Αρχοντικό Μιχαήλ: Παράδοση και γαλήνη στο Νότιο Πήλιο

michael

Πέτρα, ξύλο καρυδιάς, ζεστά χρώματα, παραδοσιακές διακοσμητικές πινελιές και η όμορφη θέα στην αρχοντική Βυζίτσα, συνθέτουν το σκηνικό μίας άνετης και χαλαρωτικής διαμονής. Υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που μετράει ιστορία από το 1868, το Αρχοντικό Μιχαήλ ζει μια δεύτερη νιότη απ’ όταν ολοκληρώθηκε η εξαιρετική του ανακαίνιση, το 2016. 

Με οικoτουριστική φιλοσoφία, η παράδοση σμίγει αρμονικά με τον σεβασμό στο περιβάλλον δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι της πηλιορίτικης τέχνης που προσφέρει μια ευζωική πτυχή στην boutique εμπειρία. Πράγματι, οι κοινόχρηστοι χώροι διατηρούν ατόφια τα στοιχεία της περιοχής, στους πέτρινους τοίχους, τις πεζούλες στον κήπο και στον ηλιόλουστο οντά που καλωσορίζει τους επισκέπτες γύρω από το τζάκι. Εδώ κάθε δωμάτιο (τα περισσότερα διαθέτουν τζάκι) αποπνέει οικειότητα, με την παραδοσιακή τεχνοτροπία να συνδυάζεται με "χαμηλόφωνες" σύγχρονες παρεμβάσεις που κάνουν τη διαμονή ιδιαίτερα cosy. Στα συν οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, ο ζεν κήπος και ασφαλώς η τοποθεσία- ησυχαστήριο στην έξοδο του χωριού της Βυζίτσας. 

michael

Η περιπλάνηση στα λιθόστρωτα καλντερίμια του διατηρητέου χωριού μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά σε μια άλλη εποχή, ενώ του προσφέρει διάφορες επιλογές για ποτό και φαγητό. Με σημείο αιχμής την ιδιαίτερη ομορφιά του Νοτίου Πηλίου, η Βυζίτσα είναι προικισμένη με το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης τόσο στον κόλπο του Παγασητικού όσο και στις ωραίες θάλασσες του Αιγαίου, όσο αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες διαδρομές σε περιπατητές, δρομείς και φυσιολάτρες.

Επαρ.Οδ. Αγριάς-Μηλεών, Βυζίτσα, Νότιο Πήλιο, 37010
Τηλ 6944617299 -2423086794, Αρχοντικό Μιχαήλ 
FB: Archontiko Michael 
Ιnsta: archontiko.michael
Google Maps


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όταν η ιστορία του Ξενοδοχείου "Μεγάλη Βρεταννία" ξεδιπλώθηκε στο κοινό

Η έκθεση "Ένα ταξίδι στο χρόνο: The Immersive Experience" γύρισε το ρολόι 150 χρόνια πίσω και ταξίδεψε το κοινό σε όλες τις φάσεις του θρυλικού ξενοδοχείου.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/02/2024

Υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια 100 λεωφορείων φυσικού αερίου CNG

Η IVECO BUS, πρωτοπόρος στους κινητήρες φυσικού αερίου CNG επιλέχθηκε από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για τα αρθρωτά λεωφορεία πόλης μήκους 18 μέτρων της μάρκας URBANWAY CNG.

"Σπουδές στην Ιταλία 2024": Όσα πρέπει να ξέρουμε για τα ιταλικά πανεπιστήμια από το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο

Στην εκδήλωση συμμετέχουν πολλά πανεπιστήμια και ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Και στα δικά σας: Από τους "Γάμους της Τήλου", αισίως στους γάμους ολόκληρης της Ελλάδας

Αισίως βρισκόμαστε λίγα κουφέτα πιο κοντά σε ένα συμπεριληπτικό αύριο.

Εξερευνώντας τα μυστικά του εγκεφάλου στο ολοήμερο φεστιβάλ Νευροεπιστήμης

Ο στόχος είναι η ενημέρωση του κοινού για τη θαυμαστή λειτουργία του εγκεφάλου αλλά και για το πώς η έρευνα και η πρόοδος που επιτυγχάνεται σε αυτήν, αλλάζουν τη ζωή μας.

Το 2023 χρονιά ανάπτυξης για την επισκεψιμότητα της Αθήνας: Δείτε τα αποτελέσματα της ΕΞΑΑΑ, ΔΑΑ & GBR Consulting

Έγινε πλέον θεσμός η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της "Ετήσιας Έρευνας Ικανοποίησης Επισκεπτών" από την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) σε συνεργασία με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ) και την GBR Consulting.

"Ο κήπος της ΕΔΕΜ": Εξερευνώντας την πνευματική ιδιοκτησία μέσα από μουσικές διαδρομές

Μια νέα σειρά podcast από την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής φέρνει στο φως την αξία και την σημασία των δικαιωμάτων, μέσα από τις προσωπικές ιστορίες δημιουργών.