Τριήμερο εργαστήριο κόμικς με τον κορυφαίο Βέλγο σχεδιαστή Etienne Schréder

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς κόμικς μέτριου έως και προχωρημένου επιπέδου, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους, γνωρίζοντας τα μυστικά ενός master του είδους, του σχεδιαστή της θρυλικής σειράς Blake & Mortimer.

κόμικς

Η Ελληνική Ακαδημία Κόμικς και η Σχολή Design Βακαλό συνδιοργανώνουν ένα τριήμερο εργαστήριο κόμικς με τον κορυφαίο Βέλγο σχεδιαστή Etienne Schréder, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου στη Σχολή Βακαλό.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σχεδιαστές και δημιουργούς κόμικς μέτριου έως και προχωρημένου επιπέδου, οι οποίοι επιθυμούν να αναβαθμίσουν το επίπεδο των δημιουργιών τους, γνωρίζοντας τα μυστικά ενός master του είδους, του σχεδιαστή της θρυλικής σειράς Blake & Mortimer. Σκοπός του σεμιναρίου είναι να εισάγει τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες στη δημιουργία ενός σωστού προσχεδίου, το οποίο μετέπειτα θα χρησιμεύσει ως οδηγός για την αφήγηση του κόμικς. Στο τριήμερο σεμινάριο θα συμμετέχουν, επίσης, οι καταξιωμένοι δημιουργοί κόμικς Αλέκος Παπαδάτος και Νίκος Κούτσης αλλά και ο εκδότης της Dargaud, Yves Schlirf.

Οι ενδιαφερόμενες και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν email στο info@ebk.gr με θέμα "Συμμετοχή στο Τριήμερο Εργαστήρι 15-17/12", ενώ το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 20 ευρώ για ολόκληρο το τριήμερο. Ως προς την επιλογή των συμμετεχόντων/-ουσών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Επιπλέον, οι συμμετέχουσες/-οντες θα πρέπει να εξοπλιστούν με μολύβια, γόμες και χαρτιά γραφής Α4 που θα τους είναι απαραίτητα για το πρακτικό σκέλος του εργαστηρίου, ενώ συνίσταται να φέρουν μαζί τους κάποιο προσχέδιο ενός κόμικς δημιουργίας τους. 

Για τον Etienne Schréder 

Ο Etienne Schréder γεννήθηκε το 1950 στο Βέλγιο. Αφοσιώθηκε στα κόμικς το 1990, αφότου είχε ολοκληρώσει τις νομικές του σπουδές με εξειδίκευση στην εγκληματολογία και εργάστηκε σε σωφρονιστικά ιδρύματα για πέντε χρόνια. Είναι γνωστός για τη σειρά Blake & Mortimer (από το 2009), ενώ άλλα έργα του είναι το Le Secret de Coimbra, το La Couronne de Papier Doré και το Loups, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Raoul Servais στην ταινία Taxandria. 

Ημερομηνίες και ώρες διεξαγωγής σεμιναρίου:

Παρασκευή  15 Δεκεμβρίου 3-7 μ.μ.
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 10 π.μ.-2 μ.μ.
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 10 π.μ.-2 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗ
02/05/2024

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.

Φεστιβάλ Νεανικής Δημιουργίας: Παράταση της ανοιχτής πρόσκλησης σε νέους δημιουργούς

Το θέατρο Γκράβας ανοίγει τις πόρτες του σε νέους δημιουργούς και διοργανώνει ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη της νεανικής δημιουργικότητας και τηςελεύθερης έκφρασης.