Μεγάλες αμερικανικές σειρές

Ως νεοσύστατο κράτος σε αναζήτηση ταυτότητας, οι ΗΠΑ επιδίδονται από τα τέλη του 19ου αιώνα στην αναζήτηση του «μεγάλου αμερικανικού μυθιστορήματος». Στη νέα χρυσή εποχή της τηλεόρασης, υπάρχει η αγωνία να βρεθεί ακόμη ένα ορόσημο.

Μεγάλες αμερικανικές σειρές

Ως νεοσύστατο κράτος σε αναζήτηση ταυτότητας, οι ΗΠΑ επιδίδονται από τα τέλη του 19ου αιώνα στην αναζήτηση του «μεγάλου αμερικανικού μυθιστορήματος», αυτού που, σύμφωνα με τον νονό του όρου Τζον Γουίλιαμ ΝτεΦόρεστ, θα είναι «η εικόνα των κοινών συναισθημάτων και συμπεριφοράς της αμερικανικής ύπαρξης». Στη νέα χρυσή εποχή της τηλεόρασης, αυτή που κατά τη γνώμη μας ξεκίνησε το 1997 με το εκπληκτικό –τύφλα να ’χουν δέκα «Prison Break» μαζί– «Oz», υπάρχει η αγωνία να βρεθεί ακόμη ένα ορόσημο. Όχι ότι ο χαρακτηρισμός «η καλύτερη σειρά της αμερικανικής τηλεόρασης» έχει αποδοθεί σε πολλές μυθοπλαστικές δημιουργίες, αλλά η διαμάχη μαίνεται. Να είναι το «Six Feet Under» ή το «The Sopranos»; To «Mad Men» ή το «The Wire»; Την Τετάρτη 13/11 ξεκινά στο MEGA (23.40) ο τρίτος κύκλος μιας από αυτές τις μεγάλες αμερικανικές σειρές, του «Breaking Bad». Δεν είμαι σίγουρος ότι είναι η καλύτερη, πάντως είναι εκείνη που ανέτρεψε τα δεδομένα, με τον (αντι)ήρωά της καθηγητή Γουόλτερ Γουάιτ (Μπράιαν Κράνστον), ο οποίος ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο και αρχίζει να φτιάχνει ναρκωτικά για να εξασφαλίσει τη ζωή της οικογένειάς του, να εξελίσσεται και να αλλάζει σαν κανονικός άνθρωπος από επεισόδιο σε επεισόδιο. Αυτό είναι μόνο ένα από τα εξέχοντα προτερήματα του «Breaking Bad», μιας βαρυφορτωμένης με βραβεία δουλειάς συνόλου, με εκπληκτικό γράψιμο, ερμηνείες και ατμόσφαιρα. Κρίμα που το κανάλι δεν την πιάνει από την αρχή, ώστε να συντονιστούν όσοι δεν την έχουν κατεβάσει μέχρι το τελευταίο της επεισόδιο, που προβλήθηκε πριν από ένα μήνα. Την Τρίτη 12/11 ξεκινά στον ΣΚΑΪ το «Boardwalk Empire» (23.15), το οποίο είχε επίσης τα φόντα να χαρακτηριστεί «μεγάλη σειρά», καθώς παραγωγός και σκηνοθέτης του πιλότου (των 18 εκατ. δολαρίων!) είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε. Όσο όμως μεγαλοπρεπής κι αν είναι η αναπαράσταση των ’20s-’30s, όσο πειστικός κι αν είναι ο Στιβ Μπουσέμι ως Νάκι Τόμσον, αυτό το επικό δράμα για την ιστορία μιας πόλης (του Ατλάντικ Σίτι) και του απόλυτου κυρίαρχού της την περίοδο της Ύφεσης είναι αρκετά δυσκίνητο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ικανοποιήσει τους φίλους των δραμάτων εποχής και της γκανγκστερικής μυθολογίας.

Το trailer της 3ης σεζόν του «Breaking Bad»:



Το trailer της 1ης σεζόν του «Boardwalk Empire»:

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Τηλεόραση

Μάιος στο Netflix με "Maestro" και πολλά ακόμα

Μάιος στο Netflix με Xριστόφορο Παπακαλιάτη, φρέσκιες σειρές, πολυαναμενόμενες ταινίες και σύγχρονα ντοκιμαντέρ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Οι καλύτερες ταινίες που παίζονται στην ΤV τις ημέρες του Πάσχα

Βραβευμένα φιλμ, peak ελληνικό σινεμά και αγαπημένα animation, έρχονται από σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη (2/5), μέχρι Τετάρτη του Πάσχα (8/5) στα ελληνικά κανάλια.

"Underwonder": Βουτιά στα αθέατα υποβρύχια σπήλαια της Ελλάδας με τη νέα σειρά ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV

Το πρωτότυπο ντοκιμαντέρ έρχεται στο COSMOTE HISTORY HD ανήμερα του Πάσχα και υπόσχεται ένα επιστημονικό και ψυχαγωγικό ταξίδι κινηματογραφικής αισθητικής.

Όλα όσα θα δούμε τον Μάιο στο Disney+

Nέα ντοκιμαντέρ, πρωτότυπο περιεχόμενο και χιλιάδες τίτλοι Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic, έρχονται σύντομα στην streaming πλατφόρμα.

Σειρές και ταινίες για όλη την οικογένεια στο ΑΝΤ1+

H ελληνική πλατφόρμα φροντίζει αυτό το Πάσχα να είναι κοντά σε όλη την οικογένεια με επιλεγμένες ξένες σειρές, ταινίες και παιδικό κινηματογραφικό περιεχόμενο.

Η βίαιη συναισθηματική ειλικρίνεια του "Baby Reindeer"

Το Νο1 του παγκοσμίου Top 10 τoυ Netflix συγκαταλέγεται στις σπάνιες περιπτώσεις τηλεοπτικών χιτ που είναι εξίσου εντυπωσιακά με τον ντόρο που προκαλούν.

Το πλούσιο περιεχόμενο της Paramount+ διαθέσιμο στην COSMOTE TV

Σειρές και ταινίες της Paramount+ είναι πλέον διαθέσιμες στην Ελλάδα αποκλειστικά μέσω της COSMOTE TV, σε ειδικά διαμορφωμένη περιοχή στη streaming υπηρεσία της.