Αρχοντικό Μιχαήλ: Παράδοση και γαλήνη στο Νότιο Πήλιο

michael

Πέτρα, ξύλο καρυδιάς, ζεστά χρώματα, παραδοσιακές διακοσμητικές πινελιές και η όμορφη θέα στην αρχοντική Βυζίτσα, συνθέτουν το σκηνικό μίας άνετης και χαλαρωτικής διαμονής. Υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής που μετράει ιστορία από το 1868, το Αρχοντικό Μιχαήλ ζει μια δεύτερη νιότη απ’ όταν ολοκληρώθηκε η εξαιρετική του ανακαίνιση, το 2016. 

Με οικoτουριστική φιλοσoφία, η παράδοση σμίγει αρμονικά με τον σεβασμό στο περιβάλλον δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι της πηλιορίτικης τέχνης που προσφέρει μια ευζωική πτυχή στην boutique εμπειρία. Πράγματι, οι κοινόχρηστοι χώροι διατηρούν ατόφια τα στοιχεία της περιοχής, στους πέτρινους τοίχους, τις πεζούλες στον κήπο και στον ηλιόλουστο οντά που καλωσορίζει τους επισκέπτες γύρω από το τζάκι. Εδώ κάθε δωμάτιο (τα περισσότερα διαθέτουν τζάκι) αποπνέει οικειότητα, με την παραδοσιακή τεχνοτροπία να συνδυάζεται με "χαμηλόφωνες" σύγχρονες παρεμβάσεις που κάνουν τη διαμονή ιδιαίτερα cosy. Στα συν οι πλήρως εξοπλισμένες κουζίνες, ο ζεν κήπος και ασφαλώς η τοποθεσία- ησυχαστήριο στην έξοδο του χωριού της Βυζίτσας. 

michael

Η περιπλάνηση στα λιθόστρωτα καλντερίμια του διατηρητέου χωριού μεταφέρει τον επισκέπτη νοερά σε μια άλλη εποχή, ενώ του προσφέρει διάφορες επιλογές για ποτό και φαγητό. Με σημείο αιχμής την ιδιαίτερη ομορφιά του Νοτίου Πηλίου, η Βυζίτσα είναι προικισμένη με το πλεονέκτημα της εύκολης πρόσβασης τόσο στον κόλπο του Παγασητικού όσο και στις ωραίες θάλασσες του Αιγαίου, όσο αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες διαδρομές σε περιπατητές, δρομείς και φυσιολάτρες.

Επαρ.Οδ. Αγριάς-Μηλεών, Βυζίτσα, Νότιο Πήλιο, 37010
Τηλ 6944617299 -2423086794, Αρχοντικό Μιχαήλ 
FB: Archontiko Michael 
Ιnsta: archontiko.michael
Google Maps


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πασχαλινό Smile Bazaar από "Το Χαμόγελο του Παιδιού"

"Το Χαμόγελο του Παιδιού", μάς προσκαλεί στο καθιερωμένο πασχαλινό Smile Bazaar που διοργανώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

28/03/2023

Καμιά νέα άδεια για τραπεζοκαθίσματα στους νέους πεζόδρομους και στις πλατείες στο Εμπορικό Τρίγωνο

Η προστασία της φυσιογνωμίας και των μικτών χρήσεων στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας διασφαλίζεται.

Συζητήσεις με κορυφαίους επιστήμονες στην Ελληνοαμερικανική Ένωση

Μια εκδήλωση με καλεσμένους επιστήμονες από διαφορετικούς τομείς, οι οποίοι έχουν συμβάλει και επηρεάσει την επιστήμη τους παγκοσμίως.

"Λουλούδια και χρώματα": Πασχαλινή εορταγορά στην "Πόρτα Ανοιχτή"

Τα παιδιά, το προσωπικό και οι εθελόντριες της Πόρτας Ανοιχτής προσκαλούν φίλους και γείτονες στην πασχαλινή εορταγορά που επιστρέφει στο δικό της χώρο.

Το νέο τεύχος "ΜΑΘΕ ΦΑΕ ΖΗΣΕ" των My market, φέρνει τα χρώματα της άνοιξης στις σελίδες του

Το περιοδικό διατίθεται σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων My market, αλλά και στο e-shop στη συμβολική τιμή των 0,40€, που προσφέρονται για καλό σκοπό.

Τρία νέα μαγαζιά στην πολύχρωμη Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια

Ρούχα για surfers και skaters, vibrators και προχωρημένες κάλτσες με ευφάνταστα quotes, design βιβλία, αφίσες και κάρτες με υπέροχες εικονογραφήσεις. Χαρτογραφούμε και παρουσιάζουμε τρία νέα μαγαζιά στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια και μιλάμε με τους ιδιοκτήτες τους.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Αφιέρωμα στον κουήρ σκηνοθέτη Jurgen Bruning

Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ΛΑΛΑ, συζητήσεις για τη σύγχρονη γυναίκα δημιουργό και ό,τι μπορείτε να δείτε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 25 έως 31/3.