Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics'

Το κρητικό οινοποιείο των Βασίλη Λαδερού και Καλλιόπης Βολιτάκη ανανεώνει τη γκάμα της κλασικής σειράς.

Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics'

Από το χωριό Βεβεράτο Ηρακλείου, στα 320 μέτρα υψόμετρο και την καρδιά του κρητικού αμπελώνα, ανάμεσα από πανέμορφα αμπελοτόπια και ελαιώνες, το Οινοποιείο Ιδαία παρουσιάζει τις καινούριες ετικέτες της σειράς "Ιδαία Classsics".

Ένα λευκό και ένα ερυθρό -αυτά δηλαδή που αποτελούν σταθερό σημείο αναφοράς, καθώς παράγονται με αγάπη και συνέπεια από το 2004- ανανεώνουν τη γκάμα, με νέες μάλιστα ετικέτες που διακοσμεί μια εντυπωσιακή ανάγλυφη απεικόνιση της κοιλάδας του Βενεράτου, όπου εκτείνονται οι αμπελώνες του Ιδαία.

Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics' 7

Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics' 1

Το Ιδαία λευκό βασίζεται στη Βηλάνα, το πιο "κλασσικό” λευκό σταφύλι της Κρήτης. Είναι μια ποικιλία που αγαπάει και πιστεύει ο οινοποιός Βασίλης Λαδερός και αξιοποιεί από τα πρώτα του βήματα. Το Ιδαία ερυθρό δημιουργείται από τον 'κλασσικό' συνδυασμό της Μανδηλαριάς με το Κοτσιφάλι, που αποτυπώνει το πιο αυθεντικό και παραδοσιακό χαρμάνι της κρητικής γης. Είναι κρασιά για όλους όσους αναζητούν εξαιρετική αξία και σταθερή ποιότητα.

ΙΔΑΙΑ ΛΕΥΚΟ 2022

Το Ιδαία λευκό βασίζεται στη Βηλάνα, το πιο πολυφυτεμένο λευκό σταφύλι και ίσως το πιο αδικημένο, λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει στην οινοποίηση. Είναι μια ποικιλία που αγαπούν, αξιοποιούν και επενδύουν σε αυτή από την ίδρυση του οινοποιείου. Ανάλογα με τη χρονιά, προστίθεται 5 - 15% Ασύρτικο προκείμενου να χαρίσει νεύρο και ζωντάνια στο κρασί. Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Κρήτη (Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη).

Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics' 4

Εκφραστικό κρασί με άρωμα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων μαζί με νύξεις λουλουδιών και ορυκτότητας. Έχει εξαιρετικά ισορροπημένη γεύση με νόστιμο φρέσκο φρούτο και αναζωογονητικό τελείωμα. Μπορεί να ωριμάσει και να εξελιχθεί για τουλάχιστον 2-3 χρόνια στην φιάλη.

Στέκεται επάξια σε κάθε περίσταση – με ή χωρίς φαγητό – και ικανοποιεί όλους τους ουρανίσκους. Προτείνουμε να το απολαύσετε στους 7- 9°C, δίπλα σε ψάρια και θαλασσινά μαγειρεμένα με οποιοδήποτε τρόπο ή σε ωμές παρασκευές, λευκά́ κρέατα με λεμονάτες σάλτσες, σαλάτες, λαδερά φαγητά, πίτες λαχανικών ή τυριών αλλά και με λευκά τυριά.

ΙΔΑΙΑ ΕΡΥΘΡΟ 2020

Το Ιδαία ερυθρό είναι το αποτέλεσμα της ανάμιξης της Μανδηλαριάς με το Κοτσιφάλι, δύο σπουδαίων ερυθρών σταφυλιών της Κρήτης  τα χαρακτηριστικά των οποίων αλληλοσυμπληρώνονται. Το κρασί ωριμάζει για περίπου 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια και μερικά χρόνια στη φιάλη με σκοπό να φτάνει στον καταναλωτή όταν έχει ξεδιπλώσει τον χαρακτήρα του. Είναι ένα κρασί με, σταθερά, καλή σχέση τιμής ποιότητας που μπορεί να σε συντροφεύσει σε κάθε περίσταση, από το απλό δείπνο μέχρι την πιο ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία. Το κρασί φέρει την ένδειξη ΠΓΕ Κρήτη.

Οι νέες ετικέτες της 'Ιδαία Classics' 2

Παρουσιάζει σύνθετο αρωματικό προφίλ που εστιάζει στο ώριμο φρούτο με τα βύσσινα, τα βατόμουρα και τα δαμάσκηνα να αγκαλιάζονται διακριτικά από τις νότες της δρυός που παραπέμπουν σε καπνό, πικάντικα μπαχαρικά και σοκολάτα αλλά και κάποιες νύξεις δέρματος και βοτάνων. Η γεύση του έχει πλούτο αλλά και κομψότητα με ώριμες τανίνες, συμπυκνωμένο φρούτο και μακρά επίγευση.

Διαβάστε Επίσης

Είναι έτοιμο να το απολαύσεις τώρα αλλά μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετική προσθήκη στην κάβα σου για μερικά χρόνια ακόμα. Προτείνουμε να το σερβίρετε στους 13-15°C. Ταιριάζει τέλεια με ψητά ή κοκκινιστά κρέατα, ριζότο μανιταριών, ζυμαρικά με κόκκινες σάλτσες, γίγαντες και ποικιλίες αλλαντικών και τυριών.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Πολιτική, χρώμα και ιστορίες στους τοίχους: Τι γίνεται με τα γκράφιτι στην Αθήνα;

Πού τελειώνει η τέχνη και πού ξεκινά η αυθαίρετη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο; Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα γκράφιτι, μιλήσαμε με καλλιτέχνες που δίνουν 'φωνή' στους τοίχους της πρωτεύουσας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΔΟΥ
17/09/2025

Barilla Basil Bar στο ΚΠΙΣΝ: Το πιο νόστιμο event του Σεπτέμβρη έρχεται

Η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Ρωμαϊκή Αγορά έλαμψε με "Μνήμη και Φως"

Με μια λαμπρή εκδήλωση, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Φεστιβάλ Αθηνών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας.

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;

Το 4ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ κάνει τον Πειραιά... νοστιμότερο

Το "Piraeus Taste Festival, Sea Food and More" γεμίζει την πόλη με γεύσεις αλλά και προβολές, παιδικό εργαστήρι και κρητικό γλέντι.

4ο Φεστιβάλ Strong me: Μια γιορτή ενδυνάμωσης και πρόληψης κατά της έμφυλης βίας

Τρεις μέρες γιορτής ενδυνάμωσης, τέχνης και αθλητισμού, με κεντρικό μήνυμα την ισότητα και την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ένας περίπατος σε μέρη της Αθήνας με βαριές μνήμες από τα ΑΣΚΙ

Ένας κυριακάτικος περίπατος σε Μεσολογγίου, Μπουμπουλίνας, Βικτώρια, Γλάδστωνος, σημεία όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατήθηκαν βάναυσα, με αφορμή τα 50 χρόνια του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.