Το τρίπτυχο της απόλαυσης από το Οινοποιείο Χατζηδάκη

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Στη Σαντορίνη το κρασί αντιμετωπίζεται ως δείγμα πολιτισμού και διασύνδεσης. Αυτή είναι και η φιλοσοφία της οικογένειας Χατζηδάκη, που με αφοσίωση και μεράκι οινοποιεί, μαζί με την οινολογική της ομάδα, βιολογικά κρασιά που αντικατοπτρίζουν το σπάνιο αυτό terroir. Με τη (Ρ)αμπελιά 2022, στην οποία το Ασύρτικο παραμένει κατά 70% στις φίνες οινολάσπες και κατά 30% σε δρύινο γαλλικό βαρέλι, έρχεται στο προσκήνιο η νέα γενιά της οικογένειας.

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Η Σκυτάλη Βαρέλι 2021 είναι η magnum φιάλη που θα φυλάξουμε για χρόνια, για να ευχαριστηθούμε το Ασύρτικο που έμεινε 12 μήνες στις οινολάσπες κι άλλους 12 σε βαρέλι. Για τους λάτρεις του κόκκινου, το Μαυροτράγανο 2022 έχει ωριμάσει στο βαρέλι και στη φιάλη, προσφέροντας απλόχερα έντονο ταννικό χαρακτήρα.

Οινοποιείο Χατζηδάκη

Το Οινοποιείο Χατζηδάκη παραμένει ανοιχτό όλον τον χρόνο καθημερινά εκτός Κυριακής και Δευτέρας και υποδέχεται, κατόπιν ραντεβού, λάτρεις του κρασιού από όλον τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα spooky φεστιβάλ στη Φωκίωνος Νέγρη

Εκδηλώσεις για την ημέρα του Halloween, last call για δύο ιδιαίτερες εκθέσεις και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/11/2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Γαστρονομία, εκθέσεις και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Προσωπικές ιστορίες και λαϊκά τραγούδια στην προβλήτα του Πειραιά

Mπλέκονται με την ποίηση, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο του αποχωρισμού των αγαπημένων που ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Εδώ είτε επιλέξεις λευκό είτε orange κρασί "θα έχεις να κάνεις" με το "Ασπρούδι"

Το Zervas Winery επιλέξει και σερβίρει για αυτό το φθινόπωρο μία ποικιλία που αν δεν έχεις δοκιμάσει, δεν την προσπερνάς με τίποτα. Είναι το Ασπρούδι και είναι εδώ μέσα από ένα Cuvee Wild Fermentation και μία Orange εκδοχή.

Συγκινητικά "Goodbye" στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά

Μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο όσων ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.