Πασχαλινό τραπέζι με κυκλαδίτικο αέρα από το Κτήμα Ρούσσος

Η άνοιξη φοράει τα καλά της για να υποδεχτεί το Πάσχα κι εμείς γιορτάζουμε με δύο κρασιά του Κτήματος Ρούσσος, άρτι αφιχθέντα από την Πάρο.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα

Το Πάσχα πάντα συνοδεύεται από τα αρώματα της φύσης που μοσχοβολά, με τις νεραντζιές που ανθίζουν και τα γιασεμιά να ξεμυτίζουν στις αυλές των σπιτιών. Συνοδεύεται όμως και από τις μυρωδιές που ξεπηδούν από την κουζίνα που ψήνονται τα παραδοσιακά κουλουράκια και τα τσουρέκια τη Μεγάλη Πέμπτη, σιγοβράζει η μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο και αργοψήνεται το αρνάκι την Κυριακή του Πάσχα. Όλα αυτά συνθέτουν ένα μωσαϊκό γεύσεων που ανυπομονούμε να απολαύσουμε κι από το οποίο δε μπορεί να λείπει το κρασί, που είναι άλλωστε ο καλύτερος σύμμαχός μας σε τέτοιες περιστάσεις.

Για όλους όσους δεν καταφέρουν να περάσουν τις άγιες αυτές μέρες σε κάποιο χωριό ή νησί, η νησιώτικη αύρα έρχεται στο ποτήρι με δύο κρασιά από το Κτήμα Ρούσσος που μας ταξιδεύει μέσα από αυτά στον τόπο καταγωγής του, την Πάρο. Στα 150 ιδιόκτητα στρέμματα καλλιεργούνται γηγενείς ποικιλίες όπως η Μονεμβασιά, το Άσπρο Αηδάνι και η Μανδηλαριά και οινοποιούνται με καινοτόμες μεθόδους σε οίνους που μας εκμυστηρεύονται τα μυστικά της παριανής γης.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Τα ταιριάσματα για το πασχαλινό φαγοπότι


Για αρχή θα παγώσουμε καλά (8-10°C) και θα σερβίρουμε το Λευκό, ένα blend από Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Μονεμβασιά που θα πλαισιώσει ευχάριστα τους μεζέδες, ενώ μπορεί να παραμείνει στο ποτήρι μας μέχρι και την πολυαναμενόμενη μαγειρίτσα. Φινέτσα, φρεσκάδα και ισορροπημένη οξύτητα αγκαλιάζονται από αρώματα γλυκόξινων φρούτων, ροδάκινου και λεμονιού και αναζωογονούν τον ουρανίσκο μετά από κάθε μπουκιά. Άλλωστε το έχουμε ανάγκη λόγω αυτής της τόσο πληθωρικής σούπας.

Κτήμα Ρούσσος Κρασιά Πάσχα


Σε λίγο πιο ανάλαφρο mood ακολουθεί το Ροζέ από Μαύρο Αηδάνι και Μαλαγουζιά, που μας δροσίζει με κάθε γουλιά, γεμίζοντάς μας με ένα πλούσιο αρωματικό μπουκέτο από κόκκινα φρούτα και άνθη. Αυτό, μπορεί να συνοδεύσει από τις σαλάτες και τους μεζέδες, μέχρι το σουβλιστό κατσίκι/αρνί ενώ μπορεί φυσικά να καταναλωθεί και σαν απεριτίφ. 


Κι αν μας βγάλει ο δρόμος μας στην Πάρο, θα κάνουμε μια βόλτα στο επισκέψιμο Οινοποιείο του Κτήματος για να χαζέψουμε τη θέα στους αμπελώνες όση ώρα κάνουμε γευσιγνωσία...
 

https://www.ktimaroussos.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάνω από 200 δωρεάν ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει από μουσική, τέχνη και πολιτισμό, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Τελικά, πόσο ακριβό καφέ πίνουμε στην Αθήνα;

Εκεί πίνουν τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα - ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.