"Γεύσεις και Μνήμες": Η Άντζελα Γκερέκου μάς ξεναγεί στις γεύσεις της Κέρκυρας

Ένα γαστρονομικό ημερολόγιο που φέρνει στο φως την ψυχή της Κέρκυρας μέσα από αυθεντικές γεύσεις, μνήμες και εικόνες.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Ένα ξεχωριστό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο "Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς" υπογράφει η Άντζελα Γκερέκου, προσφέροντας ένα τρυφερό και βιωματικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Κέρκυρας. Η έκδοση αποτελεί έναν φόρο τιμής στην οικογένεια, τις ρίζες και την αυθεντική ελληνική κουζίνα, μέσα από συνταγές που αναδύονται από τις σελίδες σαν παιδικές μνήμες κλεισμένες σε οικογενειακά λευκώματα.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Η συγγραφέας, με αφορμή τη νοσταλγία για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, συγκέντρωσε 30 αγαπημένες συνταγές της μητέρας της – της μαμάς Μαρίας – και μαζί με τη Χρύσω Λέφου τις μαγείρεψαν και τις ανέδειξαν με αγάπη και φροντίδα. Από την παστιτσάδα με κόκορα και το σοφρίτο, μέχρι τα λουκουμαδάκια με μέλι και κανέλα και τις αυγοφέτες, το βιβλίο αποτυπώνει τη γευστική ταυτότητα της Κέρκυρας με ζεστασιά και αυθεντικότητα.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Ο σύντροφος της ζωής της, Τόλης Βοσκόπουλος, αποτελεί επίσης αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γαστρονομικής διαδρομής, καθώς μοιράστηκε και αγάπησε την Κερκυραϊκή κουζίνα μέσα από τις οικογενειακές τους στιγμές. Η προσωπική μαρτυρία της συγγραφέως φωτίζει τη βαθιά σύνδεση των γεύσεων με τα συναισθήματα, τη μνήμη και την ταυτότητα, αναδεικνύοντας πως το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από διατροφή — είναι πολιτισμός, αγάπη και κληρονομιά.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Η καλαίσθητη παρουσίαση του βιβλίου φέρει την υπογραφή μιας δυνατής δημιουργικής ομάδας: τη φωτογραφία και το food styling ανέλαβε η Στέλλα Ανδρονίκου, την επιμέλεια των κειμένων η Ελένη Ξένου, ενώ ο σχεδιασμός και η σελιδοποίηση έγιναν από την Κυριακή Σοφοκλέους. Οι συνταγές επιμελήθηκαν με προσοχή και αυθεντικότητα από τη Χρύσω Λέφου, ενώ το μακιγιάζ της συγγραφέως φρόντισε ο Δημήτρης Δημητρούλης. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της εταιρείας Haris Cotton για τα ρούχα και των Tsamis Ceramics για την παρουσίαση των κεραμικών.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Όπως σημειώνει η ίδια η Γκερέκου, είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να τις ανακαλύψουμε και να τις εξελίξουμε, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και να την προσφέρουμε στο μέλλον με ελληνική ψυχή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Εσύ με πόσα κόκκινα πέρασες σήμερα;

Περπατώντας καθημερινά στην πόλη μετράμε παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ενίοτε τον παραβιάζουμε κι εμείς, και μάλιστα μέσα σε λεωφορεία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
09/07/2025

Έκτακτα μέτρα προστασίας για τη ζέστη από τον Δήμο Αθηναίων

Κλειστός ο Λόφος του Λυκαβηττού, ανοιχτές κλιματιζόμενες λέσχες φιλίας, η Πολιτική Προστασία σε επιφυλακή και μέριμνα για αστέγους και αδέσποτα. Γραμμή εκτάκτων/βοήθειας: 1595.

BeLokal: Πώς μία ομάδα Gen Z-ers έγιναν διάσημοι δημιουργώντας τον πιο fun ελληνικό ταξιδιωτικό οδηγό

Ο Γιάννης και ο Στέφανος σχεδίασαν το BeLokal και έγιναν viral σε ένα 24ωρο.

Η Golden Visa ίσως έχει και θετικά

Μπορεί η Golden Visa να έχει δεχτεί κριτική, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι φέρνει και απρόσμενα οφέλη για την Ελλάδα.

Εκεί θα δροσιστείς στην Αθήνα

Από καταπράσινα πάρκα μέχρι παραλίες με καθαρά νερά, συγκεντρώσαμε μερικά από τα πιο δροσερά μέρη της Αθήνας που αξίζει να επισκεφτείς αυτό το καλοκαίρι.

Ωδή στο καλοκαίρι με δύο λευκά κρασιά από το Domaine Kikones

Αφήνοντας ήδη πίσω τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού και μετρώντας μπάνια και παγωτά, μετράμε ταυτόχρονα τις πιο δροσιστικές γουλιές από τα κρασιά του Κτήματος Κίκονες.

"Βουτιά" στο απόλυτο ροζέ κρασί του καλοκαιριού

Ροζέ από Ξινόμαυρο με τη σφραγίδα του Κτήματος Γεροβασιλείου, γιατί αυτό το κρασί δεν ταιριάζει απλά με το καλοκαίρι, είναι ο ορισμός του.