Πασχαλινό τραπέζι με κυκλαδίτικο αέρα από το Κτήμα Ρούσσος

Η άνοιξη φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί το Πάσχα κι εμείς γιορτάζουμε με δύο κρασιά του Κτήματος Ρούσσος, άρτι αφιχθέντα από την Πάρο.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα

Το Πάσχα πάντα συνοδεύεται από τα αρώματα της φύσης που μοσχοβολά, με τις νεραντζιές που ανθίζουν και τα γιασεμιά να ξεμυτίζουν στις αυλές των σπιτιών. Συνοδεύεται όμως και από τις μυρωδιές που ξεπηδούν από την κουζίνα που ψήνονται τα παραδοσιακά κουλουράκια και τα τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη, σιγοβράζει η μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο και αργοψήνεται το αρνάκι την Κυριακή του Πάσχα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μωσαϊκό γεύσεων που ανυπομονούμε να απολαύσουμε κι από το οποίο δε μπορεί να λείπει το κρασί, που είναι άλλωστε ο καλύτερος σύμμαχός μας σε τέτοιες περιστάσεις.

Για όλους όσους δεν καταφέρουν να περάσουν τις άγιες αυτές μέρες σε κάποιο χωριό ή νησί, η νησιώτικη αύρα έρχεται στο ποτήρι με δύο κρασιά από το Κτήμα Ρούσσος που μας ταξιδεύει μέσα από αυτά στον τόπο καταγωγής του, την Πάρο. Στα 150 ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά, το Άσπρο Αηδάνι και η Μανδηλαριά και οινοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους σε οίνους που μας εκμυστηρεύονται τα μυστικά της παριανής γης.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Τα ταιριάσματα για το πασχαλινό φαγοπότι


Για αρχή θα παγώσουμε καλά (8-10°C) και θα σερβίρουμε το Λευκό, ένα blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Μονεμβασιά που θα πλαισιώσει ευχάριστα τους μεζέδες, ενώ μπορεί να παραμείνει στο ποτήρι μας μέχρι και την πολυαναμενόμενη μαγειρίτσα. Φινέτσα, φρεσκάδα και ισορροπημένη οξύτητα αγκαλιάζονται από αρώματα γλυκόξινων φρούτων, ροδάκινου και λεμονιού και αναζωογονούν τον ουρανίσκο μετά από κάθε μπουκιά. Άλλωστε το έχουμε ανάγκη λόγω αυτής της τόσο πληθωρικής σούπας.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Σε λίγο πιο ανάλαφρο mood ακολουθεί το Ροζέ από Μαύρο Αηδάνι και Μαλαγουζιά, που μας δροσίζει με κάθε γουλιά, γεμίζοντάς μας με ένα πλούσιο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και άνθη. Αυτό, μπορεί να συνοδεύσει από τις σαλάτες και τους μεζέδες, μέχρι το σουβλιστό κατσίκι/αρνί ενώ μπορεί φυσικά να καταναλωθεί και σαν απεριτίφ. 


Κι αν μας βγάλει ο δρόμος μας στην Πάρο, θα κάνουμε μια βόλτα στο επισκέψιμο Οινοποιείο του Κτήματος για να χαζέψουμε τη θέα στους αμπελώνες όση ώρα κάνουμε γευσιγνωσία...
 

https://www.ktimaroussos.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ζωγράφισε το δικό σου ποτήρι κρασιού στο Μουσείο Οίνου - Κώστα Λαζαρίδη

Ζήστε τη μαγεία του κρασιού και της τέχνης στο Κτήμα Οινότρια Γη - Costa Lazaridi, μέσα από μια μοναδική ξενάγηση και ένα workshop ζωγραφικής

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/10/2025

Το Athens Science Festival φορά τα γιορτινά του στο Ωδείο Αθηνών

Τι γίνεται όταν το Greekonomics, η Κατερίνα Βρανά, ο Σπήλιος Φλώρος και "Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ" συναντιούνται στο The Christmas Lab;

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Σινεμά, γαστρονομία και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Orbis Vini: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα μία έκθεση αφιερωμένη στα "κρασιά του κόσμου"

Μήπως είναι η ώρα να δούμε κατάματα τα "κρασιά του κόσμου"; Η Orbis Vini, την Δευτέρα 20 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental της Αθήνας σε καλεί να ανακαλύψεις 490 κρασιά από 179 οινοποιεία και 14 διαφορετικές χώρες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα λαογραφικό "Αντάμωμα" στην Κυψέλη

Ένα folk event από το Torvas, εικαστικές περιηγήσεις στον Άλιμο και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 26/10.

Θα ήθελες να μάθεις πώς να δώσεις νέα ζωή στα έπιπλά σου;

Στην σχολή τεχνών "Ασκαρδαμυκτί" θα μάθετε πως να συντηρήσετε και να μεταμορφώσετε τα παλιά σας έπιπλα.

Τι συνέβη όταν η Peggy Gou έπαιξε rave σε φούρνο

Η υπερδιάσημη DJ εμφανίστηκε σε ένα bakery του Παρισιού και ξεκίνησε να παίζει όσο δίπλα της σερβίρονταν κρουασάν.