
Μπορεί το Domaine Kikones να μη βρίσκεται σε κάποιο νησί, καθώς ο ιδιόκτητος αμπελώνας απλώνεται στη Μαρώνεια της Θράκης, όμως γνωρίζει πώς να κάνει τις στιγμές μας δίπλα στο κύμα μοναδικές. Πώς; Με δύο λευκές ετικέτες από τις ποικιλίες Chardonnay και Μαλαγουζιά που θα μας κρατήσουν συντροφιά μετά τις βουτιές.
Με αμπέλια βιολογικής καλλιέργειας σε μία έκταση 100 στρεμμάτων σε περιοχή με ιδιαίτερο μικροκλίμα που επηρεάζεται από την αύρα του Θρακικού πελάγους, το boutique Οινοποιείο των Κικόνων έχει στη φαρέτρα του τόσο ελληνικές όσο και ξένες ποικιλίες, που με την κατάλληλη τεχνογνωσία προσφέρουν οινικά διαμάντια για όλες τις καλοκαιρινές μας γευστικές αναζητήσεις.
Και πώς να μην είναι διαμάντια άλλωστε, αφού φιλοσοφία της εξειδικευμένης ομάδας είναι ο σεβασμός στο Θρακιώτικο terroir, η αναβίωσή του και η χρήση τεχνικών που διατηρούν κι αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά κάθε ποικιλίας, με όσο το δυνατόν λιγότερες παρεμβάσεις. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, λοιπόν, αποτελούν τόσο το "Μάρων Κίκονες Λευκός 2023", όσο και το "Chardonnay Κίκονες 2023".

Ποιο είναι το κατάλληλο σκηνικό για το Μάρων Κίκονες Λευκός;
Μόλις βγήκαμε από τη θάλασσα και το τραπέζι έχει στρωθεί. Ταραμοσαλάτα και αχινοσαλάτα για ορεκτικό, ωμά όστρακα και ceviche που μοσχοβολούν ιώδιο, ψητά θαλασσινά και αχνιστά ψάρια για το τελείωμα. Τι πιο ταιριαστό από τη μονοποικιλιακή Μαλαγουζιά "Μάρων Κίκονες Λευκός", μια γαστρονομική Μαλαγουζιά με χρώμα λαμπερό και λευκόχρυσες ανταύγειες. Νύξεις λευκών λουλουδιών, μοσχολέμονου, ανανά και βερίκοκου συμπληρώνουν την ισορροπημένη οξύτητα και λιπαρότητα. Cheers!

Να σερβίρουμε και το Chardonnay Κίκονες;
Όπως υποδηλώνει και το όνομά του, πρόκειται για ένα κρασί από Chardonnay 100%, με λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα, σαν τις ακτίνες του μεσημεριανού ήλιου που μας αγκαλιάζουν στο παραθαλάσσιο ταβερνάκι. Αρώματα από λευκόσαρκο ροδάκινο, ανανά, λεμόνι αλλά και βανίλια και φρυγανισμένο ψωμί, χάρη στη ζύμωση μικρού ποσοστού σε δρύινα βαρέλια, μας ανοίγουν την όρεξη για pairing με φρέσκα ψάρια, μύδια, στρείδια και γυαλιστερές ή θαλασσινά όπως τηγανιτό καλαμάρι και γαρίδες στη σχάρα. Η λιπαρή υφή του κρασιού στο στόμα, μαζί με τη φρουτώδη επίγευση δένουν αρμονικά με τις γεύσεις αυτές.