«Utopia»: Τα graphic novels σκοτώνουν!

Μία από τις καλύτερες βρετανικές σειρές και ένα αριστοτεχνικά δομημένο συνωμοσιολογικό θρίλερ στη ΝΕΡΙΤ.

«Utopia»: Τα graphic novels σκοτώνουν!

Αν δύο άγνωστοι σας πλησιάσουν ρωτώντας σας «Πού είναι η Jessica Hyde;», τότε τη βάψατε... Με μια τέτοια, ιδιαίτερα βίαιη σκηνή, η οποία ολοκληρώνεται με έναν τεράστιο λαγό να λικνίζεται (!) έξω από τον τόπο του εγκλήματος, ξεκινάει μία από τις καλύτερες βρετανικές σειρές των τελευταίων χρόνων. Θυμάστε την έκπληξη που αισθανθήκατε μετά το πρώτο επεισόδιο του «Black Mirror»; Ε, το ίδιο θα αισθανθείτε και εδώ. Θυμάστε επίσης την απογοήτευσή σας από τον πρόχειρο τρόπο με τον οποίο εξηγήθηκαν όλα στο «Lost»; Ε, καμία σχέση. Το «Utopia» του Channel 4 είναι ένα θρίλερ συνωμοσίας όπου τα αίτια για την καταδίωξη των πρωταγωνιστών και τους σκοτεινούς σκοπούς της μυστικής οργάνωσης που τους καταδιώκει, εξηγούνται με τον πιο πιστευτό τρόπο. Στο πρώτο επεισόδιο, πέντε άγνωστοι από ένα διαδικτυακό φόρουμ συμφωνούν να συναντηθούν καθώς ο ένας από αυτούς αποκτάει το χειρόγραφο του ακυκλοφόρητου δεύτερου τόμου του graphic novel «The Utopia Experiments». Δύο αδίστακτοι δολοφόνοι δουλεύουν για την οργάνωση «Το Δίκτυο», η οποία ενδιαφέρεται για το χειρόγραφο και την Jessica Hyde κι έχει μερικά παγκοσμίου διαστάσεως συμφέροντα. Κι έτσι, ξεκινά μία ανελέητη καταδίωξη όπου σιγά-σιγά αποκαλύπτεται η συνωμοσία.

«Utopia»: Τα graphic novels σκοτώνουν! - εικόνα 1

Παραδεχτήκαμε όσους διαλέγουν σειρές στη ΝΕΡΙΤ όταν είδαμε στο πρόγραμμα το «Silk» και το «Misfits», κατόπιν στον ALPHA, όταν αποφάσισαν να σπάσουν την αποχή τους από τις σειρές με το «Αυτοί που επιστρέφουν», και τώρα, πάλι, βγάζουμε το καπέλο για την επιλογή της συγκεκριμένης σειράς. Το «Utopia» είναι καλογραμμένο, εξαιρετικά σκηνοθετημένο (κάποιες σκηνές σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό), έχει ένα soundtrack του Cristobal Tapia de Veer με μια μοναδική και περίεργη προσέγγιση στη δημιουργία αίσθησης απειλής, έχει οργιαστικά, πλούσια χρώματα σε (κωμική) αντίθεση με τους σκοτεινούς σκοπούς του «Δικτύου», και βραβεύτηκε πριν μια βδομάδα με International Emmy καλύτερης δραματικής σειράς. Το μόνο που μας προβληματίζει: η τύχη μίας τόσο ιδιαίτερης σειράς σε μια δημόσια τηλεόραση με σχεδόν ανύπαρκτο πρόγραμμα, προφίλ και κοινό...

To «Utopia» κάνει πρεμιέρα στη ΝΕΡΙΤ την Παρασκευή 5/4 στις 00:30. Δείτε το trailer, ακούστε το βασικό θέμα από το soundtrack και τα καλύτερα remix κομματιών του soundtrack από το διαγωνισμό που διοργάνωσε το Channel 4:





Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΑΛΑΦΑΤΗ
25/04/2024

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.

5 άριστες σειρές βγαλμένες από βιβλία

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) και το πρόσφατο χιτ του Netflix "Ripley", ανατρέχουμε σε 5 ακόμα κορυφαίες τηλεοπτικές μεταφορές βιβλίων.

H "Φόνισσα" της Εύας Νάθενα στην COSMOTE TV

Η δραματική ταινία που έφτασε τον περασμένο Δεκέμβριο στην κορυφή του ελληνικού box office είναι πλέον διαθέσιμη on demand στην COSMOTE TV.

Ημέρα Γης στο Disney+ με "Τα Μυστικά των Χταποδιών" και την "Τίγρη"

Η Disney και το National Geographic γιορτάζουν την Ημέρας της Γης (22/4), τον σκοπό προστασίας και αποκατάστασης, με τη νέα καμπάνια "το Σπίτι μας".

"Book Club" στο Novacinema2 με αξέχαστες ταινίες βασισμένες βιβλία

Η Nova γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου (23 Απριλίου) με δύο ταινίες back-to-back καθημερινά, από σήμερα, Δευτέρα 22/4, μέχρι την Κυριακή 28/4.

Τα "Εκατό χρόνια μοναξιά" γίνονται σειρά για το Netflix

Το αριστουργηματικό μυθιστόρημα του Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες μεταφέρεται για τη μικρή οθόνη στα ισπανικά.