Ξεκινά ο νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+ του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή

Το "Παιχνίδι για Μεγάλους" και το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους" εμπνέονται από τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου".

νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+

Ο νέος κύκλος των ειδικά σχεδιασμένων δράσεων του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή, που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το πρόγραμμα "θάλλω" και με την πολύτιμη υποστήριξη της Alpha Bank ξεκινά την Πέμπτη 25 Ιανουαρίου.

Παιχνίδι για Μεγάλους: "Ενώνοντας τις τελείες"

Δράση για άτομα 60+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή | Κάθε Παρασκευή από 26/01 έως 5/04 | 5-6 μ.μ.

Η νέα δράση της σειράς "Παιχνίδι για μεγάλους", με αφορμή την περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου", ταξίδεύει στις Μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, από τη Μασσαλία και την Τουλόν ως το Σαιν-Τροπέ και την Αντίμπ, και αφήνεται στις πινελίες του Signac, του Cross και του Rysselberghe, αναζητώντας την τέχνη στη δύση του 19ου αιώνα. Οι συμμετέχοντες κουβεντιάζουν για τον Νεοϊμπρεσιονισμό, το πριν και το μετά, συνθέτουν το δικό τους τοπίο και τελικά ενώνουν τις τελείες.

Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr 

νέος κύκλος δράσεων για άτομα 60+

Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους: "Διαίρεση και σύνθεση"

Διαδικτυακή δράση για άτομα 65+ και άτομα με Ήπια Γνωστική Διαταραχή κάθε ηλικίας | Κάθε δεύτερη Πέμπτη από 25/1 έως 4/4 | 6-7 μ.μ.

Το "Ψηφιακό Παιχνίδι για Μεγάλους", η επιτυχημένη σειρά διαδικτυακών ξεναγήσεων που έχουν σχεδιαστεί σε συνεργασία με το πρόγραμμα θάλλω ειδικά για άτομα άνω των 65 ετών, συνεχίζεται και φέτος, αυτή τη φορά με αφορμή τη νέα περιοδική έκθεση του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή "Ο Νεοϊμπρεσιονισμός στα χρώματα της Μεσογείου". Οι συμμετέχοντες μελετούν τις ιδέες του Seurat, καταπιάνονται με τις θεωρίες του Chevreu και του Henry, και ακολουθούν την πορεία των μελών ενός από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά ρεύματα του 19ου αιώνα. 

Οι συμμετέχοντες παροτρύνονται να έχουν στη διάθεσή τους μερικά λευκά χαρτιά Α4 και 3 μαρκαδόρους – μπλε, κόκκινο, κίτρινο.

Η δράση πραγματοποιείται διαδικτυακά, μέσω Zoom | Ελεύθερη συμμετοχή με προεγγραφή, τηλεφωνικά στο 210 72 52 895, στην υποδοχή του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή ή ηλεκτρονικά στο goulandris.gr 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.