"Manna": Για το πεντάστερο design hotel συζητά το Μουσείο Μπενάκη

Μία εκδήλωση με αφορμή την ιστορική πορεία του ξενοδοχείου στην Κορφοξυλιά.

Manna Ορεινή Αρκαδία ©visual-storyteller.com

Εκπληρώνοντας το όνειρο του ιδιοκτήτη και εμπνευστή του ο οποίος πέρναγε τα παιδικά καλοκαίρια του στην περιοχή και είχε ως όνειρο ζωής την αναγέννηση του νέου "Manna", στο δάσος της Κορφοξυλιάς στην Ορεινή Αρκαδία, ανατέθηκε στους αρχιτέκτονες K-Studio αναστήλωση του μοναδικού αυτού κτιρίου και η μετατροπή του από ένα σανατόριο σε ένα ορεινό θέρετρο ευεξίας και γαστρονομίας 5 αστέρων.

Διαβάστε Επίσης

Τον Ιούλιο του 2023, το "Manna" άνοιξε τις πύλες του έτοιμο για να υποδεχτεί το κοινό, ως ένα μέρος ιδανικό για ανανέωση και επανασύνδεση με όλα αυτά που πραγματικά αξίζουν. Επανασύνδεση με τον χρόνο, το σώμα και την ψυχή μέσα από το ιδεατό μονοπάτι της επικής Αρκαδικής Φύσης που το περιτριγυρίζει. Στο "Manna" ο ταξιδιώτης χάνεται για να βρει τον εαυτό του.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το "Manna", Στρατής Μπατάγιας, έχει ονειρευτεί, σχεδιάσει και υλοποιήσει το σημερινό ιστορικό κτήριο. Το περιοδικό "gr design" αφιερώνει ένα ολόκληρο τεύχος στο "Manna" και στους ανθρώπους που το υλοποίησαν.

Το νέο τεύχος θα  παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (Πειραιώς 138), την Τρίτη 13 Μαΐου στις 7.30 μ.μ., με ομιλητές (μεταξύ άλλων) τους Μάνο Καστρινάκη (απόγονος της Άννας Μελά), Δημήτρη Καραμπατάκη (K-Studio architects), Στρατή Μπατάγια (ιδιοκτήτη ΜΑΝΝΑ).

Είσοδος ελεύθερη

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Μπενάκη - Κτίριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

H ΑΒ Βασιλόπουλος προάγει την κυκλική οικονομία

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων "Τρόφιμα Αγάπης" που υλοποιεί η ΑΒ Βασιλόπουλος μειώνει τη σπατάλη, ενισχύοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας.

19/11/2025

"Οι δικές μας μητέρες": Έμφυλη βία σε ηλικιωμένες γυναίκες και διαγενεακή αλληλεγγύη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Διοτίμα διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στις ηλικιωμένες επιζώσες έμφυλης βίας.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την έκδοση πλαστικής Κάρτας Αναπηρίας: Αυτές είναι οι παροχές

Ένα σημαντικό βήμα για τη διεύρυνση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Ο ΟΣΔΕΛ ξεκινά καμπάνια για την προστασία των πνευματικών δικαιωμάτων απέναντι στην Τεχνητή Νοημοσύνη

Ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου υλοποιεί καμπάνια με στόχο την επισήμανση της ανάγκης για τη θωράκιση της πνευματικής ιδιοκτησίας απέναντι στις ανεξέλεγκτες εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μερικά πράγματα που αξίζει να δεις και να κάνεις στην πόλη αυτή την εβδομάδα.

Πώς θα κινηθούν σήμερα τα ΜΜΜ και ποιοι δρόμοι κλείνουν

Οι ρυθμίσεις ξεκίνησαν σταδιακά από το Σάββατο και κορυφώνονται σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου.

Ένα νέο viral βιβλίο μαγειρικής φιλοξενεί συνταγές από τάφους

Το cookbook της Ρόζι Γκραντ είναι εδώ και προσφέρει συνταγές που έρχονται από ‘χαμηλά’.