
Το Πάσχα είναι μία περίοδος γαστρονομικής παράδοσης, που προσφέρεται για παντρέματα παραδοσιακών μεζέδων και εκλεκτών κρασιών. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει άλλωστε μια ευρεία γκάμα πιάτων που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμά μας, κάποια από αυτά μάλιστα, όπως η μαγειρίτσα, τα απολαμβάνουμε μόνο μία ημέρα του χρόνου. Τότε βρίσκουμε και την κατάλληλη ευκαιρία να εφοδιαστούμε με τα αγαπημένα μας κρασιά, για μια αξέχαστη οινική εμπειρία.
'Όταν έρθει η ώρα επιλογής κρασιού, θα εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια ένα οινοποιείο με σεβασμό στην παράδοση, όπως το Οινοποιείο Αθανασίου που βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ. Στους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας θα συναντήσουμε ελληνικές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και το Μοσχοφίλερο, που δίνουν κρασιά διαφόρων στυλ, κρύβοντας γνώση και εμπειρία.

Από τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, αυτά που θα ταιριάξουν απόλυτα με το πασχαλινό μενού είναι το πολυδιάστατο Ασύρτικο και το πολυβραβευμένο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ. Δύο κρασιά με χαρακτήρα αλλά και δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον περίφημο Decanter World Wine Awards καθώς και με συνεχή παρουσία στη λίστα του 50 Great Greek Wines, για την περίπτωση του ΘΡΟΝΟΣ.

Οι πασχαλινοί συνδυασμοί που θα λατρέψουμε
Αναμφισβήτητα η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που όλοι περιμένουμε πώς και πώς μετά το "Χριστός Ανέστη". Το Ασύρτικο θα ισορροπήσει άψογα τον πληθωρικό χαρακτήρα της σούπας χάρη στην οξύτητά του και θα μας "ξεκουράσει" από τη γευστική της ένταση, ενώ οι βοτανικές του νύξεις θα συμπληρώσουν αρωματικά τα μυρωδικά της.
Ο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ του Οινοποιείου Αθανασίου θα δώσει το παρόν στο φαγοπότι της Λαμπρής, καθώς το απολαμβάνουμε ελαφρώς δροσερό όπου η ισορροπημένη του οξύτητα θα μας ξεδιψάσει από τη λιπαρότητα του σουβλιστού αρνιού ενώ οι βελούδινες τανίνες και ο φρουτώδης χαρακτήρας του θα ισορροπήσουν αρμονικά ανάμεσα και στους υπόλοιπους μεζέδες, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι.
Καλή ανάσταση!