Τα δωρεάν της εβδομάδας: Η Αθήνα γιορτάζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Ένα φεστιβάλ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 27/7 έως 2/8.

Olympic Festival Paris 2024 © Nikos Karanikolas

Μετά τη θεαματική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, που αναμεταδόθηκε ζωντανά στην Αθήνα στο Ξέφωτου του ΚΠΙΣΝ, το πάρκο στα νότια συνεχίζει τις εορταστικές εκδηλώσεις με το Olympic Festival Paris 2024. Καθημερινά θα προβάλλονται ζωντανά οι αγώνες στο Ξέφωτο και παράλληλα το "Νιάρχος" περιμένει μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ξεχωριστές εμπειρίες με ένα φεστιβάλ γεμάτο αθλητικές δραστηριότητες, face painting, κινητή βιβλιοθήκη με βιβλία αφιερωμένα στον αθλητισμό κ.α.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμη, την Τετάρτη 31/7 το ΚΠΙΣΝ φιλοξενεί το εβδομαδιαίο Sunset DJ Set Powered by Aperol στον Φάρο (8 μ.μ.). Με την επιβλητική θέα από τον Σαρωνικό μέχρι την Ακρόπολη, αγαπημένοι DJs μιξάρουν το πιο καλοκαιρινό soundtrack, αλλά και απολαυστικά Aperol Spritz. Αυτή την εβδομάδα, στα decks θα βρίσκεται ο Ανδρέας Μητρέλης DJ, παραγωγός, συλλέκτης και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής εταιρείας Veego Records.

Δεν ξεχνάμε, φυσικά, τις κινηματογραφικές εξόδους. Στις 27 και 28 Ιουλίου, ο κινηματογράφος "Μάρθα Καραγιάννη" διοργανώνει ένα ειδικό αφιέρωμα για τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, προβάλλοντας τις ταινίες "Δικτάτωρ Καλεί... Θανάση" και "Ένας Βέγγος για Όλες τις Δουλειές" (ώρα έναρξης 9 μ.μ.).

Ένα διήμερο αφιερωμένο στη νουάρ λογοτεχνία και το φιλμ νουάρ ετοιμάζουν το βιβλιοπωλείο "Αμόνι" και το "Glendora", από 29-30/7. Τη Δευτέρα θα προβληθεί η ταινία "The Killing" του Στάνλεϊ Κιούμπρικ (9.30 μ.μ.), ενώ την Τρίτη οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με ένα παζάρι βιβλίου αλλά και την παρουσίαση του "Αουτσάιντερ" του Νικόλα Ασηθιανάκι, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Libris X Machina. Ο συγγραφέας θα συζητήσει με τον φωτογράφο Τάσο Παπαδόπουλο της Bleach Kollektiv για το βιβλίο του και την απήχηση του νουάρ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μάρθα Καραγιάννη (Δημ. Κιν/φος)

Βύρωνος και Χιλής, Κερατσίνι

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Άνοιξαν οι εγγραφές για το Greece Race for the Cure

Για 17η χρονιά θα διεξαχθούν ο αγώνας δρόμου και ο περίπατος που στέλνουν το μήνυμα "Μαζί πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού" και τώρα είναι ώρα να εγγραφείς κι εσύ.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/06/2025

Η Υπουργός Πολιτισμού σε αυτοψίες στη Σαντορίνη

Η Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε δύο εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους της Σαντορίνης: την Αρχαία Θήρα και τον προϊστορικό οικισμό του Ακρωτηρίου.

"Καλοκαίρι στην Αθήνα 2025": Πολιτισμός σε κάθε γειτονιά χωρίς εισιτήριο

Η Αθήνα μετατρέπεται σε μια ανοιχτή σκηνή πολιτισμού, με 57 δωρεάν εκδηλώσεις σε 41 σημεία της πόλης, γεμίζοντας τις γειτονιές με μουσική, θέατρο, χορό και παιδικά δρώμενα.

6 ελληνικά coloring books για να χαλαρώσεις στις φετινές διακοπές σου

Το παγκόσμιο trend έχει φτάσει και στην χώρα μας και ιδού έξι Έλληνες δημιουργοί που δίνουν τις δικές τους προτάσεις.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Βόλτα στις αθηναϊκές γκαλερί

Εκθέσεις που γεμίζουν τα ΣΚ μας με ιντριγκαδόρικες εικαστικές περιπλανήσεις, ραντεβού με ένα αγαπημένο ροκ συγκρότημα και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 21 έως 27/6.

Ο Δήμος Αθηναίων γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Yoga

Το Ξέφωτο του Εθνικού Κήπου και το Πάρκο Ελευθερίας γίνονται οι ιδανικοί χώροι για yoga, διαλογισμό, μουσική και κίνηση.

"Η σήμερον ως αύριον και ως χθες": To "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός" επιστρέφει με 140 εκδηλώσεις

Ο θεσμός του Υπουργείου Πολιτισμού προσκαλεί το κοινό να βιώσει μια μοναδική εμπειρία σε αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.