Πέθανε ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, πρώην πρόεδρος του ΚΠΙΣΝ

Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος υπήρξε πρόεδρος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" από το 1996 έως το 2024

Κωνσταντίνος Δρακόπουλος

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος, πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος" και από τις πλέον διακεκριμένες προσωπικότητες στον τομέα της ναυτιλίας και της φιλανθρωπίας. Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του Σταύρου Νιάρχου και συνέβαλε σημαντικά στην υλοποίηση του έργου του Ιδρύματος, ειδικότερα ως πρόεδρος του Ιδρύματος από το 1996 έως το 2024.

Ο Κωνσταντίνος Δρακόπουλος αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ξεκίνησε την καριέρα του στη ναυτιλία, εργαζόμενος αρχικά σε ναυτιλιακές επιχειρήσεις της Νέας Υόρκης. Το 1953 προσχώρησε στη Niarchos London Ltd., όπου ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Ναυτιλίας. Μετά από δεκαετίες επιτυχημένης παρουσίας στον ναυτιλιακό χώρο, ο Δρακόπουλος διετέλεσε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των "Ελληνικών Ναυπηγείων Α.Ε." για 30 χρόνια, και πρόεδρος της εταιρείας "Διεθνή Ναυτιλιακά Πρακτορεία Α.Ε." για περίπου δύο δεκαετίες.

Παράλληλα, η συνεισφορά του στα κοινά ήταν αξιοσημείωτη, με τον ίδιο να αποτελεί μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου οργανισμών διεθνούς κύρους, όπως ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), το American Bureau of Shipping, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Αναμφίβολα, η κορυφαία του συνεισφορά υπήρξε η πολυετής του θητεία ως πρόεδρος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος", στο πλαίσιο της οποίας είχε καθοριστικό ρόλο στην ίδρυση και ανάπτυξη του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συμβάλλοντας ενεργά στην ανάδειξή του ως πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πόλο διεθνούς εμβέλειας. Ακόμα και μετά την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου, παρέμεινε σύμβουλος του Ιδρύματος, συνεχίζοντας την προσφορά του στην ανάπτυξη των προγραμμάτων και των δράσεών του.

Με την αγγελία του θανάτου του, σημαντικοί οργανισμοί, όπως η Φιλαρμονική Εταιρεία Μάντζαρος, εξέδωσαν ψηφίσματα, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια τους στην οικογένειά του. Η σημαία της Φιλαρμονικής αναρτήθηκε μεσίστια ως ένδειξη πένθους, ενώ κατατέθηκε και στεφάνι στη μνήμη του.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Ανδρέας Φασουλής: "Ο καφές είναι το μικρό καθημερινό 'δώρο' που κάνουμε στον εαυτό μας"

Ο ιδιοκτήτης του brand καφεστίασης "El Greco" μιλά στο "α" για τον κόσμο του καφέ: τι ζητά πλέον ο μέσος καταναλωτής; Γιατί αγαπάμε τόσο τον καφέ στην Ελλάδα; Και γιατί να γίνει κάποιος μέλος της οικογένειας "El Greco" μέσω franchise;

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
23/09/2025

Η πρώτη έκθεση κρασιού της σεζόν έρχεται στο Μοναστηράκι

Στη συμβολή Αθηνάς και Σοφοκλέους, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, σε περιμένουν περισσότερα από 70 ελληνικά και ξένα boutique οινοποιεία, μαζί με μερικές εκπλήξεις.

Σε άλλα νέα και σύμφωνα με τα trends του TikTok, ο κόσμος θα τελειώσει αύριο

To hashtag #RaptureTok προβλέπει -για ακόμη μια φορά- τις τελευταίες μέρες του πλανήτη, με χιλιάδες βίντεο.

Το Vinyl Market επιστρέφει στην Τεχνόπολη

Τρεις μέρες γεμάτες νέες κυκλοφορίες, συλλεκτικά κομμάτια και πολλά μουσικά εκθέματα για όλα τα γούστα.

Τι τρώνε τα performative males στα εστιατόρια

Ο νέος όρος των social media χαρακτηρίζει έναν συγκεκριμένο τύπο άνδρα -ένα meme θα λέγαμε καλύτερα- που μάλλον ήδη ξέρεις. Τι μπορείς να τον ταΐσεις αν τον πετύχεις στον έξω κόσμο;

Το Καστελλόριζο ξαναγίνεται το νησί των γρίφων και της επιστήμης

5ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου (17-19/10): Ένα ταξίδι στη γνώση και τη δημιουργικότητα.