
Για όσους το έζησαν, αλλά και για όσους δεν το έζησαν, όπως ο Δεληβοριάς που λέει στον «Μπάσταρδο γιο» πως «Στη Βουλιαγμένη όσο κι αν έψαξα δε βρήκα Κηλαηδόνη», το Πάρτυ στη Βουλιαγμένη του Λουκιανού Κηλαηδόνη, μια ιστορική στιγμή στα συναυλιακά χρονικά της πόλης, διασώζεται στο Internet! Δύο επεισόδια εκπομπών που αναφέρονται σε αυτό το παραθαλάσσιο «ελληνικό Woodstock» με την πρωτοφανή προσέλευση κόσμου, έχουν ψηφιοποιηθεί για το Αρχείο της ΕΡΤ. Το ένα, από το «Ατέλειωτο κοντσέρτο», περιέχει εκτενή αποσπάσματα της συναυλίας, ενώ το άλλο, από το «Σαν παλιά φωτογραφία», συνέντευξη του τραγουδοποιού για την υλοποίηση του εγχειρήματος. Σύμφωνα με την περίληψη των δύο ψηφιοποιημένων επεισοδίων:
Στην εκπομπή «Ατέλειωτο κοντσέρτο» προβάλλονται εκτενή αποσπάσματα από την ιστορική υπαίθρια συναυλία που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου 1983 στην πλαζ του ΕΟΤ στη Βουλιαγμένη. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πρωτοφανής και είχε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Η βραδιά μεταδόθηκε ζωντανά για πέντε ώρες (21:00-02:00), από το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, με συντονιστή τον Γιάννη Πετρίδη. Εκτός από τον οικοδεσπότη Λουκιανό Κηλαηδόνη συμμετείχαν, στο πιάνο η Νέλλη Σεμιτέκολο, η Αφροδίτη Μάνου μαζί με τους The Three & the Koukos Band, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Μανώλης Μικέλης & η Big Band, ο Φώτης Αλέπωρος με χορωδία και μαντολινάτα και η Μαντώ. Η κινηματογράφηση είχε πραγματοποιηθεί από τους Ηρακλή Παπαδάκη και Διαγόρα Χρονόπουλο.
Δείτε το επεισόδιο της εκπομπής «Ατέλειωτο κοντσέρτο» εδώ.
Το θέμα του ενδέκατου επεισοδίου της εκπομπής «Σαν παλιά φωτογραφία» με την Πόπη Τσαπανίδου είναι το μεγαλύτερο σε όγκο και παλμό Πάρτυ στη Βουλιαγμένη τη δεκαετία του 1980. Ο εμπνευστής της ιδέας Λουκιανός Κηλαηδόνης περιγράφει τον τρόπο υλοποίησής της, το λόγο που επέλεξε τη συγκεκριμένη περιοχή, την έντονη συμμετοχή του κόσμου. Ο τραγουδοποιός μιλάει για την όλη προετοιμασία, τις δυσκολίες της, την επιλογή των τραγουδιών, τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Σε όλη αυτή την προσπάθεια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και η εξάντληση των εισιτηρίων άμεση. Όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση καταθέτουν τις αναμνήσεις τους από εκείνη τη βραδιά και τονίζουν την πρωτοτυπία και διαφορετικότητά της. Η μουσική ήταν ο συνδετικός κρίκος που ένωσε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Το συγκεκριμένο πάρτυ έγινε το πρώτο επίσημο ξεφάντωμα της σύγχρονης Αθήνας και σήμανε την αρχή για μια σειρά συναυλιών. Παράλληλα, είχε τέτοια επιτυχία που αποτέλεσε το πρωτοσέλιδο των εφημερίδων εκείνης της εποχής. Σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου προβάλλονται αποσπάσματα από την εντυπωσιακή εκδήλωση.
Δείτε το επεισόδιο της εκπομπής «Σαν παλιά φωτογραφία» εδώ.