"Βουτιά" στο απόλυτο ροζέ κρασί του καλοκαιριού

Ροζέ από Ξινόμαυρο με τη σφραγίδα του Κτήματος Γεροβασιλείου, γιατί αυτό το κρασί δεν ταιριάζει απλά με το καλοκαίρι, είναι ο ορισμός του.

Ροζέ Γεροβασιλείου


Το πολυπόθητο θέρος έχει έρθει για τα καλά κι εμείς χαιρόμαστε τη θάλασσα, τις βόλτες και τα παγωτά, μέχρι τις αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος. Και τι πιο ταιριαστό με τις αποχρώσεις αυτές από το Ροζέ Ξινόμαυρο του Κτήματος Γεροβασιλείου, που "φωνάζει" καλοκαίρι και Μεσόγειος.


Για το Κτήμα Γεροβασιλείου δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Η πορεία του στο χώρο του αμπελιού και του κρασιού ξεκινά το 1981, στις πλαγιές της Επανομής, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί, το σύγχρονο οινοποιείο περιβάλλεται από τον ιδιαίτερα φροντισμένο αμπελώνα, όπου είναι φυτεμένες ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, γνωστές και άγνωστες, που προσφέρονται για διαρκείς πειραματισμούς.

Ροζέ Γεροβασιλείου


Τα φημισμένα κρασιά του Κτήματος οινοποιούνται συνδυάζοντας παράδοση και τεχνογνωσία κι ενσωματώνουν την ποιότητα, αλλά και τα τυπικά χαρακτηριστικά του terroir της περιοχής.
Αυτό που σίγουρα κλέβει εντυπώσεις είναι το Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου, που μας μαθαίνει διάφορες όψεις της αμπελοοινικής ιστορίας μέσα από δραστηριότητες, γευστικές δοκιμές κι εκπαιδευτικά προγράμματα. Μία εμπειρία που αξίζει!


Ώρα για λίγη ροζέ μαγεία...


Το Ροζέ Ξινόμαυρο του Κτήματος ταιριάζει με όλες τις ώρες, όλες τις ανέμελες στιγμές. Η ελληνική αυτή ποικιλία, χαρισματική και συνάμα απαιτητική, μετατρέπεται εδώ σε ένα κρασί με απαλό ροζ-σομόν χρώμα, έντονο αρωματικό χαρακτήρα ξεπηδώντας από το ποτήρι μας εσπεριδοειδή, φρούτα του δάσους, κεράσι και φράουλα. Στο στόμα είναι το ίδιο ελκυστικό, πλούσιο, με πολύ καλή οξύτητα που θα μας ξεδιψάσει, ενώ συνοδεύεται από μακρά φρουτώδη επίγευση. 

Ροζέ Γεροβασιλείου


Κρασί-πασπαρτού, που σημειωτέον είναι και vegan και βιολογικό. Θα παγώσουμε καλά μία φιάλη για τη μάζωξη με φίλους στο μπαλκόνι όταν δύει ο ήλιος, θα το πιούμε σαν απεριτίφ, αλλά και με finger food όπως μπρουσκέτες με  σολομό, pizza και πλατό τυριών-αλλαντικών.

Μπορεί να είναι φινετσάτο, αλλά είναι και γαστρονομικό. Γι’ αυτό θα συνδυαστεί άψογα με όλες τις γεύσεις που θα απολαύσουμε δίπλα στο κύμα. Αστακομακαρονάδα, γαρίδες σαγανάκι με ντομάτα, σεβίτσε ή κατι πιο παραδοσιακό όπως λαδερά και πιάτα μεσογειακής κουζινας, προσγειώνονται στο τραπέζι και το Ροζέ Ξινόμαυρο είναι εκεί, έρωτας με την πρώτη γουλιά..
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα spooky φεστιβάλ στη Φωκίωνος Νέγρη

Εκδηλώσεις για την ημέρα του Halloween, last call για δύο ιδιαίτερες εκθέσεις και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 1 έως 7/11.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
01/11/2025

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα

Γαστρονομία, εκθέσεις και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Προσωπικές ιστορίες και λαϊκά τραγούδια στην προβλήτα του Πειραιά

Mπλέκονται με την ποίηση, σε μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο του αποχωρισμού των αγαπημένων που ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.

Εδώ είτε επιλέξεις λευκό είτε orange κρασί "θα έχεις να κάνεις" με το "Ασπρούδι"

Το Zervas Winery επιλέξει και σερβίρει για αυτό το φθινόπωρο μία ποικιλία που αν δεν έχεις δοκιμάσει, δεν την προσπερνάς με τίποτα. Είναι το Ασπρούδι και είναι εδώ μέσα από ένα Cuvee Wild Fermentation και μία Orange εκδοχή.

Συγκινητικά "Goodbye" στην ιστορική προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά

Μια βραδιά αφιερωμένη στον πόνο όσων ακολούθησαν τον δρόμο της ξενιτιάς.