"Sustainable Sailing in Greece": Ο οδηγός για την βιώσιμη ιστιοπλοΐα στην Ελλάδα

Η ιστιοπλοΐα, βασικό στοιχείο του ελληνικού τουρισμού, κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Βρετανών, δεδομένης της παραδοσιακής σχέσης που έχουν με τη θάλασσα και τον θαλάσσιο τουρισμό.

Sustainable Sailing in Greece

Με στόχο την ενημέρωση των επισκεπτών της χώρας μας για τις υπεύθυνες πρακτικές πλοήγησης στις ελληνικές θάλασσες, η περιβαλλοντολόγος Christine Archer συνέταξε τον οδηγό "Sustainable Sailing in Greece", με την υποστήριξη και την χρηματοδότηση του Ionian Environment Foundation.

Ο οδηγός παρουσιάστηκε στις 6 Δεκεμβρίου, σε ομώνυμη εκδήλωση που οργάνωσε στην πρεσβευτική κατοικία στο Λονδίνο η Υπηρεσία ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας σε συνεργασία με το Ionian Environment Foundation, στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επαφών με την βρετανική αγορά.

Η ιστιοπλοΐα, βασικό στοιχείο του ελληνικού τουρισμού, κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Βρετανών, δεδομένης της παραδοσιακής σχέσης που έχουν με τη θάλασσα και τον θαλάσσιο τουρισμό. Εκτιμάται ότι 10.000 Βρετανοί επιλέγουν την ιστιοπλοΐα τουλάχιστον μία φορά για τις διακοπές τους.

Στο πλαίσιο της πολιτικής βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης που ακολουθεί η χώρα μας τα τελευταία χρόνια και χτίζοντας πάνω στην ανάγκη προστασίας των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και των περιοχών Natura, η εκδήλωση Sustainable Sailing in Greece είχε ως στόχο να ενημερώσει και να ενισχύσει τη διατήρηση της μοναδικής θαλάσσιας βιοποικιλότητας στα ελληνικά νησιά.

Ο οδηγός σχεδιάστηκε για να προσφέρει ουσιαστικές πληροφορίες στους ιστιοπλόους καθώς:

  • καταγράφει χρηστικές οδηγίες υπεύθυνης πλοήγησης στις ελληνικές θάλασσες,
  • διασφαλίζει ότι οι ναυτικές δραστηριότητές δεν βλάπτουν το θαλάσσιο περιβάλλον,
  • προωθεί βιώσιμες πρακτικές, τόσο εντός όσο και εκτός σκάφους, ενθαρρύνοντας το αίσθημα περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Έλληνα Πρέσβη στο Λονδίνο, κ. Ιωάννη Τσαούση. Ακολούθησε καλωσόρισμα των περίπου 30 προσκεκλημένων από την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Ην. Βασιλείου & Ιρλανδίας, κ. Ελένη Σκαρβέλη, η οποία τόνισε την σημασία που προσδίδει ο ΕΟΤ στην ανάδειξη πρωτοβουλιών προστασίας του περιβάλλοντος όπως η δημιουργία του Βιώσιμου Οδηγού Ιστιοπλοΐας και η ανάρτησή του στην πλατφόρμα Sustainable Greece.co.uk.

Ακολούθησε συζήτηση με τους Pip Tyler, Διευθυντή των Neilson Active Holidays, της Claire Shields, Country Operations Μanager του Sunsail και του Rod Heikell, συγγραφέα και ιστιοπλόο, την οποία συντόνισε η περιβαλλοντολόγος και δημιουργός του οδηγού Christine Archer. Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη συνεργασίας των μελών ενός πληρώματος και η σημασία της καλύτερης ενημέρωσης όσων επισκέπτονται την χώρα μας για τις διακοπές τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Αττικές Εκδόσεις και Piraeus Tower Α.Ε. συνεργάζονται για τη διαφημιστική αξιοποίηση του Πύργου Πειραιά

Η Αττικές Εκδόσεις Α.Ε. ανακοίνωσε τη νέα στρατηγική συνεργασία της με την Piraeus Tower Α.Ε., φέρνοντας πρωτοποριακές λύσεις φωτισμού και προβολής στις προσόψεις του εμβληματικού Πύργου Πειραιά.

Οι κβαντικές επιστήμες στη σκηνή του Γαλλικού Ινστιτούτου

Πώς οι κβαντικές επιστήμες και οι γυναίκες που πρωτοπορούν στην έρευνα ανοίγουν νέους δρόμους για το μέλλον;

Πολιτική, χρώμα και ιστορίες στους τοίχους: Τι γίνεται με τα γκράφιτι στην Αθήνα;

Πού τελειώνει η τέχνη και πού ξεκινά η αυθαίρετη παρέμβαση στον δημόσιο χώρο; Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση γύρω από τα γκράφιτι, μιλήσαμε με καλλιτέχνες που δίνουν 'φωνή' στους τοίχους της πρωτεύουσας.

Barilla Basil Bar στο ΚΠΙΣΝ: Το πιο νόστιμο event του Σεπτέμβρη έρχεται

Η ευκαιρία σου να δοκιμάσεις την κρεμώδη Barilla Pesto alla Genovese για μια μοναδική γευστική εμπειρία.

Η Ρωμαϊκή Αγορά έλαμψε με "Μνήμη και Φως"

Με μια λαμπρή εκδήλωση, το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ τίμησαν την επέτειο ίδρυσης του Φεστιβάλ Αθηνών, συνδέοντας το παρελθόν με το παρόν και αποτίοντας φόρο τιμής στη Μαρία Κάλλας.

Πώς το κόκκινο κρέας έγινε σύμβολο της αμερικανικής Δεξιάς

Κρέας και αρρενωπότητα πηγαίνουν ‘χέρι-χέρι’ εδώ και πολλές δεκαετίες. Τι μπορούμε να συμπεράνουμε από τον τρόπο που τρώνε οι Αμερικανοί της εποχής του Τραμπ;