"Γεύσεις και Μνήμες": Η Άντζελα Γκερέκου μάς ξεναγεί στις γεύσεις της Κέρκυρας

Ένα γαστρονομικό ημερολόγιο που φέρνει στο φως την ψυχή της Κέρκυρας μέσα από αυθεντικές γεύσεις, μνήμες και εικόνες.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Ένα ξεχωριστό βιβλίο μαγειρικής με τίτλο "Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς" υπογράφει η Άντζελα Γκερέκου, προσφέροντας ένα τρυφερό και βιωματικό ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις της Κέρκυρας. Η έκδοση αποτελεί έναν φόρο τιμής στην οικογένεια, τις ρίζες και την αυθεντική ελληνική κουζίνα, μέσα από συνταγές που αναδύονται από τις σελίδες σαν παιδικές μνήμες κλεισμένες σε οικογενειακά λευκώματα.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Η συγγραφέας, με αφορμή τη νοσταλγία για τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε, συγκέντρωσε 30 αγαπημένες συνταγές της μητέρας της – της μαμάς Μαρίας – και μαζί με τη Χρύσω Λέφου τις μαγείρεψαν και τις ανέδειξαν με αγάπη και φροντίδα. Από την παστιτσάδα με κόκορα και το σοφρίτο, μέχρι τα λουκουμαδάκια με μέλι και κανέλα και τις αυγοφέτες, το βιβλίο αποτυπώνει τη γευστική ταυτότητα της Κέρκυρας με ζεστασιά και αυθεντικότητα.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Ο σύντροφος της ζωής της, Τόλης Βοσκόπουλος, αποτελεί επίσης αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της γαστρονομικής διαδρομής, καθώς μοιράστηκε και αγάπησε την Κερκυραϊκή κουζίνα μέσα από τις οικογενειακές τους στιγμές. Η προσωπική μαρτυρία της συγγραφέως φωτίζει τη βαθιά σύνδεση των γεύσεων με τα συναισθήματα, τη μνήμη και την ταυτότητα, αναδεικνύοντας πως το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από διατροφή — είναι πολιτισμός, αγάπη και κληρονομιά.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Η καλαίσθητη παρουσίαση του βιβλίου φέρει την υπογραφή μιας δυνατής δημιουργικής ομάδας: τη φωτογραφία και το food styling ανέλαβε η Στέλλα Ανδρονίκου, την επιμέλεια των κειμένων η Ελένη Ξένου, ενώ ο σχεδιασμός και η σελιδοποίηση έγιναν από την Κυριακή Σοφοκλέους. Οι συνταγές επιμελήθηκαν με προσοχή και αυθεντικότητα από τη Χρύσω Λέφου, ενώ το μακιγιάζ της συγγραφέως φρόντισε ο Δημήτρης Δημητρούλης. Σημαντική υπήρξε και η συμβολή της εταιρείας Haris Cotton για τα ρούχα και των Tsamis Ceramics για την παρουσίαση των κεραμικών.

Γεύσεις και Μνήμες – Από τριάντα Κερκυραϊκές συνταγές της μαμάς

Όπως σημειώνει η ίδια η Γκερέκου, είναι ανάγκη να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, να τις ανακαλύψουμε και να τις εξελίξουμε, ώστε να κρατήσουμε ζωντανή την παράδοση και να την προσφέρουμε στο μέλλον με ελληνική ψυχή.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Έχεις τραπεζική κάρτα; Έχεις εισιτήριο! Η μετακίνηση γίνεται παιχνίδι με το tap2ride

Η καινοτόμα υπηρεσία των Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, με την υποστήριξη της Visa, παρέχει τον πιο απλό και σύγχρονο τρόπο για να κινείσαι στην πόλη.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
24/12/2025

Τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά των pastry chefs

Γιορτινά γλυκά, που αποτελούν φίνες δημιουργίες ταλαντούχων pastry chefs, θ΄ απογειώσουν γλυκά την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Γιορτινό τραπέζι με Μακεδονίτικη και Ηπειρώτικη Κουζίνα

Τρεις κορυφαίοι σεφ μας οδηγούν σε μαγειρικές περιπλανήσεις με γεύσεις από Βόρεια Ελλάδα.

Παραμονή Χριστουγέννων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Παιχνίδι, εργαστήρια και δώρα για μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή γιορτή για όλη την οικογένεια.

Εδώ μπορείς να ακούσεις παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων από κάθε γωνιά της Ελλάδας

Ένα ταξίδι στην παράδοση των Ελλήνων μέσα από τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες με οδηγό το Αρχείο της Δόμνας Σαμίου

Οι γειτονιές του Πειραιά γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων

Δρώμενα για μικρούς και μεγάλους στον Δήμο Πειραιά από σήμερα, 23 έως και την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Χριστούγεννα στον Πειραιά – Γιορτές στις Γειτονιές".

Το "A Night on Earth: The First Light" ουίσκι της The Macallan αποτελεί το ultimate δώρο για φέτος

Το limited edition ουίσκι της The Macallan, "A Night on Earth: The First Light", είναι μια ξεχωριστή πρόταση για τους αγαπημένους σας.