
Μια νέα, δροσιστική πρόταση έρχεται να αναδείξει τη γευστική κληρονομιά της Σάμου, μετατρέποντας το θρυλικό μοσχάτο κρασί του νησιού σε απολαυστικό παγωτό. Το Samos Vin Doux Gelato, δημιουργία του Ηλία Γιαννουλόπουλου και της ομάδας της σαμιακής Gelaterias Piccolo Posto, αποτελεί μια ωδή στη γη και τον ήλιο της Σάμου, μέσα από μια μπάλα παγωμένης απόλαυσης.
Με βάση το φημισμένο Samos Vin Doux, το παγκοσμίως αναγνωρισμένο γλυκό κρασί του Συνεταιρισμού της Σάμου, το νέο παγωτό και η εκδοχή του σε sorbet ξεχωρίζουν για τη μοναδική τους ταυτότητα. Τα αρώματα ώριμου βερίκοκου, μελιού και ανθών πορτοκαλιάς παντρεύονται με μια βελούδινη υφή, μεταφέροντας τον ουρανίσκο στα σαμιακά αμπελοτόπια.

Η έμπνευση πίσω από το εγχείρημα γεννήθηκε από την επιθυμία για ένα αυθεντικά σαμιακό προϊόν. "Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που να μιλάει για τη Σάμο, με τη Σάμο και από τη Σάμο. Το Samos Vin Doux Gelato είναι η ιστορία μας… συμπυκνωμένη σε μια μπάλα απολαυστικού παγωτού", δηλώνει η δημιουργική ομάδα του Piccolo Posto.
Με πολύμηνη έρευνα και στενή συνεργασία με τις οινολόγους του Συνεταιρισμού, το κρασί δεν χρησιμοποιείται απλώς ως άρωμα αλλά ως βασικό υλικό, με σεβασμό στην αυθεντικότητα της γεύσης του μοσχάτου.
Προς το παρόν, το Samos Vin Doux Gelato και το sorbet του σερβίρονται αποκλειστικά στη Σάμο, συνοδεύοντας κάθε επισκέπτη σε ένα γευστικό ταξίδι που ξεκινά από τις πεζούλες με τις ξερολιθιές των αμπελώνων και καταλήγει σε μια καλοκαιρινή εμπειρία.