"Mikra Thira": Τρεις οινικές επιλογές για την πασχαλινή μας κάβα

Μετράμε πλέον τις μέρες αντίστροφα για το Πάσχα και τα πλούσια τραπεζώματα που ακολουθούν κι η αναζήτηση των κατάλληλων κρασιών που θα μπορέσουν να σταθούν δίπλα στις γεύσεις της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας γίνεται όλο και πιο έντονη.

Mikra Thira

Η γαστρονομική μας κληρονομιά φέρνει στο πιάτο τα αμνοερίφια σε διάφορες μορφές μαγειρέματος, όμως όλες έχουν κάτι κοινό· το γευστικό πλούτο και την πολυπλοκότητα. Λιπαρές υφές, πολλά μυρωδικά, οξύτητες είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά τους. Η ιδιαιτερότητα των γεύσεων αυτών δημιουργεί την επιθυμία για αντίστοιχα ιδιαίτερα κρασιά, που είναι τυπικά του ελληνικού terroir και τι πιο τυπικό από το Ασύρτικο, την εμβληματική ελληνική ποικιλία που μας συναρπάζει σε κάθε γουλιά, μεταφέροντάς μας λίγη από την αύρα του Αιγαίου.

Mikra Thira SANTORINI NON VINTAGE


Το προφίλ της συγκεκριμένης ποικιλίας είναι εγγύηση για κάθε pairing, κάτι που μας δίνει την ευκαιρία να ανακαλύψουμε μοναδικές ετικέτες από το Οινοποιείο Mikra Thira, το Οινοποιείο-κόσμημα της Θηρασιάς. Γειτονικά της Σαντορίνης, το μικρό και ακατέργαστης φυσικής ομορφιάς νησί της Θηρασιάς αποτέλεσε έμπνευση το 2007 για τους οινοποιούς Βαγγέλη Γεροβασιλείου, Βασίλη Τσακτσαρλή και Ιωάννα Βαμβακούρη να δημιουργήσουν και να στεγάσουν τελικά δέκα χρόνια αργότερα το κοινό τους όνειρο για παραγωγή μοναδικών κρασιών, δημιουργώντας το πρώτο Οινοποιείο του νησιού.


Σύγχρονο, αλλά ταυτόχρονα απόλυτα εναρμονισμένο με το περιβάλλον κι έχοντας ως αναφορά την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, το Οινοποιείο υποδέχεται σταφύλια από αυτόριζους αμπελώνες σε Θηρασιά και Σαντορίνη, που καλλιεργούνται βιολογικά και φυσικά περιμένει να υποδεχτεί όποιον επισκέπτη θέλει να μυηθεί στη μαγεία του. ΄Έως τότε, θα σερβίρουμε ενόψει Πάσχα και αρνιού τις τρεις δημιουργίες του, ταξιδεύοντας νοερά εκεί...

Mikra Thira TERRASEA NON VINTAGE


Ταιριάσματα που θα μας μείνουν αξέχαστα


Πρώτη μας καλεί για pairing η μαγειρίτσα και τα χέρια μας λύνει το Terrasea Mikra Thira, ένα Ασύρτικο από σταφύλια της Θηρασιάς που ζυμώνει τόσο σε δεξαμενή, όσο και σε γαλλικά δρύινα βαρέλια όπου παραμένει για 4 μήνες και το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί με δομή και γεμάτο στόμα. Θυμάρι, ρίγανη και χαμομήλι κυριαρχούν στη μύτη και δένουν άψογα με το βοτανικό χαρακτήρα της σούπας. Η κρεμώδης υφή του συναντά τη λιπαρότητα της σούπας και ισορροπεί, τη στιγμή που το αυγολέμονο αγκαλιάζεται από την οξύτητα του κρασιού.
Την Κυριακή της Λαμπρής οι μεζέδες δίνουν και παίρνουν. Σαλάτες, πίτες με τυριά, κοκορέτσι και κοντοσούβλι ανοίγουν την αυλαία και κάνουν εξαιρετική παρέα με το Santorini Mikra Thira, Ασύρτικο αυτή τη φορά από τη Σαντορίνη που αναδεύεται για 4 μήνες με τις φίνες λάσπες και διακρίνεται από ωραία οξύτητα, ελαφρώς αλμυρή γεύση και μακρά επίγευση ορυκτότητας.

Mikra Thira


Ο πρωταγωνιστής δεν είναι άλλος από το αρνί σούβλας κι αυτή η νοστιμιά δε μπορεί παρά να συμπληρωθεί από το Nykteri Mikra Thira. Εδώ, ακολουθώντας πιστά την παράδοση, το blend από Ασύρτικο, Αθήρι και Αηδάνι μένει σε βαρέλια για 4 μήνες και το κρασί παλαιώνει στο κελάρι για ένα χρόνο. Εκρηκτικό στο στόμα, με κάποια αρώματα φρούτων να ξεπηδούν και να "ξεγελούν" τη στιβαρότητα του Ασύρτικου.


Φυσικά μπορούμε να παίξουμε με τις δοκιμές και να ανοίξουμε και τα τρία αυτά κρασιά στο τραπέζι μας. Θα κερδίσουμε τις εντυπώσεις!
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
28/04/2025

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ολοήμερα πρωτομαγιάτικα ραντεβού στη φύση

Πρωτομαγιά στα πάρκα της πόλης, εορταστικές δράσεις στο Μουσείο Αλέκος Φασιανός και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 26/4 έως 2/5.

Ιαπωνικό Φεστιβάλ 2025: Το ταξίδι στην αυθεντική Ιαπωνία ξεκινά στην Αθήνα

Η διοργάνωση απευθύνεται σε όλους όσοι αγαπούν την Ιαπωνία, από τους φαν του anime μέχρι τους λάτρεις της τέχνης και της φιλοσοφίας της Άπω Ανατολής.

Το Διαχρονικό Μουσείο Τρικάλων: Ένα νέο πολιτιστικό στολίδι σε τροχιά υλοποίησης

Ένα σημαντικό βήμα για την πολιτιστική αναβάθμιση των Τρικάλων, έργο που φιλοδοξεί να αναδείξει τη μακραίωνη ιστορία της περιοχής μέσα από ένα σύγχρονο μουσειακό περιβάλλον.