Λαμπερά Χριστούγεννα με γιορτινή ατμόσφαιρα σε όλη την Αθήνα!

38 μέρες, 129 γειτονιές, 10 χριστουγεννιάτικα χωριά, 120+ δράσεις για όλη την οικογένεια, 30+ μουσικές παραστάσεις, ένα γιορτινό Market στην πιο κεντρική πλατεία της πόλης και όλες οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που μας περιμένουν στην Αθήνα αυτές τις γιορτές.

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022

Από την 1η Δεκεμβρίου και για περισσότερο από έναν ολόκληρο μήνα, ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους κατοίκους της πρωτεύουσας και τους επισκέπτες να ζήσουν μοναδικές γιορτινές εμπειρίες σε κάθε σημείο της! 

Η Αθήνα, το κέντρο και οι 129 γειτονιές της γεμίζουν με φως, λάμψη, χρώματα αλλά κι ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, που έχουν επιμεληθεί ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων το This is Athens και ο ραδιοφωνικός σταθμός της πόλης Αθήνα 9.84 και περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – δράσεις για όλη την οικογένεια, μουσικές παραστάσεις, "χριστουγεννιάτικα χωριά", πάρτι, εντυπωσιακά show, Christmas Market στην πλατεία Ομόνοιας και αμέτρητες γιορτινές εκπλήξεις.

Δέκα "χριστουγεννιάτικα χωριά" στις γειτονιές

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 χριστουγεννιάτικα χωριά

Από τις 23 Δεκεμβρίου έως και τις 6 Ιανουαρίου, οι γειτονιές της Αθήνας, από την Αχαρνών και τη Λαμπρινή μέχρι το Παγκράτι και την Ελληνορώσων, μεταμορφώνονται σε "χριστουγεννιάτικα χωριά". Φέτος, μάλιστα προστίθενται δύο ακόμη στις γειτονιές της Αθήνας, εκεί όπου θα χτυπά η "καρδιά” των Χριστουγέννων. Ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους για να υποδεχθούν μικρούς και μεγάλους με κατασκευές, κεράσματα, face-painting και πολλές ακόμη γιορτινές διαδραστικές εμπειρίες. Τις εκδηλώσεις πλαισιώνουν, μεταξύ άλλων, ξυλοπόδαροι, ζογκλέρ, χριστουγεννιάτικες μασκότ, animateurs, μαριονέτες και ταχυδακτυλουργοί.

Εκπαιδευτικές δράσεις για οικογένειες και παιδιά

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Εκπαιδευτικές δράσεις

Τα Χριστούγεννα ανήκουν στα παιδιά, αλλά και σε όλους όσοι αισθάνονται έτσι! Γι’ αυτό, από τις 7 Δεκεμβρίου και για έναν ολόκληρο μήνα, μια σειρά από καινοτόμες και ποιοτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους, θα πραγματοποιηθούν στους χώρους του ΟΠΑΝΔΑ, τα μουσεία, τις βιβλιοθήκες, την Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών, το Πολιτιστικό Κέντρο "Μελίνα", καθώς και στα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, προσφέροντας ατέλειωτη χαρά και σκορπίζοντας όμορφα παιδικά χαμόγελα. Τα φετινά Χριστούγεννα, ο Πολυχώρος "Άννα & Μαρία Καλουτά" επιστρέφει ανακαινισμένος και υποδέχεται το κοινό με δωρεάν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις.

Περισσότερα για τις εκπαιδευτικές δράσεις για όλη την οικογένεια εδώ.

Χριστούγεννα… σημαίνει μουσική

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022

Γιορτές χωρίς μουσική δεν είναι… γιορτές! Κεντρική θέση στα μουσικά events των φετινών Χριστουγέννων έχει η σκηνή της πλατείας Συντάγματος, όπου από τις 20 έως τις 28 Δεκεμβρίου, θα υπάρχουν καθημερινά τρεις live εκδηλώσεις. Καθεμία από αυτές τις μέρες θα ξεκινά στις 11 το πρωί με ορχηστρικά σύνολα, θα ακολουθούν στις 2 μ.μ. κάποιες φρέσκιες μουσικές προτάσεις από ανερχόμενα σχήματα, ενώ καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, στις 6 μ.μ., πάνω στη σκηνή θα ανεβαίνουν μερικοί από τους δημοφιλέστερους Έλληνες καλλιτέχνες: Νίκος Πορτοκάλογλου, Ρένα Μόρφη, Ευρυδίκη και Μύρωνας Στρατής, Stavento και Ήβη Αδάμου, οι ENORASIS κ.ά., που υπόσχονται να απογειώσουν τη γιορτινή μας διάθεση.

Περισσότερα για το μουσικό πρόγραμμα, μπορείς να βρεις εδώ.

Παράλληλα, ξεχωριστή θέση στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων έχει το Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας". Από τις 16 Δεκεμβρίου, στη σκηνή του θεάτρου ανεβαίνει "Ο βαφτιστικός" του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, η πιο δημοφιλής ελληνική οπερέτα που έχει αγαπηθεί από γενιές και γενιές Ελλήνων για την υπέροχη μουσική και την ξεκαρδιστική της υπόθεση, με τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, σε μουσική διεύθυνση και σκηνοθεσία του Γιώργου Πέτρου.

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Ο βαφτιστικός

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022

Στις 23 Δεκεμβρίου, η Athens Big Band αναβιώνει τη "χρυσή" εποχή της τζαζ, με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald, με τις ερμηνείες των Σταύρου Ρωμανού και Τζένης Καπάδαη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια Σάμι Αμίρη, ενώ, λίγες μέρες αργότερα, στις 27 Δεκεμβρίου, οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τη γιορτινή συναυλία "The Twelve Days of Christmas" με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων και σολίστ τη σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, υπό τη μουσική διεύθυνση του Σταύρου Μπερή.

Η Ομόνοια στα καλύτερά της

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Omonoia Christmas Market

Από τις 17 Δεκεμβρίου έως την 1 Ιανουαρίου, το πνεύμα των γιορτών διαχέεται και στην πλατεία Ομονοίας. Η Omonoia Christmas Market, ο νέος εμπορικός και ψυχαγωγικός θεσμός της πρωτεύουσας, γεμίζει με λάμψη και περισσότερη ζωντάνια την ιστορική πλατεία, προσφέροντας χριστουγεννιάτικες λιχουδιές, επιλεγμένα δώρα και άφθονο κέφι σε μικρούς και μεγάλους μέσα από μία σειρά ξεχωριστών εκδηλώσεων. Όσοι επισκεφθούν εκείνες τις μέρες την πλατεία, θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν αλμυρές και γλυκές λιχουδιές από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα, να κάνουν τις αγορές τους και να απολαύσουν την υπέροχη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα στην καρδιά της Αθήνας.

Περισσότερα για το Omonoia Christmas Market μπορείς να βρεις εδώ.

Παράλληλα, στις 29 Δεκεμβρίου, σε μία από τις πιο όμορφες στοές του κέντρου, τη στοά Moxy, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με πολλή μουσική και χορό, με τραγούδια που θα επιλέγουν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί του Best 92.6.

Ο Αθήνα 9.84 γιορτάζει στο κέντρο και τις γειτονιές

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Σύνταγμα

Στις 21 και 28 Δεκεμβρίου, το βαν του σταθμού κάνει στάση σε 2 γειτονιές-έκπληξη για να μεταδώσει on-air δύο μίνι συναυλίες αγαπημένων καλλιτεχνών. Σε αυτές θα συμμετέχουν ο Μανώλης Φάμελλος, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Πέννυ Μπαλτατζή, η Ανδριάνα Μπάμπαλη, ο Στάθης Δρογώσης και πολλοί άλλοι ενώ, τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, δίνει μικρόφωνο στις Αθηναίες και τους Αθηναίους για ευχές, αφιερώσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις.

Από τις 12 έως τις 31 Δεκεμβρίου, δέκα αγαπημένοι συγγραφείς αναλαμβάνουν να μάς ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο των αγαπημένων τους βιβλίων, επιλεγμένων από βιβλιοπωλεία της πόλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, ο Αθήνα 9.84 διοργανώνει τον καθιερωμένο πλέον Ραδιομαραθώνιο που στόχο έχει την ενίσχυση κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη. Συντονιστείτε στους 98.3 FM, και φυσικά στις γειτονιές της Αθήνας.

Η μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου στην Αγγλικανική εκκλησία

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Αγγλικανική εκκλησία

Στις 21 Δεκεμβρίου, από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5.30 το πρωί, ο Δήμος Αθηναίων διοργανώνει σε συνεργασία με τον ραδιοφωνικό σταθμό Pepper 96.6, έναν μαραθώνιο σε ζωντανή μετάδοση. Σε αυτόν θα λάβουν μέρος καταξιωμένοι καλλιτέχνες οι οποίοι, διαδοχικά, αυτήν τη μεγαλύτερη νύχτα του χρόνου, μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της εκκλησίας του Αγίου Παύλου, θα προσφέρουν στους παρευρισκόμενους μια ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία. 

Περισσότερα εδώ.

Η ατμοσφαιρική "Νύχτα των Ευχών" - Παραμονή των Χριστουγέννων

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Νύχτα των Ευχών

Στις 24 Δεκεμβρίου, μικροί και μεγάλοι "φωτίζουμε" την πόλη με τις ευχές μας και ο ουρανός στην πλατεία Κοτζιά γεμίζει με τα παραδοσιακά φαναράκια της "Νύχτας των Ευχών". Την ίδια ώρα, θα ακούγονται ζωντανά οι μουσικές επιλογές των παραγωγών του Pepper 96.6, ενώ θα ακολουθήσει και ένα μεγάλο πάρτι του ραδιοφωνικού σταθμού μπροστά από το Δημαρχείο της Αθήνας.

Γιορτινό διήμερο για τα παιδιά στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Εκπαιδευτικές δράσεις

Για δύο ημέρες, στις 26 και 27 Δεκεμβρίου, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το kidsradio.com μαζί με τους αγαπημένους παραγωγούς των παιδιών, Φανή και Νίκο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν αγαπημένα τους τραγούδια, να βγάλουν φωτογραφίες και να ανταλλάξουν ευχές.

Υποδεχόμαστε το 2023 στο Σύνταγμα

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022

Η Παραμονή Πρωτοχρονιάς επιστρέφει στην πλατεία Συντάγματος! Το κοινό θα αποχαιρετήσει το 2022 καλωσορίζοντας τον νέο χρόνο με ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, πυροτεχνήματα, λάμψη και αισιοδοξία. 

Πρωταγωνιστές της βραδιάς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, οι οποίοι με ένα μαγευτικό πρόγραμμα που δημιούργησαν ειδικά για τις φετινές γιορτές, θα γιορτάσουν με τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης, την αλλαγή του χρόνου. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκεται 10μελής ορχήστρα δεξιοτεχνών σολίστ για να ερμηνεύσουν τραγούδια και μελωδίες που παραμένουν αναλλοίωτες στο πέρασμα του χρόνου. Το πρόγραμμα θα ανοίξει η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων με κλασσικά χριστουγεννιάτικα κομμάτια.

Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής

Οικοδεσπότες της λαμπερής βραδιάς θα είναι το αγαπημένο τηλεοπτικό δίδυμο της ΕΡΤ, ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά, οι οποίοι συμμετέχουν αφιλοκερδώς στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων. 

Παραδοσιακά λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης θα κάνει την αντίστροφη μέτρηση που θα σημάνει την αλλαγή του χρόνου και την έναρξη της μεγάλης γιορτής στην πόλη που κλιμακωτά θα απλωθεί από το Σύνταγμα στην Βαρβάκειο Αγορά. Αμέσως μετά την υποδοχή του 2023, στην πλατεία Συντάγματος, τη μουσική σκυτάλη αναλαμβάνει η high energy χορευτική cover band των Bejeezus που θα απογειώσει τη διάθεσή μας με pop, swing, latin και rock ‘n’ roll ρυθμούς για ατέλειωτο χορό!

Η γιορτή της Πρωτοχρονιάς στο Σύνταγμα θα ξεκινήσει στις 10.30 μ.μ.

Ξέφρενο New Year’s Eve πάρτυ στη Βαρβάκειο

Χριστούγεννα στην Αθήνα 2022 Βαρβάκειος

Για όσους θέλουν η νέα τους χρονιά να ξεκινήσει με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, με ένα ξέφρενο πάρτυ, η Βαρβάκειος είναι το σημείο. Ο Δήμος Αθηναίων και η Finders μας καλούν να γιορτάσουμε όλοι μαζί το νέο έτος, με ένα μοναδικό New Year’s Eve Party, στην καρδιά της πόλης, μέσα στην πιο διάσημη αγορά της στο πλαίσιο του ‘’Χριστούγεννα στην Αθήνα’’.

Από τις 12.30 π.μ. και μέχρι το πρωί, μερικοί από τους πιο σημαντικούς εκπροσώπους της σύγχρονης ελληνικής ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, συνυπάρχουν, χαρίζοντας ώρες χορού και διασκέδασης, σε όσους επιλέξουν να μπουν στη νέα χρονιά ανακαλύπτοντας την πόλη. Norma, Silent Progress και Sgouros F. αναλαμβάνουν να ανακαλύψουν για εμάς, τη μουσική που θα κάνει δώσει τον καλύτερο ρυθμό στο 2023.

Ένα από τα πιο εμβληματικά κτήρια της Αθήνας, και σίγουρα η πιο αναγνωρίσιμη αγορά της, επαναπροσδιορίζεται και μετατρέπεται σε ένα εντυπωσιακό club που προσφέρει απλόχερα συγκινήσεις και χαμόγελα, δίνοντας το σήμα πως το κέντρο της Αθήνας είναι φωτεινό καιχαρούμενο και μας καλεί να το ανακαλύψουμε.
 

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί.

Περισσότερες πληροφορίες και το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, θα βρείτε εδώ. 

Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο και στο: cultureisathens.gr 

Κατεβάστε δωρεάν στο κινητό σας την εφαρμογή του Culture is Athens, στο Play Store και στο App Store και μείνετε συντονισμένοι για όλες τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".

"Μέγα Σπήλαιο": Κρασί από την καρδιά του Χελμού στο πασχαλινό τραπέζι

Το Κτήμα Μέγα Σπήλαιο θα είναι συνοδοιπόρος μας με τρεις ετικέτες μία για κάθε πτυχή των γιορτινών μαζώξεων.

Πάσχα με Papagiannis Winery & 3 κρασιά που του πάνε γάντι!

Οι γιορτινές συναντήσεις του Πάσχα θέλουν και το κρασί τους και εσύ το έχεις με το παραπάνω.

Και είναι η "(Ρ)αμπελιά"! To 1o κρασί της νέας γενιάς του Οινοποιείου Χατζηδάκη

H single vineyard "Σαντορίνη" του Οινοποιείου Χατζηδάκη έχει ιδιαιτερότητες που την κάνουν "φλέρτυ" & το Πάσχα της "πάει".