Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς

Η 71η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 25 Απριλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Μαΐου, δίνοντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν την Άνοιξη βολτάροντας ανάμεσα σε εκατοντάδες λουλούδια και φυτά, μέσα στο ιστορικό Άλσος Κηφισιάς "Δ. Ζωμόπουλος".

Διαβάστε Επίσης

Από τα μέσα του 1930, η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς αποτελεί μία από τις πιο αγαπημένες εκδηλώσεις των Αθηναίων (και όχι μόνο), καθώς και σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία. Η πρωταρχική σημασία και η φιλοσοφία του θεσμού, ήταν να συγκεντρωθούν οι φιλανθείς και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα λουλούδια και τα νέα φυτά. 

Μεταπολεμικά, με οργανωμένες πλέον, ανθοκομικές επιχειρήσεις, συμμετείχαν στην Έκθεση οι ανθοπαραγωγοί με σκοπό την οικονομική στήριξη τους και την προβολή και διαφήμιση των προϊόντων τους.

Τη μοναδική αυτή γιορτή της Άνοιξης οφείλουμε στον Κωνσταντίνο Γουλιμή, δικηγόρο και ερασιτέχνη βοτανολόγο, ο οποίος είχε την έμπνευση να ξεκινήσει μία έκθεση λουλουδιών με βάση τα ισχύοντα ευρωπαϊκά πρότυπα της εποχής. Αποφάσισε να τη διοργανώσει στην Κηφισιά, μια περιοχή με φυσική ομορφιά και ιδιαίτερη αισθητική. Μέχρι σήμερα, το Άλσος Κηφισιάς έχει φιλοξενήσει πάνω από 75.000 επισκέπτες και κάθε χρόνο παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό παράλληλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από βιωματικά εργαστήρια μέχρι ομιλίες και μουσικά events.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων της 71ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
17/09/2025

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ κάνει τον Πειραιά... νοστιμότερο

Το "Piraeus Taste Festival, Sea Food and More" γεμίζει την πόλη με γεύσεις αλλά και προβολές, παιδικό εργαστήρι και κρητικό γλέντι.

4ο Φεστιβάλ Strong me: Μια γιορτή ενδυνάμωσης και πρόληψης κατά της έμφυλης βίας

Τρεις μέρες γιορτής ενδυνάμωσης, τέχνης και αθλητισμού, με κεντρικό μήνυμα την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ένας περίπατος σε μέρη της Αθήνας με βαριές μνήμες από τα ΑΣΚΙ

Ένας κυριακάτικος περίπατος σε Μεσολογγίου, Μπουμπουλίνας, Βικτώρια, Γλάδστωνος, σημεία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν βάναυσα, με αφορμή τα 50 χρόνια του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Έρχεται το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού στην Παραλία Θεσσαλονίκης

Το 2ο Φεστιβάλ Ρυζιού επιστρέφει πιο πλούσιο και πιο δημιουργικό: από μαγειρικές επιδείξεις με τη Ντίνα Νικολάου και βραβευμένους σεφ, μέχρι πιάτα–έκπληξη από εστιατόρια της πόλης.

Απονομή του Βραβείου Ποίησης Κωνσταντίνος Γκράχαμ στο Παρίσι

Το βραβείο απονέμεται σε νέους στη μνήμη του Ελληνοαμερικανού ποιητή και ράπερ, γνωστού και ως Konstant, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 20 ετών.

Zuccherino: Το νέο must-visit gelato spot στην καρδιά της Αθήνας

Η Αθήνα μόλις απέκτησε έναν νέο γευστικό προορισμό για τους λάτρεις του παγωτού.