Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου υποδέχεται τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2025

Δείτε όλες τις προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα τεθούν σε ισχύ για την ασφάλεια των αθλητών και των οδηγών.

Ποδήλατο

Η Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει ένα εντυπωσιακό αθλητικό γεγονός, καθώς ο Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2025 θα τη διασχίσει την Τετάρτη 2 Απριλίου. Το πέρασμα των ποδηλατών από τη γέφυρα θα προβάλει τη Δυτική Ελλάδα διεθνώς, προσφέροντας εικόνες που θα κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και την ασφάλεια τόσο των αθλητών όσο και των οδηγών, θα εφαρμοστούν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα:

  • Θα υπάρξει ολική διακοπή της κυκλοφορίας στην κατεύθυνση από Ρίο προς Αντίρριο (ανατολικός κλάδος) την Τετάρτη 2 Απριλίου, από τις 12:50 έως τις 13:20.
  • Το ίδιο διάστημα θα είναι κλειστός και ο κλάδος εισόδου προς Αντίρριο/Ιωάννινα από το Ρίο (οδός Σώμερσετ).
  • Δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση προς τη γέφυρα από Αθήνα/Πάτρα μέσω του Ανισόπεδου Κόμβου Ρίου (Ολυμπία Οδός). Η κυκλοφορία θα γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων διαδρομών.
  • Ο δυτικός κλάδος προς Αθήνα/Πάτρα θα λειτουργεί κανονικά.
  • Κατά τη διέλευση του Ποδηλατικού Γύρου, ενδέχεται να υπάρξει ολιγόλεπτη ανάσχεση της κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων και την Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας.

Πληροφορίες για τους θεατές

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό πέρασμα των ποδηλατών, μπορούν να το κάνουν από:

  • Το ανατολικό πεζοδρόμιο της Γέφυρας.
  • Τον χώρο στάθμευσης επισκεπτών πλησίον του Κτηρίου Λειτουργίας στον Σταθμό Διοδίων.
  • Την πεζογέφυρα του Σταθμού Διοδίων.

Σημειώνεται ότι το δυτικό πεζοδρόμιο της Γέφυρας θα παραμείνει κλειστό και η διέλευση πεζών και μη εξουσιοδοτημένων χρηστών (π.χ. ποδηλάτων) από τις ενεργές λωρίδες κυκλοφορίας απαγορεύεται, σύμφωνα με τον ΚΟΚ.

Οι οδηγοί καλούνται να συμμορφωθούν με τις οδικές ρυθμίσεις και τις υποδείξεις της Τροχαίας για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Γέφυρας, Πάνος Λούκας, ανέφερε σχετικά: "Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε τον Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας 2025 στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Οι εικόνες του αγώνα, ενόψει της τουριστικής περιόδου, θα μεταφέρουν δυνατά μηνύματα για τη Δυτική Ελλάδα, προβάλλοντας τις ομορφιές της και αναδεικνύοντας τη χώρα μας ως προορισμό αθλητικού τουρισμού. Παράλληλα, υπενθυμίζουμε ότι, ως μέρος του σύγχρονου Δικτύου Αυτοκινητοδρόμων, η Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου δεν επιτρέπει τη διέλευση ποδηλάτων, σύμφωνα με τον ΚΟΚ."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Στην επέτειο του "Όχι" λέμε "Ναι" στις ελληνικές γεύσεις

Την 28η Οκτωβρίου, μετά την παρέλαση και τους εορτασμούς της εθνικής μας γιορτής, στρώνουμε τραπέζι με γευστικό σύμμαχο τις μοναδικές προσφορές των σούπερ μάρκετ Μασούτης.

We are hiring! Editor @ athinorama

Το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ αναζητά δημοσιογράφο με ενδιαφέρον για την πόλη και τον πολιτισμό.

Η Βουλή συζητά για τη ζωή και το έργο του πρωτοπόρου Κωνσταντίνου Δοξιάδη

Μια σειρά εκδηλώσεων στο πλαίσιο του κύκλου "Πρόσωπα Άξια Τιμής".

Τι θα κάνεις αυτό το Σαββατοκύριακο στην πόλη

Συναυλίες, bars, World Pasta Day και όλα όσα σε περιμένουν στην πόλη τις επόμενες μέρες.

Όλα τα δωρεάν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες

Φεστιβάλ ασιατικού φαγητού, προβολή μιας θρυλικής ταινίας, μουσεία για την 28η Οκτωβρίου, events για το Χάλογουιν και μερικά ακόμη πραγματάκια με ελεύθερη είσοδο.

Το 4ο ετήσιο συνέδριο της "Defence for Children International Greece" είναι γεγονός

Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η μετάβαση από την παιδική προστασία στη δικαιοσύνη.