Πασχαλινό τραπέζι με κυκλαδίτικο αέρα από το Κτήμα Ρούσσος

Η άνοιξη φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί το Πάσχα κι εμείς γιορτάζουμε με δύο κρασιά του Κτήματος Ρούσσος, άρτι αφιχθέντα από την Πάρο.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα

Το Πάσχα πάντα συνοδεύεται από τα αρώματα της φύσης που μοσχοβολά, με τις νεραντζιές που ανθίζουν και τα γιασεμιά να ξεμυτίζουν στις αυλές των σπιτιών. Συνοδεύεται όμως και από τις μυρωδιές που ξεπηδούν από την κουζίνα που ψήνονται τα παραδοσιακά κουλουράκια και τα τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη, σιγοβράζει η μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο και αργοψήνεται το αρνάκι την Κυριακή του Πάσχα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μωσαϊκό γεύσεων που ανυπομονούμε να απολαύσουμε κι από το οποίο δε μπορεί να λείπει το κρασί, που είναι άλλωστε ο καλύτερος σύμμαχός μας σε τέτοιες περιστάσεις.

Για όλους όσους δεν καταφέρουν να περάσουν τις άγιες αυτές μέρες σε κάποιο χωριό ή νησί, η νησιώτικη αύρα έρχεται στο ποτήρι με δύο κρασιά από το Κτήμα Ρούσσος που μας ταξιδεύει μέσα από αυτά στον τόπο καταγωγής του, την Πάρο. Στα 150 ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά, το Άσπρο Αηδάνι και η Μανδηλαριά και οινοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους σε οίνους που μας εκμυστηρεύονται τα μυστικά της παριανής γης.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Τα ταιριάσματα για το πασχαλινό φαγοπότι


Για αρχή θα παγώσουμε καλά (8-10°C) και θα σερβίρουμε το Λευκό, ένα blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Μονεμβασιά που θα πλαισιώσει ευχάριστα τους μεζέδες, ενώ μπορεί να παραμείνει στο ποτήρι μας μέχρι και την πολυαναμενόμενη μαγειρίτσα. Φινέτσα, φρεσκάδα και ισορροπημένη οξύτητα αγκαλιάζονται από αρώματα γλυκόξινων φρούτων, ροδάκινου και λεμονιού και αναζωογονούν τον ουρανίσκο μετά από κάθε μπουκιά. Άλλωστε το έχουμε ανάγκη λόγω αυτής της τόσο πληθωρικής σούπας.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Σε λίγο πιο ανάλαφρο mood ακολουθεί το Ροζέ από Μαύρο Αηδάνι και Μαλαγουζιά, που μας δροσίζει με κάθε γουλιά, γεμίζοντάς μας με ένα πλούσιο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και άνθη. Αυτό, μπορεί να συνοδεύσει από τις σαλάτες και τους μεζέδες, μέχρι το σουβλιστό κατσίκι/αρνί ενώ μπορεί φυσικά να καταναλωθεί και σαν απεριτίφ. 


Κι αν μας βγάλει ο δρόμος μας στην Πάρο, θα κάνουμε μια βόλτα στο επισκέψιμο Οινοποιείο του Κτήματος για να χαζέψουμε τη θέα στους αμπελώνες όση ώρα κάνουμε γευσιγνωσία...
 

https://www.ktimaroussos.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μεγάλες Μέρες Νεμέας: 11+1 εμπειρίες που αξίζει να "μην χάσεις" αυτό το Σαββατοκύριακο!

Οι Μεγάλες Μέρες Νεμέας ξεκινούν "πληθωρικά" καθιστώντας αυτό το Σαββατοκύριακο πιο εκδρομικό από ποτέ. Για αυτό εμείς ετοιμάσαμε την δική σου "λίστα" με όσα αξίζει να κάνεις αν "βρεθείς" στη καρδιά της μεγαλύτερης αμπελουργικής ζώνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΡΣΙΩΤΗ
06/09/2025

"Επαναγοητεύοντας τον Κόσμο" το θέμα του 3ο Διεθνούς Συμποσίου για μια Νέα Ελευσίνα

Ένα τριήμερο αναστοχασμού, εμπνευσμένου διαλόγου και οραματικής δράσης έρχεται στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, μαζί με ομιλίες και καλλιτεχνικές δράσεις.

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Φεστιβάλ, σινεμά και όσα δεν πρέπει να χάσεις στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Τα άχαστα της πόλης για τις επόμενες εβδομάδες

Με τον Σεπτέμβρη να σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σεζόν, η πόλη γεμίζει ξανά με πολιτιστικές προτάσεις που αγκαλιάζουν κάθε μορφή τέχνης - από μουσική και θέατρο μέχρι κινηματογράφο και εικαστικά.

Το Greece Race for the Cure επιστρέφει με σύνθημα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού"

Το Greece Race for the Cure® μάς φέρνει για 17η χρονιά κοντά για καλό σκοπό, με έναν αγώνα τρεξίματος 5χλμ κι έναν περπατήματος 2 χλμ.

Ημέρες Καριέρας 2025: Για μία καινούργια αρχή, έλα όπως είσαι!

Οι Ημέρες Καριέρας, το μεγαλύτερο career fair της Ελλάδας, επιστρέφουν ανανεωμένες και πιο interactive από ποτέ, σε νέο venue!