Οι δωρεάν δράσεις που έρχονται τον Δεκέμβριο στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων

Οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.

Athens_Book_Space

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα με δράσεις για μικρούς και μεγάλους συνεχίζει το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και τον Δεκέμβριο. Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει παρουσιάσεις βιβλίων, συζητήσεις, αλλά και πληθώρα δράσεων για παιδιά, όπως εργαστήρια, εκπαιδευτικά προγράμματα, παραστάσεις και πολιτιστικές εκδηλώσεις αποκλειστικά για τους μικρούς μας φίλους.

Από την 1η έως τις 30 Δεκεμβρίου, λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου, σε έναν φιλόξενο χώρο ανάγνωσης και συζήτησης, οι επισκέπτες του Πάρκου Ελευθερίας θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με σημαντικούς Έλληνες συγγραφείς, να παρακολουθήσουν ομιλίες και να διασκεδάσουν σε διαδραστικά εργαστήρια.

Παράλληλα, το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων παραμένει ανοιχτό για όλους καθημερινά από Τρίτη έως Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ.-3 μ.μ. ως ένας χώρος συνάντησης, ανάγνωσης, και χαλάρωσης μέσα στην καρδιά του Πάρκου Ελευθερίας. Όσοι επισκεφτούν τον χώρο, έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης σε έντυπα και ψηφιακά βιβλία, για παιδιά και ενήλικες, καθώς και 24ωρη δωρεάν πρόσβαση σε Wi-Fi.

Το πρόγραμμα αναλυτικά 

7/12 | 7 μ.μ. | "Έρωτες, έρωτες, έρωτες": Το νέο μυθιστόρημα του Βαγγέλη Ραπτόπουλου

Έρωτες, έρωτες, έρωτες

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Κέδρος συνδιοργανώνουν την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βαγγέλη Ραπτόπουλου "Έρωτες, έρωτες, έρωτες". Το βιβλίο πραγματεύεται δώδεκα ιστορίες με πρωταγωνιστές που επιμένουν να παλεύουν για την ικανοποίηση της ερωτικής επιθυμίας τους. Δώδεκα παραλλαγές πάνω στο ίδιο θέμα, με την τελευταία και μεγαλύτερη να αγκαλιάζει όλες τις προηγούμενες. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσει η δημοσιογράφος και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων, Εριφύλη Μαρωνίτη.

8/12 | 7 μ.μ. | "Λάδι σε καμβά", Εκδόσεις Μεταίχμιο

Λάδι σε καμβά

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων συνδιοργανώνει με τις εκδόσεις Μεταίχμιο μια συζήτηση με αφορμή το μυθιστόρημα "Λάδι σε καμβά". Ο συγγραφέας, Αλέξης Πανσέληνος συζητά με τον  συγγραφέα και διευθυντή της Book Press Κώστα Κατσουλάρη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Καλοκαίρι 1966. Ο Σπύρος, μαθητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, περνά τις διακοπές του φιλοξενούμενος από την οικογένεια ενός ζωγράφου στο νησί. Είναι ένα σημαδιακό καλοκαίρι, όχι µόνο για τον ίδιο αλλά και για την οικογένεια που τον φιλοξενεί. Λίγο αργότερα, ο Απρίλιος του ’67 αλλάζει τα πάντα στη ζωή του. Η ιστορία του Σπύρου είναι η ιστορία και πολλών άλλων της γενιάς του. Είναι η  ιστορία ενός νεαρού ζωγράφου που αρνήθηκε να προδώσει την παρέα του αλλά πρόδωσε το όνειρό του.

9/12 | 11 π.μ.-12 μ.μ. | Παράλληλη ανάγνωση παραμυθιών σε ελληνικά και γαλλικά με την Εύη Γεροκώστα | Γαλλικό Ινστιτούτο

Athens Book Space

Το Γαλλικό Ινστιτούτο πραγματοποιεί στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων παράλληλη ανάγνωση παραμυθιών σε ελληνικά και γαλλικά, με την Εύη Γεροκώστα. Παραμύθια και ιστορίες από τη λογοτεχνία του κόσμου, για μικρούς και για μεγάλους.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. & Σαββατοκύριακο: 10 π.μ.-3 μ.μ.)

10/12 | 11 π.μ. | Κατασκοπεία στο Athens Book Space (!) | Σκακιστικό παιχνίδι μυστηρίου με τον συγγραφέα, Κώστα Στοφόρο

Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Διόπτρα συνδιοργανώνουν μια βιωματική παρουσίαση του βιβλίου "Το γκαμπί του βασιλιά και το μυστήριο του Πολέριο". Τα παιδιά από 7-12 ετών θα λάβουν μέρος σ’ ένα διαδραστικό παιχνίδι με γρίφους και κρυμμένα αντικείμενα στην αυλή και θα δημιουργήσουν μια δική τους ιστορία (σκακιστικού) μυστηρίου.

Σε συνεργασία με τον Χρήστο Πιλάλη, μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, διεθνή εκπαιδευτή και διεθνή διαιτητή στο σκάκι.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. & Σαββατοκύριακο: 10 π.μ.-3 μ.μ.)

14/12 | 7 μ.μ. | "Το δέντρο με τις φωλιές", Εκδόσεις Καστανιώτη

Το δέντρο με τις φωλιές

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη, διοργανώνουν συζήτηση με αφορμή το νέο μυθιστόρημα της Ελένης Πριοβόλου "Το δέντρο με τις φωλιές". Η βραβευμένη συγγραφέας συζητά με την Εριφύλη Μαρωνίτη, δημοσιογράφο και συντονίστρια του Athens Culture Net Δήμου Αθηναίων.

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Είναι ένα βιβλίο για τους ενδημικούς και αποδημητικούς ανθρώπους, που σαν τα πουλιά ψάχνουν να βρουν ασφαλές καταφύγιο, παραμένοντας πάντα απάτριδες και πάντα κυνηγημένοι. Η ηρωίδα, η Μαρία εγκαταλείπει το πατρικό της σπίτι και εγκαθίσταται στο κτήμα που της κληροδότησε ο πατέρας της, καταμεσής του κάμπου. Τους αργούς ρυθμούς της μοναχικής της ζωής έρχονται να διαταράξουν "Εκείνοι", οι μετανάστες που εργάζονται στις καλλιέργειες των αδελφών της σε συνθήκες δουλείας. Τα πετούμενα του ουρανού θα την συνδέσουν όμως με έναν από "Εκείνους" σε ένα νέο δρόμο ανθρωπιάς και αποδοχής.

15/12 | 7 μ.μ. | "Ιδανικές φωνές κι αγαπημένες..." | Ανοιχτή συζήτηση για την ποίηση

Ο ποιητής Αργύρης Παλούκας συναντά την ηθοποιό Κάτια Γέρου στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων σε μια ανοιχτή συζήτηση για την ποίηση. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι ποιήτριες: Μαίρη Γιόση και Κορίνα Καλούδη.

16/12 | 12 μ.μ. | Άλκη Ζέη, "Το καπλάνι της βιτρίνας" | Εκδόσεις Μεταίχμιο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα εικαστικής δημιουργίας και ανάγνωσης

Το καπλάνι της βιτρίνας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν ένα εκπαιδευτικό εργαστήριο με εικαστική δημιουργία και ανάγνωση για παιδιά από 7 ετών και άνω. Στο εργαστήριο αυτό μαζί με τη δημιουργό, Γεωργία Ζάχαρη, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν για αγαπημένα βιβλία και κόμικς και να γίνουν καλλιτέχνες, φτιάχνοντας ένα συλλογικό κόμικ. 

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. & Σαββατοκύριακο: 10 π.μ.-3 μ.μ.)

17/12 | 11 π.μ. | "Γνωρίστε τον Κρτεκ": Ο τυφλοπόντικας που ταξίδεψε στο διάστημα | Εργαστήριο Κινουμένων σχεδίων | Τσέχικο Μορφωτικό Ινστιτούτο

Γνωρίστε τον Κρτεκ

Το Τσέχικο Μορφωτικό Ινστιτούτο διοργανώνει στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων το εργαστήριο "Γνωρίστε τον Κρτεκ", που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Εκεί θα μάθουν τα παιδιά ποιος είναι αυτός ο μικρός εθνικός ήρωας της Τσεχίας, των οποίο λατρεύουν και μαζί του μεγάλωσαν γενιές και γενιές και εκτός του ότι είναι διάσημος στην χώρα του, τον γνωρίζουν παντού σε όλο τον κόσμο και ο μικρός τυφλοπόντικας ταξίδεψε μέχρι και στο διάστημα. Ο Κρτεκ είναι δημιούργημα του καλλιτέχνη Ζντένεκ Μίλερ, ο οποίος τον "έφερε στη ζωή" το 1954. Κοντεύει, λοιπόν, τα 70! Έκτοτε έχουν γυριστεί 50 επεισόδια μικρού μήκους ταινιών με πρωταγωνιστές τον Κρτεκ και τους φίλους του, τον λαγό, τον σκαντζόχοιρο, το ποντικάκι, το βατραχάκι κ.ά. Αυτό το παράξενο ζωάκι, που δε βλέπουμε σχεδόν ποτέ, έγινε το αξεπέραστο φαινόμενο του τσεχικού animation.

Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση στο τηλ 6974802645 (Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.-7 μ.μ. & Σαββατοκύριακο: 10 π.μ.-3 μ.μ.)

20/12 | 7 μ.μ. | "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" | Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με τη Χρύσα Σπυροπούλου

Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας

Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων και οι εκδόσεις Μεταίχμιο συνδιοργανώνουν τη Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας με συντονίστρια τη συγγραφέα και κριτικό λογοτεχνίας, τη Χρύσα Σπυροπούλου. Η Λέσχη Ανάγνωσης Κλασικής Λογοτεχνίας των εκδόσεων Μεταίχμιο συγκροτήθηκε και ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Σεπτέμβριο του 2015  κι έκτοτε τα μέλη της συνέρχονται ανελλιπώς μια φορά τον μήνα, ημέρα Τετάρτη. Στη διάρκεια των συναντήσεων επιλέγονται και συζητιούνται μυθιστορήματα και διηγήματα από την ελληνική και ξένη λογοτεχνία του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ου αιώνα. Η λέσχη θα φιλοξενηθεί για δεύτερη φορά στο Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων. Το βιβλίο που θα συζητηθεί είναι, "Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι" του Όσκαρ Ουάιλντ (Μετάφραση Γωγώ Αρβανίτη). Η λέσχη ανάγνωσης προσφέρει τη δυνατότητα δια ζώσης και εξ’ αποστάσεων συμμετοχής με παράλληλη διαδικτυακή σύνδεση.

23/12 | 10.30 π.μ. | Άλκηστη Χαλικιά, "Σαν διακοπές ρεύματος" 

Σαν διακοπές ρεύματος

Πολιτιστική εκδήλωση για παιδιά από 5 ετών και άνω.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.