Τρία χρόνια συμπληρώνονται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και, με αφορμή την αυριανή απεργία, τα σωματεία των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ προσάρμοσαν τα δρομολόγιά τους προκειμένου να γίνει εφικτή η μετάβαση των διαδηλωτών στο συλλαλητήριο.
Πότε θα λειτουργήσουν ηλεκτρικός και τραμ
Γραμμή 1 Μετρό (πρώην ΗΣΑΠ)
Οι συρμοί θα κυκλοφορούν από τις 09:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
- από Κηφισιά και Πειραιά στις 20:35,
- από Μοναστηράκι προς Κηφισιά στις 20:51 και προς Πειραιά στις 21:09,
- από Ομόνοια προς Κηφισιά στις 20:54 και προς Πειραιά στις 21:07,
- από Αττική προς Κηφισιά στις 20:59 και προς Πειραιά στις 21:02.
Τραμ
Η κυκλοφορία του τραμ θα ξεκινήσει σταδιακά στις 9:30 το πρωί και τα οχήματα θα αρχίσουν σταδιακά να αποσύρονται από την κυκλοφορία στις 19:00 το απόγευμα. Η μεταμεσονύχτια λειτουργία του Τραμ το βράδυ του Σαββάτου δεν θα πραγματοποιηθεί.
Αναλυτικά τα πρώτα και τελευταία δρομολόγια στο τραμ έχουν ως εξής:
Τραμ Γραμμή 7:
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Ασκληπιείο Βούλας στις 09:29 και ο τελευταίος στις 19:14,
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Ακτή Ποσειδώνος στις 09:56 και ο τελευταίος στις 19:41 και
- ο τελευταίος συρμός θα αναχωρήσει από Ακτή Ποσειδώνος προς 2η Αγίου Κοσμά στις 20:19.
Τραμ Γραμμή 6:
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Πικροδάφνη στις 09:22 και ο τελευταίος στις 19:34,
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Φιξ στις 10:01 και ο τελευταίος στις 20:13.
- Τραμ Γραμμές 6 & 7 (με ανταπόκριση στην Πικροδάφνη):
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Φιξ προς Ασκληπιείο Βούλας στις 10:01 και ο τελευταίος στις 19:37,
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Ασκληπιείο Βούλας προς Φιξ στις 09:29 και ο τελευταίος στις 19:00,
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Ακτή Ποσειδώνος προς Φιξ στις 09:56 και ο τελευταίος στις 18:56,
- ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει από Φιξ προς Ακτή Ποσειδώνος στις 10:01 και ο τελευταίος στις 19:01.
Τι ισχύει για μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ
Λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων:
Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό θα λειτουργήσουν από τις 9:00 και καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η μεταμεσονύχτια λειτουργία των γραμμών το βράδυ του Σαββάτου.
Τα δρομολόγια του μετρό προς και από το αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά από τις 9:00 και για το υπόλοιπο της ημέρας. Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ, οι σταθμοί του μετρό "Σύνταγμα" και "Πανεπιστήμιο" θα είναι κλειστοί από την έναρξη της κυκλοφορίας στις 9 το πρωί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.
Το συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί για τις 12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος, οπότε αναμένεται να τεθούν σε ισχύ και τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, που περνούν από το κέντρο της Αθήνας.
Δεμένα τα πλοία, χειρόφρενο στον σιδηρόδρομο
Απεργία θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο, οπότε δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο σε όλο το δίκτυο.
Τέλος, πανελλαδική απεργία στα πλοία έχει αποφασίσει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με τα δρομολόγια να παραμένουν δεμένα από τις 00:01 έως τις 24:00.

