
Η μαγεία της άνοιξης αποκαλύπτεται στις κερασοφόρες περιοχές της Πιερίας, μέσα από τις ποδηλατοδιαδρομές που διοργανώνονται στο πλαίσιο του θεσμού "Ανθισμένες Κερασιές της Πιερίας 2025". Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την άθληση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση.
Σάββατο 5 Απριλίου | Κολινδρός
Η πρώτη ποδηλατοδρομία θα πραγματοποιηθεί στον Κολινδρό, με την υποστήριξη του Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου "ΤΡΙΑΣ". Η εκκίνηση θα γίνει από την πλατεία του Κολινδρού στις 11.45 π.μ., με τους ποδηλάτες να διασχίζουν τις ανθισμένες κερασιές της περιοχής, έχοντας ως σημείο αναφοράς τη θέση "Ασπρογιάννη". Οι ενδιαφερόμενοι που θα ξεκινήσουν από την Κατερίνη μπορούν να αναχωρήσουν στις 11 π.μ. από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Δηλώσεις συμμετοχής: potap.pieria@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2351 351 250
Κυριακή 6 Απριλίου | Ράχη Κατερίνης
Η επόμενη ημέρα ανήκει στη Ράχη Κατερίνης, όπου η "Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας" διοργανώνει μια ξεχωριστή ποδηλατοδιαδρομή ανάμεσα στις ανθισμένες κερασιές, με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια. Η εκκίνηση θα γίνει στις 12 μ.μ. από την πλατεία του Αγίου Λουκά στη Ράχη. Για όσους ξεκινούν από την Κατερίνη, η αναχώρηση έχει προγραμματιστεί για τις 11.30 π.μ. από το ίδιο σημείο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Δηλώσεις συμμετοχής: podilatikiapodrasi@gmail.com
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932898237
Η μεταφορά των ποδηλατών και τις δύο ημέρες θα πραγματοποιηθεί από το τουριστικό γραφείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας "Green Bus Travel". Ο Π.Ο.Τ.Α.Π. εκφράζει θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση του ΚΤΕΛ για την πολύτιμη συμβολή της. Το διήμερο των "Ανθισμένων Κερασιών της Πιερίας 2025" πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται οργανωτικά από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τους Δήμους Κατερίνης και Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ράχης Πιερίας "Ο Άγιος Λουκάς".