Τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου πρωταγωνιστούν στο πασχαλινό τραπέζι

Το Πάσχα είναι η ιδανική στιγμή για να τιμήσουμε τις ελληνικές γεύσεις, συνοδεύοντάς τες με τα εξαιρετικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, που φέρνουν στο τραπέζι μας την παράδοση και την αυθεντικότητα.

Οινοποιείο Αθανασίου

Το Πάσχα είναι μία περίοδος γαστρονομικής παράδοσης, που προσφέρεται για παντρέματα παραδοσιακών μεζέδων και εκλεκτών κρασιών. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει άλλωστε μια ευρεία γκάμα πιάτων που συνδέονται με τα ήθη και τα έθιμά μας, κάποια από αυτά μάλιστα, όπως η μαγειρίτσα, τα απολαμβάνουμε μόνο μία ημέρα του χρόνου. Τότε βρίσκουμε και την κατάλληλη ευκαιρία να εφοδιαστούμε με τα αγαπημένα μας κρασιά, για μια αξέχαστη οινική εμπειρία.

'Όταν έρθει η ώρα επιλογής κρασιού, θα εμπιστευτούμε με κλειστά μάτια ένα οινοποιείο με σεβασμό στην παράδοση, όπως το Οινοποιείο Αθανασίου που βρίσκεται στην καρδιά της ζώνης Π.Ο.Π. ΝΕΜΕΑ. Στους αμπελώνες βιολογικής καλλιέργειας θα συναντήσουμε ελληνικές γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, όπως το Αγιωργίτικο, το Ασύρτικο και το Μοσχοφίλερο, που δίνουν κρασιά διαφόρων στυλ, κρύβοντας γνώση και εμπειρία.

Οινοποιείο Αθανασίου

Από τα μοναδικά κρασιά του Οινοποιείου Αθανασίου, αυτά που θα ταιριάξουν απόλυτα με το πασχαλινό μενού είναι το πολυδιάστατο Ασύρτικο και το πολυβραβευμένο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ. Δύο κρασιά με χαρακτήρα αλλά και δεκάδες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως στον περίφημο Decanter World Wine Awards καθώς και με συνεχή παρουσία στη λίστα του 50 Great Greek Wines, για την περίπτωση του ΘΡΟΝΟΣ.

Οινοποιείο Αθανασίου

Οι πασχαλινοί συνδυασμοί που θα λατρέψουμε

Αναμφισβήτητα η μαγειρίτσα είναι το πιάτο που όλοι περιμένουμε πώς και πώς μετά το "Χριστός Ανέστη". Το Ασύρτικο θα ισορροπήσει άψογα τον πληθωρικό χαρακτήρα της σούπας χάρη στην οξύτητά του και θα μας "ξεκουράσει" από τη γευστική της ένταση, ενώ οι βοτανικές του νύξεις θα συμπληρώσουν αρωματικά τα μυρωδικά της. 

Ο ΘΡΟΝΟΣ ΠΟΠ ΝΕΜΕΑ του Οινοποιείου Αθανασίου θα δώσει το παρόν στο φαγοπότι της Λαμπρής, καθώς το απολαμβάνουμε ελαφρώς δροσερό όπου η ισορροπημένη του οξύτητα θα μας ξεδιψάσει από τη λιπαρότητα του σουβλιστού αρνιού ενώ οι βελούδινες τανίνες και ο φρουτώδης χαρακτήρας του θα ισορροπήσουν αρμονικά ανάμεσα και στους υπόλοιπους μεζέδες, όπως το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι. 

Καλή ανάσταση! 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.