Πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Κατσαρόλες που βράζουν ασταμάτητα, road trips με άρωμα καλοκαιριού, μουσικά πάρτι, κορεάτικες τηλε-αφίξεις, παιχνίδια γνώσεων και βραβευμένα ντοκιμαντέρ μονοπωλούν το νέο τηλεοπτικό σκηνικό.

Πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο

Κατσαρόλες που βράζουν ασταμάτητα, road trips με άρωμα καλοκαιριού, μουσικά πάρτι, κορεάτικες τηλε-αφίξεις, παιχνίδια γνώσεων και βραβευμένα ντοκιμαντέρ μονοπωλούν το νέο τηλεοπτικό σκηνικό.

Συνωστισμός στις κουζίνες

Εδώ και χρόνια, ο συνδυασμός κουζίνα και τηλεόραση φέρνει συνειρμικά στο μυαλό το όνομα του Άκη Πετρετζίκη, του μοναδικού Έλληνα τηλε-μάγειρα που έφτασε μέχρι και το BBC («Ready Steady Cook»). Η δημοφιλία του εκτινάχτηκε εν μέσω της πρόσφατης καραντίνας, με τον ίδιο να μαγειρεύει ασταμάτητα σε live streaming στα social, και όπως είναι λογικό ο Alpha δεν έχασε την ευκαιρία να ανανεώσει το συμβόλαιό τους και για την επόμενη σεζόν. Για το καλοκαίρι, πάντως, ο σταθμός επενδύει και στο πρόσωπο του Γιώργου Τσούλη, που αναλαμβάνει τη νέα καθημερινή εκπομπή μαγειρικής «Μη μασάς» (3.30 μ.μ.) με συνταγές που φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν στην κουζίνα.

Τα σαββατοκύριακα από την άλλη, ήδη από τον Μάιο, βλέπουμε τη Μαρία Εκμεκτσίογλου να μαγειρεύει σε έναν όμορφο κήπο γεμάτο λαχανικά, φρούτα και βότανα για το «KitcheN' Health» στο Open (6.45 μ.μ.), ενώ στην ΕΡΤ2 ο σεφ Νικόλας Σακελλαρίου στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» (1.15 μ.μ.) στρώνει τραπέζι με γαστρονομικούς θησαυρούς της ελληνικής φύσης και προσκεκλημένους παράγωγους, διατροφολόγους και εξειδικευμένους επιστήμονες οι οποίοι μοιράζονται με το κοινό τα μυστικά της σωστής διατροφής.

Ταξίδια, τηλεπαιχνίδια και talk shows

Πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο - εικόνα 1
«Life is a beach»

Αφήνουμε ηθελημένα ασχολίαστα το «Just the 2 of us» του Open και το απογευματινό τηλεπαιχνίδι του Alpha «Αντελίνα, χτύπα το κουδούνι», η αισθητική των οποίων μοιάζει να έχει ανασυρθεί από κάποιο τηλεοπτικό χρονοντούλαπο, και περνάμε στο «Life is a beach» του Star (Σάββατα στις 2 μ.μ.). ΟΚ, δεν είναι και ό,τι πιο πρωτότυπο έχουμε δει σε ταξιδιωτική εκπομπή, το timing της νέας σεζόν όμως σώζει την κατάσταση· ποιος δεν θέλει να χαζέψει τις παραλίες της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μέσα από το fun road trip της παρέας, το οποίο γυρίστηκε στη μακρινή και απολύτως χαλαρή προ COVID-19 εποχή;

Η ΕΡΤ1, που το τελευταίο διάστημα βρισκόταν σε διαρκή ροή ενημέρωσης για την κάλυψη της έκτακτης επικαιρότητας, κάνει στροφή στην ψυχαγωγία και, για πρώτη φορά μετά το «Ομιλείτε ελληνικά» (πρωτοπαρουσιάστηκε το 1986 με τη Λιάνα Κανέλλη και επέστρεψε το 2002 με τη Μαρία Χούκλη), εντάσσει στο πρόγραμμά της ένα νέο τηλεπαιχνίδι. Πρόκειται για το «Δες & Βρες» που παρουσιάζει ο ηθοποιός Νίκος Κουρής καθημερινά στις 8 μ.μ., το οποίο τεστάρει τις γενικές γνώσεις των συμμετεχόντων αλλά κυρίως την παρατηρητικότητά τους, καθώς οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται κρυμμένες μέσα στις ίδιες τις ερωτήσεις.

Πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο - εικόνα 2
«Ιστορίες μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη

Τέλος, στην ΕΡΤ1 επανέρχονται οι πάντα προσεγμένες «Ιστορίες μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη στην παρουσίαση (Σάββατα στις 4 μ.μ.), ενώ δεν είμαστε ακόμα σίγουροι για το αν έχουν κάτι νέο να προσφέρουν στην TV οι Θοδωρής Βαμβακάρης και Τάκης Γιαννούτσος που ανέλαβαν το νέο χιουμοριστικό talk show της δημόσιας τηλεόρασης «Αυτός και ο άλλος» (Παρασκευές στις 11 μ.μ.).

Risky business…

Μετά τα βραζιλιάνικα και τα τούρκικα, ακόμη ένα τηλεοπτικό trend φτάνει στη χώρα μας. Μιλάμε για τις δημοφιλέστατες ανά τον κόσμο κορεάτικες σειρές, και συγκεκριμένα για το «Κ2» που προβάλλεται στο Star (Δευτέρα & Τρίτη στις 12 τα μεσάνυχτα). Παρότι το πρώτο k-drama που βλέπουμε στην ελληνική τηλεόραση δεν είναι το πιο αντιπροσωπευτικό της κατηγορίας του, ενθουσίασε τους φαν του Korean wave, οπότε αξίζει να δώσουμε τα εύσημα στο Star για το ρίσκο που παίρνει.

Πώς διαμορφώνεται το νέο τηλεοπτικό τοπίο - εικόνα 3
«Κ2»

Κερδισμένο στοίχημα είναι σίγουρα και το μουσικό εγχείρημα του Mega «Στο σπίτι…» που ξεκίνησε στις αρχές της καραντίνας και συνεχίζει ακάθεκτο κάθε Παρασκευή στις 11 μ.μ. (αυτήν την εβδομάδα τη σκυτάλη παίρνουν οι Πυξ-Λαξ) με ονόματα που ανεβάζουν τις τηλεθεάσεις (όπως η πρόσφατη εμφάνιση του Κωνσταντίνου Αργυρού), αποτελώντας μια μουσική πρόταση που επιτέλους τολμάει (κυρίως λόγω συνθηκών) να διαφοροποιηθεί από το στιλ του «Στην υγειά μας». Τέλος, ενδιαφέρον είναι και το άνοιγμα του ΣΚΑΪ στις σειρές τεκμηρίωσης, προβάλλοντας βραβευμένες παραγωγές του BBC σε πρώτη μετάδοση: αυτήν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, έρχεται το «Dynasties» (9.15 μ.μ.) και το «Serengeti» (11.30 μ.μ.) που κινηματογραφούν εντυπωσιακά τον κόσμο των ζώων.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
23/04/2024

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.

Το "Άγνωστοι μεταξύ μας" έρχεται αυτόν τον μήνα στο Disney+

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες ταινίες της χρονιάς, το μελαγχολικό δράμα του Άντριου Χέιγκ με τους Άντριου Σκοτ και Πολ Μεσκάλ έρχεται σύντομα στο streaming.

ERTFLIX: 13 ταινίες που έφτασαν "Από το βιβλίο στην οθόνη"

Η ελληνική πλατφόρμα γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με μια ειδική κατηγορία. Δείτε παρακάτω 5 ταινίες του "λογοτεχνικού" αφιερώματος.