Τα δωρεάν του τριημέρου: Δύο εικαστικές προτάσεις με ενδιαφέροντα έργα τέχνης

Πάσχα στην πόλη, με κάποιες επιλογές που αξίζουν προσοχής και είναι εντελώς δωρεάν.

Τα ζώα δε διώχτηκαν ποτέ από τον παράδεισο

Το Μεγάλο Σάββατο μπορείτε να επισκεφθείτε από τις 12 έως τις 5 μ.μ. το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Φ. Τσιχριτζή για την εικαστική έκθεση που φέρει τον τίτλο "Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον παράδεισο". Συνολικά, 28 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί που εμπνέονται και αποτυπώνουν τα ζώα και τους συμβολισμούς τους σε μοναδικά έργα τέχνης.

Επιπλέον, μπορείτε να περάσετε μια βόλτα από το Καφέ του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για να απολαύσετε την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βερονίκης Δαμιανίδου με τίτλο "Το όνειρο της θεάς", σε επιμέλεια Αιμιλίας Κουγιά.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Βερονίκη Δαμιανίδου: Το όνειρο της θεάς

  • Ζωγραφική

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Βερονίκης Δαμιανίδου συντελείται από απαλά χρώματα, γυναικείες μορφές, ζώα, στοιχεία μυστήρια και ερωτικά και εικόνες και σύμβολα που παραπέμπουν στην Ιαπωνία.

Τα ζώα δε διώχτηκαν ποτέ από τον παράδεισο

  • Ζωγραφική

Η φράση «Τα ζώα δεν διώχτηκαν ποτέ από τον παράδεισο» είναι ένα διάσημο απόφθεγμα του συγγραφέα Μίλαν Κούντερα, το οποίο υποδηλώνει ότι τα ζώα ζουν σε μια κατάσταση αθωότητας και αρμονίας με τη φύση, σε αντίθεση με τον άνθρωπο που θεωρείται ότι εξέπεσε από αυτήν. Επίσης, αναδεικνύει την καθαρότητα της ύπαρξής τους, απαλλαγμένη από τις ενοχές και τα ηθικά διλήμματα των ανθρώπων. Η φράση αυτή αναφέρεται συχνά για να τονιστεί η ανάγκη σεβασμού και προστασίας των ζώων. Ίσως είναι και τα πραγματικά «έργα Τέχνης» του Θεού που αποτελούν «ένα» με τον παράδεισο, ενώ ο άνθρωπος είναι εκείνος που έχασε αυτή την εσωτερική γαλήνη. Οι 28 σύγχρονοι αξιόλογοι εικαστικοί που εμπνέονται και αποτυπώνουν τα ζώα και τους συμβολισμούς τους σε μοναδικά έργα τέχνης.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Πατησίων 44
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Φ. Τσιχριτζή

Γρ. Αυξεντίου 1 & Κασσαβέτη 18, Κηφισιά
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

10 Εκκλησίες για Ανάσταση στην Αθήνα

Ζήσε το φετινό Πάσχα σε όλο του το μεγαλείο στην Αθήνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/04/2026

Τα κρασιά που κάνουν τον oβελία να "υποκλιθεί" και τα Do & Dont’s από τον Γιώργο Ζερβογιάννη

Ο "οδηγός επιβίωσης" για ένα Πάσχα που ναι μεν τρώει παραδοσιακά, αλλά τσουγκρίζει με στυλ. Ιδού όλα όσα θα χρειαστείς να σερβίρεις στο ποτήρι και στο πιάτο με απόλυτη σύνδεση και αρμονία.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Απριλίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

Σήμερα πάμε στον Επιτάφιο του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στο Μοναστηράκι

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που αναδεικνύουν τη ζωντανή σχέση της πόλης με την παράδοση και την ιστορία της.

Τι θα κάνεις το τριήμερο του Πάσχα στην Αθήνα

Εάν το Πάσχα στο χωριό δεν είναι για εσάς φέτος, το Πάσχα στην Αθήνα προσφέρει προτάσεις εξόδου, εναρμονισμένες με το κλίμα των ημερών.

Εορτολόγιο 2026: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 10 Απριλίου

Μην ξεχάσετε να δώσετε τις ευχές σας στα αγαπημένα σας άτομα!

Γιατί τρώμε μαγειρίτσα: Το πιο αμφιλεγόμενο πιάτο της Ανάστασης και το τελετουργικό που κρύβει

Από τη σιωπή της νηστείας στη θορυβώδη χαρά του γιορτινού τραπεζιού, μια μαγειρίτσα δρόμος!