Τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα είναι η ιδανική στιγμή για να τιμήσουμε τις ελληνικές γεύσεις, συνοδεύοντάς τες με τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, που φέρνουν στο τραπέζι μας την παράδοση και την αυθεντικότητα.

Οινοποιείο Αθανασίου

Το Πάσχα είναι μία περίοδος γαστρονομικής παράδοσης, που προσφέρεται για παντρέματα παραδοσιακών μεζέδων και εκλεκτών κρασιών. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει άλλωστε μια ευρεία γκάμα πιάτων που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμά μας, κάποια από αυτά μάλιστα, όπως η μαγειρίτσα, τα απολαμβάνουμε μόνο μία ημέρα του χρόνου. Τότε βρίσκουμε και την κατάλληλη ευκαιρία να εφοδιαστούμε με τα αγαπημένα μας κρασιά, για μια αξέχαστη οινική εμπειρία.

'Όταν έρθει η ώρα επιλογής κρασιού, θα εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια ένα οινοποιείο με σεβασμό στην παράδοση, όπως το Οινοποιείο Αθανασίου που βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ. Στους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας θα συναντήσουμε ελληνικές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και το Μοσχοφίλερο, που δίνουν κρασιά διαφόρων στυλ, κρύβοντας γνώση και εμπειρία.

Οινοποιείο Αθανασίου

Από τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, αυτά που θα ταιριάξουν απόλυτα με το πασχαλινό μενού είναι το πολυδιάστατο Ασύρτικο και το πολυβραβευμένο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ. Δύο κρασιά με χαρακτήρα αλλά και δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον περίφημο Decanter World Wine Awards καθώς και με συνεχή παρουσία στη λίστα του 50 Great Greek Wines, για την περίπτωση του ΘΡΟΝΟΣ.

Οινοποιείο Αθανασίου

Οι πασχαλινοί συνδυασμοί που θα λατρέψουμε

Αναμφισβήτητα η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που όλοι περιμένουμε πώς και πώς μετά το "Χριστός Ανέστη". Το Ασύρτικο θα ισορροπήσει άψογα τον πληθωρικό χαρακτήρα της σούπας χάρη στην οξύτητά του και θα μας "ξεκουράσει" από τη γευστική της ένταση, ενώ οι βοτανικές του νύξεις θα συμπληρώσουν αρωματικά τα μυρωδικά της. 

Ο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ του Οινοποιείου Αθανασίου θα δώσει το παρόν στο φαγοπότι της Λαμπρής, καθώς το απολαμβάνουμε ελαφρώς δροσερό όπου η ισορροπημένη του οξύτητα θα μας ξεδιψάσει από τη λιπαρότητα του σουβλιστού αρνιού ενώ οι βελούδινες τανίνες και ο φρουτώδης χαρακτήρας του θα ισορροπήσουν αρμονικά ανάμεσα και στους υπόλοιπους μεζέδες, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. 

Καλή ανάσταση! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: 11+1 εμπειρίες που αξίζει να "μην χάσεις" αυτό το Σαββατοκύριακο!

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας ξεκινούν "πληθωρικά" καθιστώντας αυτό το Σαββατοκύριακο πιο εκδρομικό από ποτέ. Για αυτό εμείς ετοιμάσαμε την δική σου "λίστα" με όσα αξίζει να κάνεις αν "βρεθείς" στη καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
06/09/2025

"Επαναγοητεύοντας τον Κόσμο" το θέμα του 3ο Διεθνούς Συμποσίου για μια Νέα Ελευσίνα

Ένα τριήμερο αναστοχασμού, εμπνευσμένου διαλόγου και οραματικής δράσης έρχεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, μαζί με ομιλίες και καλλιτεχνικές δράσεις.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Φεστιβάλ, σινεμά και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.

Ημέρες Καριέρας 2025: Για μία καινούργια αρχή, έλα όπως είσαι!

Οι Ημέρες Καριέρας, το μεγαλύτερο career fair της Ελλάδας, επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο interactive από ποτέ, σε νέο venue!