Το «Palm Springs» είναι το must (τηλεοπτικό) κοκτέιλ του καλοκαιριού

Με πρωταγωνιστές τους Άντι Σάμπεργκ και Κριστίν Μιλιότι στα καλύτερά τους, η απολαυστική ταινία του Hulu καταφέρνει να επαναπροσδιορίσει το ταλαιπωρημένο είδος του rom-com.

Το «Palm Springs» είναι το must (τηλεοπτικό) κοκτέιλ του καλοκαιριού

«Αλληλούια!» πρέπει να αναφώνησαν οι απανταχού φαν των rom-com στο τέλος του «Palm Springs». Και αυτό γιατί η ταινία του Μαξ Μπάρμπακοου δίνει μετά από χρόνια νέα πνοή στο είδος. Πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Sundance, και το Hulu, δίνοντας ένα ποσό-ρεκόρ, άρπαξε αμέσως την ευκαιρία να το προσθέσει στην ταινιοθήκη του – σωτήρια κίνηση, καθώς με τα σημερινά δεδομένα δεν ξέρουμε εάν και πότε θα έβρισκε το δρόμο προς τις αίθουσες.

Η ταινία ξεκινάει συστήνοντάς μας τον Νάιλς (Άντι Σάμπεργκ) ως καλεσμένο στο γάμο της κολλητής της κοπέλας του. Βέβαια, όλα πάνω του φωνάζουν ότι δεν θέλει επ’ουδενί να βρίσκεται εκεί –ούτε στον γάμο αλλά ούτε και στη σχέση. Στη δεξίωση, τα πάντα τα έχεις παρακολουθήσει αμέτρητες φορές στις οθόνες. Αμήχανοι λόγοι, ντροπιαστικοί χοροί, open bar και η αδερφή της νύφης, η Σάρα (Κριστίν Μιλιότι), το παράταιρο πρόσωπο της οικογένειας, που πίνει για να τα βγάλει πέρα. Και κάπου εκεί το πράγμα αρχίζει να αλλάζει. Το «Palm Springs» δεν είναι σίγουρα σαν όλες τις ρομαντικές κωμωδίες, κι ας μοιάζει τόσο πολύ με αρκετές, κυρίως με την κλασική κι αγαπημένη «Μέρα της Μαρμότας», μιας και ο Νάιλς και η Σάρα βρίσκονται σύντομα παγιδευμένοι στο χρόνο, αναγκασμένοι να ζουν την ημέρα του γάμου ξανά και ξανά, σε μια λούπα από την οποία δεν μπορεί να τους γλιτώσει ούτε ο θάνατος.

Το «Palm Springs» είναι το must (τηλεοπτικό) κοκτέιλ του καλοκαιριού - εικόνα 1

Χορταστικές δόσεις χιούμορ και μετρημένης γλυκάδας ενώνονται στο όμορφο, feelgood πακέτο του «Palm Springs», όπου τα κατεξοχήν αντώνυμα καταλήγουν συνώνυμα: το χθες και το αύριο είναι το ίδιο, όπως και ο εγκλωβισμός με την ελευθερία. Μπορείς να κάνεις τα πάντα χωρίς κόστος, αρκεί να τα κάνεις ξανά και ξανά. Ποιο το νόημα και ποια η ευχαρίστηση, λοιπόν, όταν στο τέλος της ημέρας τα πάντα μηδενίζουν; Τηλεοπτικά, το «Russian Doll» μάς έμαθε πώς αυτή η επανάληψη μπορεί να σε μετατρέψει σε φιλόσοφο, το «Dark» πήγε τον πειραματισμό με το χρόνο στα άκρα, ενώ το πρόσφατο «Old Guard» υπογράμμισε τη σκληρότητα της αιωνιότητας. Το «Palm Springs» ενώνει όλα αυτά τα βαθυστόχαστα σε ένα απολαυστικά φρέσκο και δροσερό κοκτέιλ, όπου το κερασάκι (ή η ομπρελίτσα) είναι απλά ο έρωτας. Και κάπως έτσι δημιουργείται και η rom-com της νέας γενιάς, αυτή που σίγουρα δεν θα καταλήξει στις μεσημεριανές τηλεοπτικές προβολές του Σαββατοκύριακου.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

"Am I Being Unreasonable?": Δυο ανορθόδοξες γυναίκες επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λογικής

Ένα κράμα κωμωδίας και θρίλερ, η βραβευμένη με BAFTA σειρά του BBC είναι διαθέσιμη στο Cinobo με τα πρώτα τέσσερα επεισόδια.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
17/04/2024

Η Μαρίνα Σάττι ήθελε να πάει κόντρα στους "κανόνες" της Eurovision

Το "α" βρέθηκε στη συνέντευξη τύπου της ΕΡΤ για τη Eurovision και μίλησε με την Μαρίνα Σάττι, λίγο πριν την αναχώρηση της ελληνικής αποστολής για τη Σουηδία.

Στην Πάρο τα γυρίσματα της νέας βρετανικής σειράς "Malice"

Την παραγωγή της νέας τηλεοπτικής σειράς έξι επεισοδίων έχει αναλάβει η Faliro House Productions μέσω της θυγατρικής της εταιρίας FA.NA Productions.

Βραδιές σινεμά στην ΕΡΤ3

Τέσσερις ταινίες του παγκόσμιου κινηματογράφου έρχονται αυτήν την εβδομάδα στη βραδινή ζώνη της ΕΡΤ3, ξεκινώντας από αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου.

"Maestro": Πρώτη ματιά στα γυρίσματα της 2ης σεζόν

Η μεγάλη επιτυχία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη επιστρέφει στο Mega την Πέμπτη 16 Μαΐου στις 22:40.

3 σειρές διαφορετικών ειδών αλλά εξίσου binge-worthy για να δεις στο Disney+

Επειδή οι προτιμήσεις κάθε τηλεθεατή μπορεί να διαφέρουν, όμως όλοι αγαπάμε ένα καλό binge-watching.

2 βραδιές ελληνικού σινεμά στην ΕΡΤ3

Δύο φεστιβλικά κοινωνικά δράματα από το '80 μέχρι σήμερα έρχονται στην ΕΡΤ3 την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Απριλίου.