Τα ελληνικά... Όσκαρ στη Nova

Η 5η τελετή απονομή των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, όπου η «Μικρά Αγγλία» ξεχώρισε με έξι βραβεία, μεταδίδεται αποκλειστικά από τη Nova την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα. 

Τα ελληνικά... Όσκαρ στη Nova

Για πέμπτη χρονιά, η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου βράβευσε τη Μεγάλη Δευτέρα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τις καλύτερες ταινίες της περασμένης σεζόν, με το φαβορί «Μικρά Αγγλία» του Παντελή Βούλγαρη να κερδίζει έξι βραβεία (Μακιγιάζ, Ενδυματολογίας, Σκηνογραφίας, Ήχου, Φωτογραφίας και Καλύτερης Ταινίας) και τον «Εχθρό Μου» του Γιώργου Τσεμπερόπουλου τρία (Μοντάζ, Σεναρίου και Σκηνοθεσίας). Η τελετή κύλησε χωρίς πολλές εκπλήξεις, με τη Μίνα Ορφανού να την παρουσιάζει σόλο μέχρι κάποια στιγμή και στη συνέχεια μαζί με τον Μάκη Παπαδημητρίου, ο οποίος, σύμφωνα με τον Γιάγκο Αντίοχο που παρακολούθησε την τελετή, «διεκδικεί επάξια τον τίτλο του Έλληνα Μπίλι Κρίσταλ». Με φετινή επιλογή την απονομή των βραβείων από ζευγάρια του ελληνικού σινεμά, είχαμε την ευκαιρία να θυμηθούμε τα «Πέτρινα Χρόνια» (Θέμις Μπαζάκα-Δημήτρης Καταλειφός), το «Hardcore» (Δανάη Σκιάδη-Κατερίνα Τσάβαλου), το «Peppermint» (Μαρκέλλα Παππά-Γιώργος Γεροντιδάκης, μεγάλοι πια), το «Ας Περιμένουν οι Γυναίκες» (ο Γιάννης Ζουγανέλης, χωρίς τον Σάκη Μπουλά, μια από τις πιο στενάχωρες πρόσφατες απώλειες). Στην τελετή που θα προβάλει η Nova, Μέγας Χορηγός της ΕΑΚ και βασικός συμπαραγωγός του ελληνικού κινηματογράφου με 115 ταινίες ως τώρα, θα δείτε τη Μίνα Ορφανού να τραγουδάει το «Ας ερχόσουν για λίγο», την μπηχτή του προέδρου της ΕΑΚ Βασίλη Κατσούφη, καθώς και τη θερμότατη υποδοχή που επεφύλαξε το κοινό στον Κώστα Γαβρά, ο οποίος έλαβε το τιμητικό βραβείο Nova.

Η 5η τελετή απονομής των βραβείων της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη από τα κανάλια Novacinema 1 και Novacinema 1 HD την Κυριακή του Πάσχα 20/4 στις 17:55, και από το Novalifε τη Δευτέρα του Πάσχα 21/4 στις 21:00.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.