Girl Power Stories: Αλλάζοντας το αφήγημα για την ισότητα και τη συμπερίληψη στον αθλητισμό

Το Girl Power Academy Greece και η Athens Comics Library διοργανώνουν ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια comics και ένα φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου στις γειτονιές της Αθήνας με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων.

Girl Power Stories

Με μια σειρά από δράσεις και μια ψηφιακή καμπάνια επικοινωνίας το Girl Power Academy Greece και η Athens Comics Library επιχειρούν να ανοίξουν τη συζήτηση για το πώς μπορούμε να αλλάξουμε το αφήγημα για την ισότητα και τη συμπερίληψη στον αθλητισμό. Ανοιχτές συζητήσεις, εργαστήρια comics και ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου συνθέτουν το πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται 24, 27 και 29 Οκτωβρίου στις γειτονιές της Αθήνας με την υποστήριξη του ΣυνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων.

Οι δράσεις

"Πώς μια μπάλα ενδυναμώνει και συνδέει κοινότητες" | 24/10 | 5-6.30 μ.μ.

Ανοιχτή συζήτηση στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να βοηθήσει στην κοινωνική ενσωμάτωση, αλλά και ενδυνάμωση διαφορετικών κοινοτήτων. Στη συζήτηση συμμετέχουν εκπροσώποι και ωφελούμενοι των οργανισμών: Σχεδία, Οργάνωση Γη, Μπάλα Πατήσια, Girl Power Academy Greece. Συντονίζει η Ντίνα Ντζιώρα, Πολιτιστική Παραγωγός και Σύβουλος Ενδυνάμωσης Κοινοτήτων.

Είσοδος ελεύθερη

"Ισότητα στο Ποδόσφαιρο: Προκλήσεις και Ευκαιρίες" | 24/10 | 6.30-8 μ.μ.

Ανοιχτή συζήτηση στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων για την ισότητα στο ποδόσφαιρο με αφορμή την παρουσίαση της πανελλαδικής έρευνας που πραγματοποίησε το Girl Power Academy Greece σε συνεργασία με την Ierax Analytix για το πδοόσφαιρο γυναικών.
Στη συζήτηση συμμετέχουν: Χάρης Λαλάτσης, Ιδρυτής Ierax Analytix, Αλεξάνδρα Κοτσιμπέλλη, Ποδοσφαιρίστρια, ΑΕΚ, Andrews Tetteh, Επαγγελματίας Ποδοσφαιριστής Π.Α.Ε. Κηφισιά, Βαγγέλης Καραμουλάς, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Προπονητής στον Λεοντικό FC, Δρ. Λήδα Τσενέ, Διδάσκουσα Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου, Μέλος Girl Power Academy Greece. Συντονίζει η Σοφία Σπανίδου, δικηγόρος με ειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο.

Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της Ierax Analytix.

"Ο αθλητισμός ως εργαλείο αφήγησης προσωπικών ιστοριών" | 27/10 | 5-6.30 μ.μ.

Με αφορμή τα τρία κόμικς για τις ζωές των αθλητριών Στέλλας Ντζάνη, Κατερίνας Φαλίδα και Φρόσως Πατσού, μαζί με τους Δημήτρη Μωυσιάδη (Football stories), Μαρία Κουβέλη (Δημοσιογράφος του SPORT 24) και την ποδοσφαιρίστρια Χριστίνα Κόλλια θα συζητηθεί πώς ο αθλητισμός ενθαρρύνει την αφήγηση προσωπικών ιστοριών. Στη συζήτηση συμμετέχουν: Δημήτρης Μωϋσιάδης, Football Stories, Μαρία Κουβέλη, Δημοσιογράφος Sport 24, Χριστίνα Κόλλια, Ποδοσφαιρίστρια, ΑΕΚ. Συντονίζει η Δρ Λήδα Τσενέ, Διδάσκουσα Ανοικτό Παν/μιο Κύπρου, Μέλος Girl Power Academy Greece. 

Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη

"Εργαστήριο Comics με θέμα την ισότητα και τη συμπερίληψη στον αθλητισμό" | 27/10 | 6.30-8 μ.μ.

Τι σημαίνει για τον καθένα μας ισότητα και συμπερίληψη; Πώς αυτές οι αξίες γίνονται πράξη μέσω του αθλητισμού; Δημιουργούμε τις δικές μας ιστορίες comics και γινόμαστε μέρος της αλλαγής του αφηγήματος για την ισότιμη συμμετοχή όλων στο ποδόσφαιρο. Εμψυχώνει η Βασιλεία Βαξεβάνη, Αφηγήτρια και Συντονίστρια Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Athens Comics Library.

Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της Οργάνωσης Γη

Φιλικός Ποδοσφαιρικός Αγώνας | 29/10 | 6-7 μ.μ.

Στις 29 Οκτωβρίου θα διεξεαχθεί ένας φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας με παλαίμαχους και νυν αθλητές και αθλήτριες, δημοσιογράφους, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και μέλη της κοινότητας για την ισότητα και τη συμπερίληψη.

Είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη της δράσης Μπάλα Πατήσια

Ψηφιακή Καμπάνια: Girl Power Stories

Ο εικονογράφος Αποστόλης Ιωάννου και η δημιουργός comics Κορίννα Μέι Βεροπούλου δημιούργησαν τρεις σύντομες ιστορίες ενδυνάμωσης και έμπνευσης για κάθε κορίτσι που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, αλλά διστάζει, με πρωταγωνίστριες την ποδοσφαιρίστρια Στέλλα Ντζάνη, την προπονήτρια Κατερίνα Φαλίδα και την πρώην αθλήτρια και αθλητική ψυχολόγο Φρόσω Πατσού. Οι ιστορίες θα διακινηθούν μέσω των social media και παράλληλα θα αποτελέσουν μέρος ενός εκπαιδευτικού εργαλείου για εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Μυστικά για τα πιο καλοβαμμένα αβγά

Είτε σε παραδοσιακό κόκκινο, είτε με εκρηκτικά ανοιξιάτικα χρώματα, υπάρχουν μυστικά που θα κάνουν τα πασχαλινά αβγά μας να λάμψουν και να εντυπωσιάσουν.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
02/05/2024

Κατάνυξη στις ομορφότερες αθηναϊκές εκκλησίες για Επιτάφιο και Ανάσταση

Το Πάσχα στην πρωτεύουσα μπορεί να μη συγκρίνεται με τους εορτασμούς της επαρχίας, αλλά κρύβει τις δικές του μοναδικές στιγμές, που μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μια άλλη πλευρά της πόλης μας.

10 ελληνικά κρασιά για το Πάσχα και τα πιάτα με τα οποία θα τα ταιριάξετε

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο κρασί για τις μέρες του Πάσχα; Ένας χρήσιμος οδηγός που θα σας λύσει τα χέρια.

Rave, εθισμός και microdosing: Τι συμβαίνει σήμερα με τα ψυχεδελικά;

Όσα κρατήσαμε από τη συζήτηση "Τι συμβαίνει με τα ψυχεδελικά;" του Society Uncensored στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Πρωτομαγιά: Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ

Δείτε τι ανακοίνωσε η ΣΤΑ.ΣΥ. λόγω συμμετοχής σωματείων εργαζομένων στις απεργιακές κινητοποιήσεις.

Νίκος Χαρδαλιάς: "76,8 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής για περισσότερα από 30 έργα πνοής στη Δυτική Αθήνα"

Στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) υπό τον τίτλο "Αθήνα 2030", που εντάσσεται στο Πρόγραμμα "Αττική" 2021 – 2027.

Το κυνήγι των πασχαλινών δώρων: Πολύχρωμες λαμπάδες και easter-themed ιδέες

Αν ψάχνετε κάτι κομψό, χειροποίητο και διαφορετικό από τα συνηθισμένα πασχαλινά δώρα, τα μουσεία και οι χώροι τέχνης της Αθήνας έχουν τη λύση.