Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 71η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 25 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Μαΐου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν την Άνοιξη βολτάροντας ανάμεσα σε εκατοντάδες λουλούδια και φυτά, μέσα στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς "Δ. Ζωμόπουλος".

Διαβάστε Επίσης

Από τα μέσα του 1930, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις των Αθηναίων (και όχι μόνο), καθώς και σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία. Η πρωταρχική σημασία και η φιλοσοφία του θεσμού, ήταν να συγκεντρωθούν οι φιλανθείς και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα λουλούδια και τα νέα φυτά. 

Μεταπολεμικά, με οργανωμένες πλέον, ανθοκομικές επιχειρήσεις, συμμετείχαν στην Έκθεση οι ανθοπαραγωγοί με σκοπό την οικονομική στήριξη τους και την προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους.

Τη μοναδική αυτή γιορτή της Άνοιξης οφείλουμε στον Κωνσταντίνο Γουλιμή, δικηγόρο και ερασιτέχνη βοτανολόγο, ο οποίος είχε την έμπνευση να ξεκινήσει μία έκθεση λουλουδιών με βάση τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα της εποχής. Αποφάσισε να τη διοργανώσει στην Κηφισιά, μια περιοχή με φυσική ομορφιά και ιδιαίτερη αισθητική. Μέχρι σήμερα, το Άλσος Κηφισιάς έχει φιλοξενήσει πάνω από 75.000 επισκέπτες και κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από βιωματικά εργαστήρια μέχρι ομιλίες και μουσικά events.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 71ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Όσα μας περιμένουν τον Φεβρουάριο στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Ο καινούργιος μήνας φέρνει πολλές ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις στην καρδιά της Κυψέλης, που περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τις εξερευνήσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
03/02/2026

To Athens Street Food Festival επιστρέφει για 10η φορά με παγκόσμια κουζίνα

Το Athens Street Food Festival, ο θεσμός που από το 2016 άλλαξε τον χάρτη της ελληνικής γαστρονομίας, επιστρέφει στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ., στο Γκάζι, τον Μάιο.

Ένα νέο τριήμερο φεστιβάλ ενώνει τον κόσμο του κρασιού και της μπύρας

Τι ακριβώς είναι το Sour Festival, που έρχεται στο Κουκάκι από 13 έως 15 Φεβρουαρίου.

Δωρεάν στο Μέγαρο Μουσικής: Διάλεξη για το Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρχαίας Μήλου

Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου αρχίζει ο φετινός κύκλος επιστημονικής διαλέξεων με τον γενικό τίτλο: "Αιγαίο: Τρία Θέατρα στο Φως του Ήλιου".

Γιατί απεργούν αύριο και μεθαύριο τα ταξί στην Αθήνα

Νέα απεργία την Τρίτη 3 και την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, οπότε η Αθήνα θα μείνει χωρίς ταξί για ένα 48ωρο.

Όλα όσα θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Καινούργιος μήνας, νέα εβδομάδα και φρέσκες προτάσεις για να ανακαλύψουμε τι μας περιμένει στην πρωτεύουσα.

Τα ΒορΟινά ήρθαν ξανά στην Αθήνα

Σήμερα, Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, οι "Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος" ταξιδεύουν στην Αθήνα για την αγαπημένη οινική εκδήλωση και προσκαλούν το οινόφιλο κοινό σε γευστικές δοκιμές με εκλεκτά κρασιά και αποστάγματα που ξεχωρίζουν.