afieroma

Αφιέρωμα Πειραιάς

Κάτι τρέχει στο λιμάνι

Jimmy and the Fish

Jimmy and the Fish

Ψαροφαγία με άποψη

Προσεγμένη θαλασσινή κουζίνα σε ένα στιλάτο διαχρονικό ρεστοράν με πολλούς επώνυμους ανάμεσα σε αυτούς που το έχουν κάνει στέκι τους.

Ο Μιχάλης Τάσσης έχει στήσει με επιτυχία κάποια από τα πλέον εμβληματικά πειραιώτικα στέκια, όπως το «Καρπούζι» και το «Αμερικάνικο», που έφεραν στο λιμάνι κόσμο από κάθε μεριά της Αττικής. Τώρα ετοιμάζει έναν «Ήρωα», αλλά σίγουρα το στιλάτο ρεστοράν του Μικρολίμανου «Jimmy and The Fish» είναι το πιο διαχρονικό «παιδί του», τόσο σε δημοφιλία όσο και σε ποιότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι ανάμεσα στους τακτικούς του πελάτες θα εντοπίσετε αρκετά πασίγνωστά πρόσωπα, από πολιτικούς, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες μέχρι περσόνες των media. Η εξωτερική καλοκαιρινή του σκηνογραφία έχει μια αύρα από παραθαλάσσια ταβέρνα της Νότιας Γαλλίας, με το ξύλινο ντεκ να ακουμπάει το κύμα και να χαρίζει όμορφη θέα στα αραγμένα πλεούμενα ή την τραπεζαρία-βάρκα να σε λικνίζει απαλά καθώς απολαμβάνεις τα θαλασσινά σου. Το εσωτερικό του φέρνει περισσότερο στο στιλ ενός κλασικού γιοτ των ’60s, με ανάλογη διακόσμηση (ναυτικές εικονογραφήσεις, εξαρτήματα πλοίων), περιποιημένα τραπέζια και όμορφη art de la table. Πολύς κόσμος κατεβαίνει εδώ για την περίφημη αστακομακαρονάδα του, αλλά η κουζίνα βγάζει και άλλες νοστιμιές που μυρίζουν –τι άλλο;– θάλασσα: ριζότο με χταπόδι και σπανάκι, ταλιατέλες ολικής άλεσης με φρέσκο καβούρι, μαγιάτικο καρπάτσιο με lime και μάραθο, τηγάνι του ψαρά με όστρακα και φρέσκες καραβίδες με φρυγανισμένο ψωμί. Για το τέλος γλυκιά επιστροφή στα ’60s, που σημαίνει peche melba με φρέσκα ροδάκινα μαγειρεμένα σε Μοσχάτο με βανίλια Μαδαγασκάρης και σπιτική σαντιγί.

TIP: Εκτός από τις εμφιαλωμένες οινικές προτάσεις, το «Jimmy» έχει πλέον και το δικό του χύμα κρασί από Μοσχοφίλερο και Ροδίτη.

Jimmy and the Fish Ακτή Αλ. Κουμουνδούρου 46, Πειραιάς , τηλ. 2104124417

Αφετηρία:
Προορισμός: