Τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα είναι η ιδανική στιγμή για να τιμήσουμε τις ελληνικές γεύσεις, συνοδεύοντάς τες με τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, που φέρνουν στο τραπέζι μας την παράδοση και την αυθεντικότητα.

Οινοποιείο Αθανασίου

Το Πάσχα είναι μία περίοδος γαστρονομικής παράδοσης, που προσφέρεται για παντρέματα παραδοσιακών μεζέδων και εκλεκτών κρασιών. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει άλλωστε μια ευρεία γκάμα πιάτων που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμά μας, κάποια από αυτά μάλιστα, όπως η μαγειρίτσα, τα απολαμβάνουμε μόνο μία ημέρα του χρόνου. Τότε βρίσκουμε και την κατάλληλη ευκαιρία να εφοδιαστούμε με τα αγαπημένα μας κρασιά, για μια αξέχαστη οινική εμπειρία.

'Όταν έρθει η ώρα επιλογής κρασιού, θα εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια ένα οινοποιείο με σεβασμό στην παράδοση, όπως το Οινοποιείο Αθανασίου που βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ. Στους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας θα συναντήσουμε ελληνικές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και το Μοσχοφίλερο, που δίνουν κρασιά διαφόρων στυλ, κρύβοντας γνώση και εμπειρία.

Οινοποιείο Αθανασίου

Από τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, αυτά που θα ταιριάξουν απόλυτα με το πασχαλινό μενού είναι το πολυδιάστατο Ασύρτικο και το πολυβραβευμένο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ. Δύο κρασιά με χαρακτήρα αλλά και δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον περίφημο Decanter World Wine Awards καθώς και με συνεχή παρουσία στη λίστα του 50 Great Greek Wines, για την περίπτωση του ΘΡΟΝΟΣ.

Οινοποιείο Αθανασίου

Οι πασχαλινοί συνδυασμοί που θα λατρέψουμε

Αναμφισβήτητα η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που όλοι περιμένουμε πώς και πώς μετά το "Χριστός Ανέστη". Το Ασύρτικο θα ισορροπήσει άψογα τον πληθωρικό χαρακτήρα της σούπας χάρη στην οξύτητά του και θα μας "ξεκουράσει" από τη γευστική της ένταση, ενώ οι βοτανικές του νύξεις θα συμπληρώσουν αρωματικά τα μυρωδικά της. 

Ο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ του Οινοποιείου Αθανασίου θα δώσει το παρόν στο φαγοπότι της Λαμπρής, καθώς το απολαμβάνουμε ελαφρώς δροσερό όπου η ισορροπημένη του οξύτητα θα μας ξεδιψάσει από τη λιπαρότητα του σουβλιστού αρνιού ενώ οι βελούδινες τανίνες και ο φρουτώδης χαρακτήρας του θα ισορροπήσουν αρμονικά ανάμεσα και στους υπόλοιπους μεζέδες, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. 

Καλή ανάσταση! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάνω από 200 δωρεάν ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει από μουσική, τέχνη και πολιτισμό, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Τελικά, πόσο ακριβό καφέ πίνουμε στην Αθήνα;

Εκεί πίνουν τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα - ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.