"The Upfront Initiative": Το συνέδριο που προωθεί την ισότητα και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο επιστρέφει

O Kυριάκος Mητσοτάκης και άλλοι σημαντικοί προσκεκλημένοι στο φετινό συνέδριο.

Ωδείο Αθηνών © Marq Riley

Το συνέδριο της πρωτοβουλίας "The Upfront Initiative" που υποστηρίζει και προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 14 Μαρτίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία στηρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανοίξει τη συζήτηση για την οριστική εξάλειψη του ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, με συντονισμό δεσμεύσεων από την πλευρά της Πολιτείας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι όχι μόνο η περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης για τη συμπερίληψη και την ορατότητα αλλά και η θέσπιση νέων προτύπων ισότητας στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, από τον επικεφαλής μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.

Στα πάνελ και τα fireside chats θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, όπως οι: Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Καπουτζίδης, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Ναταλία Γερμανού, Παρουσιάστρια, Φώτης Σεργουλόπουλος, Ηθοποιός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, Ελένη Φουρέιρα, Καλλιτέχνιδα και Ράνια Τζίμα, Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια, Mega Channel.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αφορούν στον φόβο στο εργασιακό περιβάλλον, στη συμπερίληψη των γυναικών, στην ψυχική υγεία και τις εργασιακές προκλήσεις, στη γονεϊκότητα, στις πρακτικές και τις προκλήσεις για την επόμενη μέρα της ορατότητας και των δικαιωμάτων.

Το συνέδριο "The Upfront Initiative" διοργανώνεται από τη LiFO και την Tsomokos Communications.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση δωρεάν εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".