Τα δωρεάν της εβδομάδας: 20 χρόνια Athens Pride, λίγα ακόμα "Plásmata" και Open Air σινε-βραδιές

Last call για την έκθεση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση, έναρξη για το φετινό Athens Open Air Film Festival και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 14 έως 20/6.

Plasmata © Andreas Simopoulos for Onassis Stegi

Το Σάββατο 14 Ιουνίου η καρδιά της Αθήνας χτυπά στην Πλατεία Συντάγματος, όπου λαμβάνει χώρα για εικοστή χρονιά, το Athens Pride, η πιο πολύχρωμη και διαχρονικά επείγουσα παρέλαση της πόλης, το Φεστιβάλ ΛΟΑΤΚΙ+ Υπερηφάνειας, με κεντρικό σύνθημα, φέτος, "Μετράμε". Δίνουμε λοιπόν ραντεβού κουβαλώντας μαζί μας τις αμέτρητες στιγμές χαράς και λύπης, νίκες και απώλειες που μας σημάδεψαν, και ενωνόμαστε με εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο σε αυτή τη τεράστια ημέρα γιορτής, διεκδίκησης και μνήμης. 20 χρόνια… και μετράμε".

Athens Pride 2024

Έως αυτή την Κυριακή, 15 Ιουνίου, θα μας περιμένουν τα "Plásmata 3" στο Πεδίον του Άρεως. Η επιτυχημένη έκθεση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση όχι μόνο γεμίζει το πάρκο με αλλόκοτες μορφές και ιδιόμορφα εικαστικά έργα, αλλά μας προσκαλεί επίσης να παρακολουθήσουμε ένα ενδιαφέρον, παράλληλο πρόγραμμα δράσεων που περιλαμβάνει ομιλίες, εργαστήρια, περφόρμανς και εκπλήξεις μέσα στη φύση. Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα για τις τελευταίες μέρες της έκθεσης.

Τα ραντεβού με τα "Plásmata" σύντομα σταματούν, όμως την ερχόμενη Δευτέρα 16/6, ένα αγαπημένο θερινό φεστιβάλ επιστρέφει για να μας κρατήσει συντροφιά. Το 15ο Athens Open Air Film Festival ανεβάζει αυλαία με τη "Συνομιλία" του Φράνσις Φορντ Κόπολα, την οποία θα απολαύσουμε έξω από το Ζάππειο Μέγαρο. Δύο μέρες μετά (18/6) η Μητρόπολη Αθηνών μεταμορφώνεται σε σινεμά, καθώς το φεστιβάλ θα προβάλλει στον προαύλιο χώρο τον εμβληματικό "Τρίτο Άνθρωπο" του Κάρολ Ριντ. 

Οι δωρεάν εκδηλώσεις της επόμενης εβδομάδας ολοκληρώνονται με γιορτινή διάθεση, αφού το Μουσείο Ακρόπολης σβήνει 16 κεράκια και μας προσκαλεί να παρακολουθήσουμε μία μοναδική συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Θα ακούσουμε έργα κλασικής μουσικής Ελλήνων συνθετών και κινηματογραφική μουσική, υπό τη διεύθυνση της επίκουρης Καθηγήτριας Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ και της διεθνώς αναγνωρισμένης μαέστρου Ζωής Ζενιώδη (20/6, 9 μ.μ.).

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Plásmata 3: We’ve met before, haven’t we?

  • Μεικτά Μέσα

Η μεγάλη έκθεση της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση μας προσκαλεί σε έναν κόσμο όπου τα όρια πραγματικότητας και ψευδαίσθησης χάνονται και το καθημερινό μεταμορφώνεται σε κάτι μαγικό.Το Πεδίον του Άρεως φιλοξενεί 25 έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, αρκετά από τα οποία ανήκουν στη Συλλογή του Ιδρύματος Ωνάση, πολλά σε νέες αναθέσεις, που απλώνονται διακριτικά στον δημόσιο χώρο σαν ένα όνειρο και συνομιλούν με την καθημερινότητά μας, δίνοντας χώρο στο αναλογικό, το σωματικό και το φαντασιακό.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αυτό το Σάββατο τα παιδιά παίζουν, φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι

Το Σάββατο 20 Δεκεμβρίου τα παιδιά παίζουν φτιάχνοντας το δικό τους χριστουγεννιάτικο παραμύθι, το οποίο στο τέλος θα εικονογραφηθεί.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/12/2025

Διήμερο χριστουγεννιάτικο bazaar για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS

Χειροποίητες δημιουργίες, χριστουγεννιάτικα δώρα, γλυκίσματα, στολίδια και πολλές εκπλήξεις, θα διατεθούν για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS.

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Τι δεν χάνεται στην πόλη τις επόμενες ημέρες.

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά μέχρι την Πρωτοχρονιά

Οι ημέρες και ώρες που θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα, σύμφωνα με το εορταστικό ωράριο.

"Ελίζα": Ένα έργο που ενώνει γενιές

Φαντασία, χιούμορ και μουσική που ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους σε γιορτινές περιπέτειες.