'Μαντινεία': Νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα

Το terroir, η ποικιλία, η προσεκτική επιλογή των αμπελιών, οι χαμηλές αποδόσεις, η προσωπική φροντίδα και οινοποίηση από τον Δημήτρη Σκούρα και την έμπειρη ομάδα του οινοποιείου σε ένα φρέσκο κρασί.

'Μαντινεία': Νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα

Το Κτήμα Σκούρα παρουσιάζει την κυκλοφορία του νέου της κρασιού, της Μαντινείας Σκούρας. Η νέα κυκλοφορία, 'Μαντινεία', αποτελεί την πρώτη εσοδεία που παράγεται εξ ολοκλήρου στο νέο οινοποιείο που πρόσφατα απέκτησε η οικογένεια Σκούρα στο Ζευγολατιό Μαντινείας, στην καρδιά των αμπελώνων του Μοσχοφίλερου και σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την οινοπαραγωγή στην ιστορική ζώνη της Μαντινείας.

'Μαντινεία': Νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα 2

Το προφίλ του κρασιού, 'Μαντινεία ΠΟΠ' συνθέτει τον τόπο, το terroir, την ποικιλία, την προσεκτική επιλογή των αμπελιών, τις χαμηλές αποδόσεις, την προσωπική φροντίδα και οινοποίηση από τον Δημήτρη Σκούρα και την έμπειρη ομάδα του οινοποιείου.

Δείχνει όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου με κρυσταλλική καθαρότητα, άνθη πορτοκαλιάς, μοσχολέμονο, τριαντάφυλλο, αίσθηση φρεσκάδας, τραγανή οξύτητα, αρωματική ένταση και λιπαρό στόμα. 

'Μαντινεία': Νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα 3

Κι αυτό γιατί η Μαντινεία Σκούρας, είναι ένα κρασί που δε βιάζεται να εμφανιστεί στην αγορά. Η αργή και προσεκτική οινοποίηση του Μοσχοφίλερου πάνω στις οινολάσπες του περίπου 4 μήνες δίνει όγκο, πάχος και πλούτο στο κρασί, δίνοντας του μακρά και μεταξένια επίγευση.  

Η νέα ετικέτα της Μαντινεία Σκούρας, εμπνευσμένη από το Μαντινειακό τοπίο φέρει ως σκίτσο το νέο οινοποιείο του Κτήματος, όπου τα επίπεδα του κτιρίου διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς πολλή έντονη κλίση, σαν το ίδιο το Μαντινειακό οροπέδιο. 

Με την κυκλοφορία της Μαντινεία Σκούρα, το Κτήμα Σκούρα αναδεικνύει όχι μόνο τις δυνατότητες του Μοσχοφίλερου, αλλά και τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του για παραγωγή κρασιών που συνδυάζουν τη φυσική κληρονομιά του τόπου και των αναγνωρισμένων ΠΟΠ οινοαμπελουργικών ζωνών.  

'Μαντινεία': Νέο κρασί από το Κτήμα Σκούρα 1

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

We are hiring! Editor @ athinorama

Το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναζητά δημοσιογράφο με ενδιαφέρον για την πόλη και τον πολιτισμό.

24/10/2025

Η Βουλή συζητά για τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του κύκλου "Πρόσωπα Άξια Τιμής".

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Συναυλίες, bars, World Pasta Day και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Όλα τα δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

Αφιερωματικό έτος στο Μάνο Χατζιδάκι ανακηρύχθηκε το 2026

Το Υπουργείο Πολιτισμού αποτίει φόρο τιμής στην κληρονομιά του σπουδαίου συνθέτη.

50 χρόνια Metaxa Hospitality Group: Μια γιορτή για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία στη Χερσόνησο

Το μήνυμα της βραδιάς, "Τιμώντας το Παρελθόν, Διαμορφώνοντας το Μέλλον", συμπύκνωσε απόλυτα τη φιλοσοφία ενός Ομίλου που έχει συνδέσει το όνομά του με τη βιωσιμότητα, την ποιότητα και την κρητική φιλοξενία.

Δοκιμάζουμε δύο διαφορετικές "πτυχές" του Ξινόμαυρου από τον αμπελώνα των τεσσάρων Λιμνών

Ιδού οι δύο ετικέτες από Vegoritis Winery με την ποικιλία Ξινόμαυρο να "αποκαλύπτει" και δύο διαφορετικές εκφράσεις. Η μία ίσως να είναι η έκπληξη!