Συνεχίζονται οι διαδικτυακές "Συναντήσεις της Πέμπτης" με τον Πλάτωνα Ριβέλλη

H δεύτερη παρουσίαση για τη νέα σεζόν εστιάζει στο έργο του Σπύρου Γιαρμενίτη, της Ειρήνης Λαχανά και της Γεωργίας Παπαχρήστου.

Πλάτων Ριβέλλης

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση σε συνεργασία με τον "Φωτογραφικό Κύκλο" παρουσιάζουν online τις "Συναντήσεις της Πέμπτης". H δεύτερη παρουσίαση για τη νέα σεζόν πραγματοποιείται στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ.μ. και εστιάζει στο έργο του Σπύρου Γιαρμενίτη, της Ειρήνης Λαχανά και της Γεωργίας Παπαχρήστου. Οι παρουσιάσεις πραγματοποιούνται μέσω της πλατφόρμας Zoom με ελεύθερη παρακολούθηση για όλους κατόπιν προεγγραφής στο site της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

Στις "Συναντήσεις της Πέμπτης", ο Πλάτων Ριβέλλης επιλέγει και παρουσιάζει σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους-μέλη του "Φωτογραφικού Κύκλου", αναλύει το καλλιτεχνικό έργο τους και συνομιλεί μαζί τους για τις θεματικές, τις προσεγγίσεις και τις επιλογές τους. Στην συνέχεια, το κοινό θέτει τα ερωτήματά του καθώς και τις σκέψεις του σχετικά με τις φωτογραφίες που προβλήθηκαν.

Από το 1990 μέχρι το 2005 και από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάιο, κάθε Πέμπτη βράδυ στο εντευκτήριο του "Φωτογραφικού Κύκλου" στην οδό Τσακάλωφ, ένας ή δύο φωτογράφοι παρουσίαζαν σε προβολή τη δουλειά τους και συζητούσαν με τα μέλη που παρευρίσκονταν. Μερικά τέτοια βράδια, αντί για φωτογραφικές προβολές, διάφοροι καλλιτέχνες ή επιστήμονες μιλούσαν στο κοινό του "Κύκλου", συγκροτήματα κλασικής μουσικής δωματίου ή τζαζ έπαιζαν μουσική ή πραγματοποιούνταν  κινηματογραφικές προβολές.

Από τον Νοέμβριο του 2018, οι "Συναντήσεις της Πέμπτης" πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.