Το νέο concept pastry shop "Montée" στη Νέα Πεντέλη

Χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα.

Montée

Στη γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το "Montée", η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς, προσφέροντας γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist.

Η ιστορία του ξεκινά με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων η παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο. Στη δημιουργία ενός "τόπου", όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή και ισχυρή ταυτότητα. Και κάπως έτσι εγένετο το πρώτο "Montée" στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολοκαίνουριο "Montée" της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα, προστέθηκε στην παρέα και παρουσία του Ηρακλειώτη (συνονόματου ξάδερφου του ιδιοκτήτη) διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Γιακουμάκη.    

Montée

Η ιδέα πίσω από το "Montée" είναι απλή, αλλά επαναστατική: Ααπόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο.

Montée

Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού  ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.

Montée

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας. 

Montée Authentic Pastries, 28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 613 4093
Ωράριο: Καθημερινά 9 π.μ.-10 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πάνω από 200 δωρεάν ανοιξιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα

Η Αθήνα γεμίζει από μουσική, τέχνη και πολιτισμό, προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες της την ευκαιρία να ζήσουν την πόλη με έναν διαφορετικό τρόπο, μέσα από δωρεάν και ανοιχτές εκδηλώσεις.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
29/04/2025

Τελικά, πόσο ακριβό καφέ πίνουμε στην Αθήνα;

Εκεί πίνουν τον ακριβότερο καφέ στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα - ποια η θέση της Ελλάδας στη λίστα;

Τη φετινή Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς δεν τη χάνεις

Το σημείο αναφοράς για την ελληνική ανθοκομία επέστρεψε.

Μαθαίνουμε για τους σεισμούς και τα ηφαίστεια στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά των σεισμών και ηφαιστείων μέσα από διαδραστικές δραστηριότητες και πειράματα.

Πρωτομαγιά 2025: Ποιοι συμμετέχουν στην απεργία

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι σιδηροδρομικοί και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Επόμενη στάση: Ταλαιπωρία | Τι συμβαίνει με τα ΜΜΜ στην Αθήνα

Οι αστικές συγκοινωνίες δείχνουν να βρίσκονται σε μόνιμη κρίση - λεωφορεία που καθυστερούν, στάσεις χωρίς ενημέρωση και επιβάτες που νιώθουν πως κανείς δεν τους υπολογίζει. Προσπαθούμε να καταλάβουμε τι φταίει και αν υπάρχει ελπίδα για αλλαγή.