντίνα (Λίλι Κόλινς) και η κόρη της Τιτίκα (Έλι Μπάμπερ) που στην ηλικία των 16 ερωτεύεται τον διωγμένο από την οικογένειά του πρώην αριστοκράτη, Μάριο Πομερσί (Τζος Ο’ Κόνορ). Τη σκηνοθεσία της σειράς αναλαμβάνει ο υποψήφιος για Emmy Τομ Σάνκλαντ («The Missing»,«Ripper Street»), ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με δύο Emmy Άντριου Ντέιβις («House of Cards», «To Ημερολόγιο της Μπρίτζετ Τζόουνς»).

Grantchesther

Από το βιβλίο στη μικρή οθόνη: 5 τηλεοπτικές μεταφορές μυθιστορημάτων που θα λατρέψεις - εικόνα 4

Βασισμένη στο μυθιστόρημα «Sidney Chambers and the Shadow of Death», που περιλαμβάνεται στη συλλογή μικρών ιστοριών του βρετανού συγγραφέα Τζέιμς Ράνσι, η αστυνομική σειρά «Grantchester» επικεντρώνεται στην ιδιαίτερη συνεργασία του εναλλακτικού εφημέριου Γουίλ Ντάβενπορτ με τον χαρισματικό ντετέκτιβ Τζόρντ Κίτινγκ. Πρόκειται για ένα δυνατό αστυνομικό μυστήριο, με τα έντονα στοιχεία noir να εμπεριέχονται στην γνωστή αμερικανική «whodunit» δομή, κεντρίζοντας έτσι το ενδιαφέρον των φανατικών του είδους. Στον έκτο κύκλο του «Grantchester», που είναι διαθέσιμος στον on demand κατάλογο της COSMOTE TV μαζί με τους προηγούμενους κύκλους της σειράς, ο εφημέριος Ντάβενπορτ και η οικογένεια του Κίτινγκ απολαμβάνουν τις θερινές διακοπές τους σε ένα πολυτελές κατάλυμα. Το καλοκαίρι τους, όμως, παίρνει απροσδόκητη τροπή όταν ο ιδιοκτήτης βρίσκεται νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

iΌλες οι σειρές είναι διαθέσιμες στον δωρεάν, on demand κατάλογο της COSMOTE TV (COSMOTE TV PLUS).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.