Ρομαντικές εμπειρίες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ταινίες, μουσική, βραδιές τζαζ και εστιατόρια μάς βάζουν "in the mood for love" με τους αγαπημένους μας.

Λατρεύω να σε μισώ

Άγιος Βαλεντίνος με την Σίντι Σουίνι

Η διαρκώς ανερχόμενη σταρ Σίντι Σουίνι, η οποία έγινε παγκοσμίως γνωστή χάρη στη συμμετοχή της στην τολμηρή σειρά "Euphoria", πρωταγωνιστεί στη ρομαντική κομεντί "Λατρεύω να σε Μισώ", η οποία αναδείχθηκε σε ένα από τα εμπορικά σουξέ της σεζόν στις ΗΠΑ. Όλα ξεκινούν όταν η ηρωίδα που υποδύεται βγαίνει ραντεβού με έναν γοητευτικό άντρα, τον οποίο ενσαρκώνει ο Γκλεν Πάουελ, γνωστός από τη συμμετοχή του στο "Top Gun: Maverick". Οι δυο τους περνούν όμορφα το χρόνο τους μαζί, ωστόσο σύντομα η επικοινωνία τους διακόπτεται απροσδόκητα και η σχέση τους μπαίνει στον πάγο. Κάτι που θα αλλάξει εξίσου απότομα, όμως, όταν συναντιούνται ξανά, μήνες μετά, σε ένα γάμο στην Αυστραλία, όπου εξαιτίας μιας παρεξήγησης θα πρέπει να προσποιηθούν πως είναι ζευγάρι. Το "Λατρεύω να σε Μισώ" αποτελεί ιδανική επιλογή για μια ανάλαφρη κινηματογραφική έξοδο, ειδικά για τους λάτρεις των χολιγουντιανών rom coms.

Ραντεβού με τον Άγιο Γραμμεντίνο

Σπύρος Γραμμένος

Το κοινό τον αγαπά για το αστείρευτο χιούμορ και την ευθύτητα των στίχων του. Αλλά και ο Σπύρος Γραμμένος το αγαπά, όπως φαίνεται μέσα από αγαπημένες συνήθειες που έχουν χτιστεί μέσα στα χρόνια. Φέτος, επιστρέφει στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού του στην κεντρική σκηνή του "Σταυρού του Νότου", την ημέρα των ερωτευμένων. Ντύνεται Βαλεντίνος, φωνάζει τους φίλους του και φτιάχνουν μια πλουραλιστική βραδιά αφιερωμένη σε όσους αγαπούν αλλά και σε όσους αγαπούν να σιχαίνονται αυτήν τη γιορτή. Γι’ αυτήν την ημέρα, άλλωστε, έχει γράψει και το "Valentine’s day": "Σκατά στα μούτρα του αγίου Βαλεντίνου / εγώ σε θέλω κάθε μέρα και μπορώ / να σου αφήνω δεξιά του κομοδίνου τα πρωινά μου πριν να φύγω σ' αγαπώ".

Η αγάπη πολλαπλασιάζεται

Άννα Βίσση

Η Άννα Βίσση και η πολυμελής μπάντα της ενώνονται ξανά για μια μοναδική παράσταση στο "Hotel Ermou" με καλό σκοπό. Στην ξεχωριστή αυτή βραδιά, με τίτλο "Αυτήν τη φορά…", θα ακουστούν τραγούδια της που καλύπτουν πέντε δεκαετίες και έχουν δημιουργήσει το μύθο της "απόλυτης Ελληνίδας star". Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ (14/2).

Λίγος ακόμα Τσαρούχης

Γιάννης Τσαρούχης Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής

"Ήμουν και έμεινα ένας ερευνητής και ένας μαθητής" είναι ο τίτλος του νέου αφιερώματος που ετοιμάζει το Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη (Πλουτάρχου 28, Μαρούσι, 2108062636) από το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου. Αν και ανά διαστήματα έχουμε δει πολλές εκθέσεις προς τιμήν του ιστορικού Έλληνα ζωγράφου, το νέο εικαστικό εγχείρημα παρουσιάζει αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου του Γιάννη Τσαρούχη από διάφορες περιόδους της εικαστικής του πορείας, πολλά από τα οποία, όμως, παραμένουν άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Ο μεγάλος "ερωτικός" στο Παλλάς

Γιάννης Πάριος

"Έρωτας είναι θαρρώ…" θα τραγουδάει ο Γιάννης Πάριος, ο κορυφαίος μας ερωτικός τραγουδιστής, στο θέατρο Παλλάς, ξεκινώντας από την παραμονή της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου (αλλά και ανήμερα) μέχρι τον Μάρτιο. Γι’ αυτήν τη σειρά συναυλιών αφιερωμένων στον έρωτα και την αγάπη καταδύεται στη μακρόχρονη δισκογραφία του και επιλέγει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του. Με τη χαρακτηριστική χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του, υπόσχεται ένα νοσταλγικό ταξίδι σε παλιούς και νέους έρωτες, δείχνοντας το δρόμο για τον πιο γλυκό τρόπο "καταστροφής".

Τι γεύση έχει η αγάπη;

ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Στο φουλ του έρωτα ποντάρουν για τις 14 του μήνα τα περισσότερα εστιατόρια, ετοιμάζοντας ειδικά μενού για ερωτευμένους. Γκουρμέ γεύσεις, ρομαντική πολυτέλεια, αλλά και πιο χαλαρές προτάσεις συνυπάρχουν στο μητροπολιτικό σκηνικό των εστιατορίων, αλλά και των ξενοδοχείων της πόλης, που προτείνουν και ειδικά πακέτα για την ημέρα. Τα πιο ενδιαφέροντα μενού για του Αγίου Βαλεντίνου θα τα βρείτε συγκεντρωμένα στο athinorama.gr. Φροντίστε να κάνετε εγκαίρως τις κρατήσεις σας.

Εξερευνώντας τη σύγχρονη κοινωνία

The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders

Κλιματική αλλαγή, πανδημία, πόλεμοι… Οι αλλαγές των τελευταίων χρόνων αναμφισβήτητα έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση των τωρινών πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών μας σχέσεων. Τα καίρια αυτά ζητήματα βρίσκονται στον πυρήνα της έκθεσης "The Condition of (Im)-Possibility: The Invaders", που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου στο Κέντρο Τεχνών (Πάρκο Ελευθερίας, Αμπελόκηποι 2107232604). Οι καλλιτέχνες αποπειρώνται, με διάφορα εικαστικά μέσα, να διερευνήσουν το χαρακτήρα των μετασχηματισμών που συντελούνται αλλά και τον τρόπο με τον οποίο προσλαμβάνονται από όλους έμας.

4 ιδέες για ρομαντικές εξόδους μετά μουσικής

Δεν έχετε καταλήξει ακόμα τι θα κάνετε την ημέρα των ερωτευμένων; Ιδού μερικές προτάσεις για ρομαντικά συναυλιακά ραντεβού που θα σας βάλουν στο κλίμα. Συνεχίζοντας το σερί των sold out εμφανίσεών της, η Σοφία Μανουσάκη (φωτό) επιστρέφει στη μουσική σκηνή "Σφίγγα" για ένα live "στα κόκκινα". Στο Μέγαρο Μουσικής, ο καταξιωμένος μπάσος Χριστόφορος Σταμπόγλης συνθέτει ένα πρόγραμμα "So in love", αφιερωμένο στα ωραιότερα τραγούδια αγάπης του Cole Porter. Το Τρένο στο Ρουφ φιλοξενεί στο θεατρικό βαγόνι του το κουαρτέτο του Μηνά Αλεξιάδη για ένα πρόγραμμα με "Jazz love standards", ενώ στο μουσικό βαγόνι "Orient Express" ο Κάρολος Μαυρογένης και η Αθηνά Ρούτση τραγουδούν "The look of love" και μοιράζονται λόγια και ιστορίες αγάπης.

Διαβάστε Επίσης

Φουλ της τζαζ στον 'Παρνασσό"

Το πρώτο BlackBox Jazz Music Festival έρχεται στον Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", στην πλατεία Καρύτση, από τις 10 έως τις 18 Φεβρουαρίου. Ένας πενθήμερος προγραμματισμός φέρνει μερικούς από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής σε έντεκα ξεχωριστές συναυλίες. 

Ο φετινός Άγιος Βαλεντίνος είναι για εμάς

Με το "εμάς", εννοούμε να αφήσουμε λίγο τα λουλούδια και τις σοκολάτες και να ασχοληθούμε παραπάνω με τον εαυτό μας. Και ποιος καλύτερος τρόπος να φροντίσουμε εμάς ή τον/τη σύντροφό μας από το να αγοράσουμε κάτι που πραγματικά αντικατοπτρίζει την προσωπικότητά μας ή μας προκαλεί να την εξερευνήσουμε και να την κατανοήσουμε λίγο καλύτερα; Ο κόσμος του βιβλίου προσφέρει πολλές επιλογές για τέτοιες αναζητήσεις, ειδικά το art book. Στο βιβλιοπωλείο "Hyper Hypo" (Βορέου 10, Μοναστηράκι, 2117359628) θα βρείτε αρκετά τέτοια αναγνώσματα (από βιβλία μέχρι zine), ενώ βιβλία όπως το "Αντι-κείμενα σεξουαλικότητας" (εκδόσεις Τόπος) προτείνουν μια πιο κριτική οπτική πάνω σε θέματα φύλου και ταυτότητας. Αν, πάλι, δεν είστε του βιβλίου, ρίξτε μια ματιά στο Conseederate (Σποράδων 24, Κυψέλη) που έχει πολλές γουστόζικες ευχητήριες κάρτες, τις οποίες μπορείτε να… φυτέψετε! Ρούχα με φεμινιστικά –αλλά όχι μόνο– σχέδια και άρωμα gen-z μπορείτε να βρείτε στην οδό Δημητρακοπούλου στο Κουκάκι: το "Ovary Gang" (86-88) έχει αμέτρητα print σε t-shirt, hoodies, φορέματα μπουφάν κ.λπ., ενώ η συλλογή του "24 Goat" (97) περιλαμβάνει art prints, tote bags και διάφορα μικρο-αξεσουάρ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.