Κόκκινο Κρασί + Παγωτό Βανίλια: Ένα ακόμα TikTok trend ή ένας αληθινά γευστικός συνδυασμός;

Το viral trend φαίνεται να κερδίζει τους χρήστες που δεν φοβούνται να δοκιμάσουν νέα πράγματα. Αξίζει όμως;

wine

H εποχή του κόκκινο κρασιού έχει επιστρέψει και επίσημα με τον ερχομό του Νοέμβρη, και αυτή τη φορά την συνοδεύει μία απροσδόκητη ανατροπή. Σε περίπτωση που ανήκεις στην ομάδα ανθρώπων που δεν σταματάει να τρώει παγωτό όταν τελειώνει το καλοκαίρι, το τελευταίο food trend που κερδίζει έδαφος στα social media σίγουρα σε αφορά και δεν είναι άλλο από το παγωτό βανίλια ‘βουτηγμένο’ σε κρασί (!).

Κόκκινο Κρασί + Παγωτό Βανίλια: Ένα ακόμα TikTok trend ή ένας αληθινά γευστικός συνδυασμός; - εικόνα 1

Ο συνδυασμός έχει όπως φαίνεται μετατραπεί ήδη σε γαστρονομικό φαινόμενο, με τις ανάλογες αναζητήσεις στο Google να έχουν αυξηθεί κατά 68% τον τελευταίο μήνα και όσους το δοκιμάζουν να δηλώνουν πεπεισμένοι για την επιλογή τους.

Γιατί το κόκκινο κρασί και το παγωτό είναι στα αλήθεια ένας σωστός συνδυασμός;

Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Μπαμφιλντ, γνωστό οινολόγο και συγγραφέα, η γοητεία του συνδυασμού έγκειται στην αντίθεση των υφών και των θερμοκρασιών μεταξύ των συστατικών: "Όλα έχουν να κάνουν με την αισθητηριακή εμπειρία, και πιο συγκεκριμένα με την ξηρότητα του κρασιού η οποία τονίζεται θεσπέσια από το παγωτό", εξηγεί. "Καθώς το παγωτό λιώνει στο κρασί, γλυκαίνει το ποτό, εντείνοντας τις γεύσεις του”.

Στη συνέχεια προσθέτει ότι ο συνδυασμός αυτός ταιριάζει ιδιαίτερα καλά με παγωτό βανίλια ή αλατισμένη καραμέλας χάρη στις κρεμώδεις, παλαιωμένες νότες που βρίσκονται σε πολλά κόκκινα κρασιά. "Η βανίλια εμφανίζεται συχνά ως γευστική νότα στα κόκκινα κρασιά, ενώ η ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια δίνει γεύσεις καραμέλας — καθιστώντας το ένα πραγματικά συναρπαστικό ταίριασμα”.

Πώς να το φτιάξεις μόνος σου:

Το κλειδί είναι η ισορροπία: Μην ‘πνίξεις’ δηλαδή εντελώς το παγωτό σου γεμίζοντας  υπερβολικά το ποτήρι με κρασί. Άφησέ το να λιώσει από μόνο του καθώς το πίνεις ή το τρως με το κουτάλι. Για γαρνιτούρα, μερικά μούρα ή μια κουταλιά σιροπιού σοκολάτας μπορούν να προσθέσουν έξτρα πινελιά κομψότητας.

Τι κρασί να επιλέξεις;

Δεν κάνουν όλα τα κόκκινα για γλυκά πειράματα, επομένως ιδού μία λίστα με επιλογές που δεν θα μετανιώσεις αν αποφασίσεις να δοκιμάσεις το trend:

Merlot (μαλακό, με έντονη γεύση μούρων)

Pinot Noir (ελαφρύ, φρέσκο, με νότες κόκκινων φρούτων)

Grenache ή Garnacha (ελαφρώς πικάντικο)

Αφρώδη κόκκινα κρασιά όπως το Lambrusco (προσθέτει αφρό και αντίθεση στις υφές)

Εσύ θα το δοκίμαζες;

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όλα όσα έγιναν στο 5ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλόριζου

Καινοτόμες δράσεις και αξέχαστες εμπειρίες στο ακριτικό νησί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/11/2025

Ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύει

Μια μοναδική εμπειρία των Χριστουγέννων στο ΚΠΙΣΝ με συναυλίες, παραστάσεις, παγοδρόμιο,φεστιβάλ φωτιστικών εγκαταστάσεων, χορογραφημένα σιντριβάνια, προβολές ταινιών, dj sets και εργαστήρια.

2 σκεύη από μαντέμι που δεν θα αποχωριστείς ποτέ

Η απόδειξη ότι η μαγειρική μπορεί να γίνει τελετουργία.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Athens Bar Show, σινεμά, γευστικά δρώμενα και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Μήπως η Σαντορίνη διαθέτει και μία άλλη "πτυχή" που αξίζει να δοκιμάσουμε αυτή την εποχή;

To Οινοποιείο Χατζηδάκη αποκλειστικά για την φθινοπωρινή περίοδο, σου κάνει "σινιάλο" με δύο ετικέτες κρασιού που φανερώνουν το άλλο "πρόσωπο" της Σαντορίνης. "Rosette" και "Μαυροτράγανο" έχουν ήδη σερβιριστεί για αυτό πάμε να δοκιμάσουμε!

Όλα όσα δεν πρέπει να χάσεις τον Νοέμβριο στην Αθήνα

Γαστρονομία, συναυλίες, Λάνθιμος και ό,τι αξίζει να ζήσεις τις επόμενες εβδομάδες στην πόλη.

Όλα όσα θα έπρεπε να γνωρίζεις για το Ξινόμαυρο

Μερικά βασικά πράγματα για το ελληνικό Νεμπιόλο, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου.