Το νέο concept pastry shop "Montée" στη Νέα Πεντέλη

Χειροποίητες δημιουργίες που βασίζονται σε ΠΟΠ πρώτες ύλες και φιλοσοφία γαλλικής πατισερί, χαμηλής, ωστόσο, σε λιπαρά και σάκχαρα.

Montée

Στη γειτονιά της Νέας Πεντέλης, το "Montée", η νέα μπουτίκ ζαχαροπλαστικής τέχνης, ήρθε για να απενοχοποιήσει τη σχέση μας με τους γλυκούς πειρασμούς, προσφέροντας γαλλική πατισερί, αλλά με υγιεινό twist.

Η ιστορία του ξεκινά με δύο φίλους, τον Γιώργο Γιακουμάκη και τον Λάμπρο Ζαρκαδούλα, των οποίων η παράλληλοι βίοι στη ζαχαροπλαστική, αλλά και τα τυχαία συναπαντήματά τους στις κουζίνες ηχηρών brands, τους οδήγησαν σε ένα κοινό όνειρο. Στη δημιουργία ενός "τόπου", όπου η παράδοση θα συναντά την καινοτομία και όπου κάθε δημιούργημα θα έχει ευγενική καταγωγή και ισχυρή ταυτότητα. Και κάπως έτσι εγένετο το πρώτο "Montée" στην Αλίαρτο της Βοιωτίας και ακριβώς έτσι γεννήθηκε και το ολοκαίνουριο "Montée" της Νέας Πεντέλης. Σε αυτό, μάλιστα, προστέθηκε στην παρέα και παρουσία του Ηρακλειώτη (συνονόματου ξάδερφου του ιδιοκτήτη) διεθνούς ποδοσφαιριστή Γιώργου Γιακουμάκη.    

Montée

Η ιδέα πίσω από το "Montée" είναι απλή, αλλά επαναστατική: Ααπόλαυση που δεν επιβαρύνει την καλή σωματική και φυσική κατάσταση. Κάθε λιχουδιά είναι σχολαστικά παρασκευασμένη, χαμηλή σε λιπαρά και σάκχαρα, εξασφαλίζοντας μια εμπειρία χωρίς ενοχές. Όλα τα γλυκά είναι χειροποίητα, χωρίς χημικές χρωστικές, συντηρητικά ή βελτιωτικά γεύσεων. Οι πρώτες ύλες στο σύνολό τους καταφθάνουν από μικρούς, αξιόπιστους παραγωγούς –το 100% αγελαδινό γάλα για το gelato που προέρχεται από τη Μονή της Μακαριώτισσας στη Βοιωτία, το μέλι, τα πορτοκάλια και τα λεμόνια που καλλιεργούνται στα προσωπικά περιβόλια των ιδιοκτητών στην Κρήτη, ή η μαστίχα από προκύπτει από τις premium σοδειές επιλεγμένων αγροτών στη Χίο.

Montée

Από το παγωτό από ανθό γάλακτος με σάλτσα ροδιού και φιστικιού  ή το Paris Brest, με 100% φουντούκι, ganache Montée φουντούκι και καθαρή πραλίνα φουντουκιού με καραμελωμένα φουντούκια, μέχρι το best seller mille-feuille με καραμελωμένη σφολιάτα βουτύρου, κρέμα ζαχαροπλαστικής με βανίλια Μαδαγασκάρης και λεπτή στρώση από ganache αλμυρής καραμέλας, όλα τα χειροποιήματα είναι απόδειξη της δεξιοτεχνίας και της αφοσίωσης στη γεύση.

Montée

Όλα τα προϊόντα που διατίθενται στο Montee παρασκευάζονται στο σύγχρονο ιδιόκτητο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής στην Αλίαρτο Βοιωτίας, όπου και το πρώτο κατάστημα της soon to be boutique αλυσίδας. 

Montée Authentic Pastries, 28ης Οκτωβρίου 56, Νέα Πεντέλη, 210 613 4093
Ωράριο: Καθημερινά 9 π.μ.-10 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA: Για (φυσικό) κρασί στο Ωδείο Αθηνών

1 ημέρα, 50 οινοποιεία, 300+ κρασιά. Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, σε περιμένει και πάλι η πολύχρωμη οινική φιέστα των natural wines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
13/10/2025

Athens Oktoberfest by Cava Nektar: Το πιο διάσημο φεστιβάλ μπίρας στην καρδιά της Αθήνας

Το φεστιβάλ που συνδυάζει μπίρα, μουσική και διασκέδαση για όλους.

Τι θα κάνεις αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα

Εκθέσεις, συναυλίες και όλα όσα σε περιμένουν αυτή την εβδομάδα στην πόλη.

Trick or Treat: Πώς προέκυψε το έθιμο να τρώμε γλυκά στο Halloween;

Ποιες οι ρίζες του ‘φάρσα ή κέρασμα’ σε σχέση με το Halloween, που είναι πλέον τόσο δημοφιλές και στην Ελλάδα;

To Athens Halloween Festival έρχεται στην Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Το πιο spooky φεστιβάλ της Αθήνας έρχεται τιμά την γιορτή του Halloween με workshops, escape rooms και πολλές ακόμα εμπειρίες.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Έτοιμοι για το φετινό Platforms Project;

Σύγχρονη Τέχνη στο Καπνεργοστάσιο, κινηματογραφικά ραντεβού στην Πλατεία Αμερικής και ό,τι άλλο μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 11 έως 17/10.

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ "Ημέρες μελιού - γλυκού & τοπικών προϊόντων" έρχεται στο Ζάππειο

Μετά τις διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη και Πλατεία Συντάγματος, το φεστιβάλ ταξιδεύει στον υπαίθριο χώρο του Ζαππείου, δείχνοντάς μας τη... γλυκιά πλευρά της ζωής.