"The Upfront Initiative": Το συνέδριο που προωθεί την ισότητα και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο επιστρέφει

O Kυριάκος Mητσοτάκης και άλλοι σημαντικοί προσκεκλημένοι στο φετινό συνέδριο.

Ωδείο Αθηνών © Marq Riley

Το συνέδριο της πρωτοβουλίας "The Upfront Initiative" που υποστηρίζει και προωθεί την ισότητα, τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και την ορατότητα στον εργασιακό χώρο διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά, στις 14 Μαρτίου 2024 στο Ωδείο Αθηνών, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία στηρίζει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο του συνεδρίου θα ανοίξει τη συζήτηση για την οριστική εξάλειψη του ρατσισμού στους εργασιακούς χώρους, με συντονισμό δεσμεύσεων από την πλευρά της Πολιτείας.

Σκοπός του συνεδρίου είναι όχι μόνο η περαιτέρω ανάπτυξη της συζήτησης για τη συμπερίληψη και την ορατότητα αλλά και η θέσπιση νέων προτύπων ισότητας στο εσωτερικό των επιχειρήσεων, από τον επικεφαλής μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο.

Στα πάνελ και τα fireside chats θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, υπουργοί, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, εκπρόσωποι φορέων και θεσμών, αλλά και σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της κοινωνίας των πολιτών, όπως οι: Δόμνα Μιχαηλίδου, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Σταύρος Ν. Παπασταύρου, Υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Καπουτζίδης, Σεναριογράφος, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Ναταλία Γερμανού, Παρουσιάστρια, Φώτης Σεργουλόπουλος, Ηθοποιός, παρουσιαστής, επιχειρηματίας, Ελένη Φουρέιρα, Καλλιτέχνιδα και Ράνια Τζίμα, Δημοσιογράφος - Παρουσιάστρια, Mega Channel.

Τα θέματα που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αφορούν στον φόβο στο εργασιακό περιβάλλον, στη συμπερίληψη των γυναικών, στην ψυχική υγεία και τις εργασιακές προκλήσεις, στη γονεϊκότητα, στις πρακτικές και τις προκλήσεις για την επόμενη μέρα της ορατότητας και των δικαιωμάτων.

Το συνέδριο "The Upfront Initiative" διοργανώνεται από τη LiFO και την Tsomokos Communications.

Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση δωρεάν εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ωδείο Αθηνών

Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19 & Ρηγίλλης
  • Εικαστικά

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

CIVINET Greece-Cyprus 2024: Μια ημερίδα για τον πολιτισμό σε ένα συνέδριο βιωσιμότητας;

Η 3η ημέρα του συνεδρίου είναι αφιερωμένη στον πολιτισμό, θέλοντας να αναδείξει την ευρύτερη σύνδεση της βιώσιμης ανάπτυξης με τον κλάδο του πολιτισμού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
22/05/2024

Δωρεάν προγράμματα κολύμβησης ειδικής φυσικής αγωγής για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων και πώς μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή.

The Meet Market #JazzEdition στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων. Ήρθε και πάλι αυτή η περίοδος του χρόνου!

Το Meet Market #JazzEdition έρχεται φορτσάτο και γιορτάζει το 23ο Athens Jazz Festival στην Τεχνόπολη.

ΥΠΠΟ: Δρομολογούνται έργα προστασίας και αποκατάστασης του Κάστρου της Μεθώνης

Τα έργα περιλαμβάνουν την οχυρωμένη Ακρόπολη, τη διαδρομή πρόσβασης, τους προμαχώνες, το περιτείχισμα και τις πύλες του Κάστρου.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ιρλανδικό ξεφάντωμα στο Άλσος Περιστερίου

Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην Ιρλανδία, διαφορετικοί κόσμοι που ενώνονται στο ΚΠΙΣΝ και ό,τι μπορείς να κάνεις στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 18 έως 24/5.

Η Monumenta "καταγράφει τα κτίρια του Πειραιά"

Το πρόγραμμα στοχεύει στην καταγραφή των κτιρίων που χτίστηκαν στον Πειραιά κατά την περίοδο 1834-1940 και διατηρούνται.

Με 59 πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το This is Athens City Festival 2024

Δείτε τις δωρεάν δράσεις που ετοιμάζει το μεγαλύτερο φεστιβάλ της πόλης τις επόμενες μέρες.