Γαστρονομικό ταξίδι στο "Tudor Hall" του "King George" παρέα με το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου

Το εξαιρετικό κρασί "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου πρωταγωνιστεί στο μενού degustation του εστιατορίου, συνδυάζοντας μοναδικές γεύσεις με την υψηλή αισθητική της σύγχρονης γαστρονομίας.

Samos Nectar

Στο ξενοδοχείο "King George", στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το "Samos Nectar" του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του θέση στο μενού degustation του εστιατορίου "Tudor Hall" με 3 αστέρια Michelin. Ο χώρος, υψηλής αισθητικής μα και γαστρονομικής άποψης, συνδυάζει τη μακρά ιστορική ταυτότητα του ξενοδοχείου με τη σύγχρονη άποψη στη δημιουργική, υψηλού επιπέδου, κουζίνα.

Αυτόν το συνδυασμό επιτυγχάνει ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς. Σε αυτό το μενού, που εγείρει το συναίσθημα και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο απόλυτος συνδυασμός διακριτών γεύσεων. Έτσι, για το επιδόρπιο, προτείνει στους εκλεκτούς πελάτες ψητά βερίκοκα σε βούτυρο και μέλι αγριοβότανων, καραμελωμένο κρουασάν, σορμπέ από βερίκοκα και θρούμπι, αμύγδαλο, άνθη πορτοκαλιάς και μαρμελάδα από ψητά βερίκοκα, σε ένα συνδυασμό με το διαχρονικό μοσχάτο "Samos Nectar" του Συνεταιρισμού Σάμου, που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Samos Nectar

Το χρώμα του είναι βαθύ, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Διαθέτει καλή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ εμφανίζονται και στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, "ντυμένα" με μια μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στο λιαστό αυτό μοσχάτο. 

Τη λίστα των βραβευμένων κρασιών του "King George" επιμελείται ο ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Autumn Swap: Ανταλλαγή ρούχων και εργαστήριο ραπτικής στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Ινστιτούτο Γκαίτε προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή ανταλλαγής, ανακύκλωσης και δημιουργικότητας, που ενώνει Αθήνα, Ζάγκρεμπ και Βελιγράδι στον κοινό στόχο της βιωσιμότητας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
07/10/2025

To Καστελλόριζο λύνει γρίφους για 5η χρονιά

Ένα πολυδύναμο φεστιβάλ με επίκεντρο τους γρίφους: Λύνουμε γρίφους στο νησί και μαθαίνουμε παίζοντας με την επιστήμη.

"Τα Ντοκουμέντα του Πειραιά": Ένα νέο φεστιβάλ αναδεικνύει την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης

Ο Πειραιάς συστήνεται ξανά μέσα από τις ιστορίες, τις μνήμες και τους ανθρώπους του, με ένα πρωτότυπο φεστιβάλ που μετατρέπει την πόλη σε σκηνικό ζωντανής τέχνης και συλλογικής μνήμης.

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών στην Αθήνα: Το VAN της Ανακύκλωσης στις γειτονιές της πόλης

Δείτε σε ποιες γειτονιές της Αθήνας θα βρίσκεται το ειδικό VAN και μάθετε ποιες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μπορείτε να ανακυκλώσετε εύκολα και υπεύθυνα.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Μπαρ, συναυλίες και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα σαββατοκύριακο γεμάτο βιβλία

Φεστιβάλ σε μια ιστορική αθηναϊκή στοά, ένα πλωτό μουσείο στον Πειραιά και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 4 έως 10/10.

100 ώρες αστρονομίας: Μια παγκόσμια γιορτή για όλους

Η αστρονομία γιορτάζει παγκοσμίως, προσκαλώντας το κοινό σε ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν μέσα από παρατηρήσεις, ομιλίες και πειράματα.