Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα": 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία της πόλης

Συναυλίες με παραδοσιακή μουσική, αφιερώματα, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και θέατρο για παιδιά, είναι μερικά απ' όσα ετοιμάζει ο Δήμος Αθηναίων για αυτό το καλοκαίρι.

Big Band Δήμου Αθηναίων

Αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές υπόσχεται ο Δήμος Αθηναίων στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης με το Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα", που θα πραγματοποιηθεί από 16 Ιουνίου έως 25 Ιουλίου 2024, με 79 δωρεάν εκδηλώσεις σε 53 σημεία και στις 7 Δημοτικές Κοινότητες.

Διαβάστε Επίσης

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανέφερε: "Με το 'Καλοκαίρι στην Αθήνα' ξεκινά το φετινό καλοκαιρινό πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και είναι πιο πλούσιο από ποτέ! Στόχος μας είναι ο πολιτισμός να φτάσει σε κάθε άκρη της πόλης, να γεμίσει τις πλατείες, τα μουσεία, τους πολιτιστικούς χώρους και τα πάρκα. Να μπορούν όλοι να έχουν ισότιμα ελεύθερη πρόσβαση. Θέλουμε να κάνουμε κάθε γειτονιά της Αθήνας κυψέλη πολιτισμού, αναδεικνύοντας το υπαίθριο πολιτιστικό αστικό τοπίο. Θέλουμε τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι μας να είναι ανοιχτοί για όλους, και μέσα από τη γνώση, την ψυχαγωγία, τη διάδραση και τη συμμετοχή, να καλλιεργήσουμε την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη σταθερών σχέσεων με τους πολίτες".

Οι συναυλίες θα περιλαμβάνουν παραδοσιακή μουσική (ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι), τζαζ, ροκ και έντεχνη μουσική. Επιπλέον, θα υπάρχουν μουσικά αφιερώματα σε σημαντικούς Έλληνες συνθέτες (Θάνο Μικρούτσικο, Νότη Μαυρουδή), στιχουργούς (Λίνα Νικολακοπούλου, Παρασκευά Καρασούλο), σπουδαίες ερμηνεύτριες (Ρόζα Εσκενάζυ, Στέλλα Χασκίλ και Μαρίκα Νίνου) και τον ελληνικό κινηματογράφο.

Χορωδία Δήμου Αθηναίων
Χορωδία Δήμου Αθηναίων

Από το πολιτιστικό "ταξίδι" δε λείπουν τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων που θα βρεθούν στο θέατρο Κολωνού, στο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, στον Εθνικό Κήπο και στις πλατείες της πόλης. Κλασική και τζαζ μουσική από τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη Big Band, καλοκαιρινές βραδιές με αγαπημένες μελωδίες Ελλήνων δημιουργών από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής, συναυλίες της Χορωδίας, καθώς και ο καθιερωμένος μουσικός περίπατος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας σε 11 γειτονιές της Αθήνας, υπόσχονται να δημιουργήσουν αξέχαστες μουσικές στιγμές.

Έλλη Πασπαλά
Έλλη Πασπαλά

Οι λάτρεις της τέχνης του Χορού είναι καλεσμένοι σε μια ethnic βραδιά, σε μια παράσταση με χορούς και τραγούδια από τα νησιά μας και τη Μικρασία, καθώς και σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις "σταυροδρόμια", όπου το ρεμπέτικο συναντά το tango και το latin. Τέλος, τα παιδιά θα απολαύσουν θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και θέατρο σκιών όπου η ευρηματικότητα, η πρωτοτυπία, η αγάπη για τη μουσική, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η παράδοση συνυπάρχουν με μηνύματα που ενισχύουν τις αξίες της αγάπης, της φιλίας και του σεβασμού.

Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής
Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής | 21/6

Πρώτος μεγάλος σταθμός του προγράμματος του Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα" είναι η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024. Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων συμμετέχουν στον εορτασμό της με μοναδικές συναυλίες, συμπράττοντας με καταξιωμένους καλλιτέχνες. Η Συμφωνική Ορχήστρα (20/6), το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής και η Big Band του Δήμου Αθηναίων (21/6) συναντούν το κοινό για την πανευρωπαϊκή γιορτή στον Εθνικό Κήπο, ενώ η Φιλαρμονική Ορχήστρα (21/6) θα εμφανιστεί στην πλατεία Μοναστηρακίου και στο Ζάππειο. Επίσης, την Παρασκευή 21/6, ο ΟΠΑΝΔΑ και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) διοργανώνουν μεγάλη συναυλία στα Προπύλαια, ένα κομβικό αλλά και ιστορικό τοπόσημο της Αθήνας, όπου το συγκρότημα "Music Odyssey", ένα Σύνολο Σύγχρονου και Έντεχνου Ελληνικού Τραγουδιού, θα παρουσιάσει ένα μουσικό ταξίδι με αγαπημένες μελωδίες που άφησαν το στίγμα τους στην ελληνική μουσική, από το Νέο Κύμα, την έντεχνη και την δημοφιλή μουσική σκηνή.

Μαρία Παπαγεωργίου
© Άκης Χρήστου
Μαρία Παπαγεωργίου

Τα highlights του Φεστιβάλ "Καλοκαίρι στην Αθήνα"

  • Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2024
  • Frog String Trio - "Jazzy strings, funky bows" στην πλατεία Σανταρόζα, 20/6
  • Βαγγέλης και Βασίλης Κορακάκης στη Σπύρου Πάτση και Αγίας Μαρκέλλας στο Βοτανικό, 22/6
  • "Love" με τον Δώρο Δημοσθένους και το συγκρότημά του στην πλατεία Δεξαμενής, 26/6
  • Μαρία Παπαγεωργίου- Live Καλοκαίρι 2024 στην πλατεία Πλυτά, 27/6
  • Μανώλης Φάμελλος, Στάθης Δρογώσης και Οδυσσέας Τσάκαλος στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη, 25/6
  • Κατερίνα Τσιρίδου, Αφεντούλα Ραζέλη και Βασίλης Προδρόμου, λόφος Λαμπράκη, 2/7
  • Πέννυ Μπαλτατζή: "Χορεύουμε με την ψυχή μας" στην πλατεία Δεξαμενής, 3/7
  • Χρήστος Θηβαίος στην πλατεία Φωκίωνος Νέγρη, 4/7
  • Sokratis Sinopoulos – Vasilis Kostas DUO στην πλατεία Αγίων Ασωμάτων στο Θησείο, 7/7
  • Χαΐνηδες στο λόφο Λαμπράκη, 9/7
  • Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων υπό τη μουσική διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, 10/7
  • Ελένη Τσαλιγοπούλου – Live Καλοκαίρι 2024 στο θέατρο Κολωνού, 15/7
  • Έλλη Πασπαλά: "Καλοκαιρινά βράδια έρχονται" στο θέατρο Κολωνού, 16/7
  • Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς σ΄ ένα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο στο θέατρο Κολωνού, 17/7
  • Αναστασία Μουτσάτσου, Γιώργος Τοσικιάν, Σταύρος Νιφοράτος και Στέλιος Κατσατσίδης σ΄ ένα αφιέρωμα στον Νότη Μαυρουδή, θέατρο Κολωνού, 19/7

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάνω από 200 δωρεάν ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει από μουσική, τέχνη και πολιτισμό, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Τελικά, πόσο ακριβό καφέ πίνουμε στην Αθήνα;

Εκεί πίνουν τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα - ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.