Αφιερωμένη στην αδελφοσύνη και την ενότητα η τοιχογραφία που κοσμεί πλέον το Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Τη δημιουργία της τοιχογραφίας επιμελήθηκε η ομάδα Awesome Athens Experiences, δραστηριοποίηση και στόχος της οποίας είναι η προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης και πιο συγκεκριμένα της street art.

Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Ο νέος πολιτιστικός χώρος του Δήμου Χαλανδρίου, το Κέντρο Νεότητας, κοσμείται πλέον με μια τοιχογραφία του Βάσκου καλλιτέχνη Sortwo, αφιερωμένη στην αδελφοσύνη, τη φιλία και την ενότητα. Η τοιχογραφία υλοποιήθηκε πρόσφατα ως μια συμπαραγωγή του Δήμου Χαλανδρίου και της πρεσβείας της Ισπανίας και εγκαινιάστηκε παρουσία εκπροσώπων της πρεσβείας, με επικεφαλής το σύμβουλο Ivo Pascual Herrera, και στελεχών του Δήμου, με επικεφαλής τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Χάρη Μαυρουδή.

Τον συντονισμό και την οργάνωση για τη δημιουργία της τοιχογραφίας επιμελήθηκε η ομάδα Awesome Athens Experiences, δραστηριοποίηση και στόχος της οποίας είναι η προώθηση και προβολή της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας μέσω της σύγχρονης αστικής τέχνης και πιο συγκεκριμένα της street art.

Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Ο δημιουργός ευχαρίστησε για τη φιλοξενία και υποστήριξε ότι στόχος του έργου του είναι να δώσει αξία στην αδελφοσύνη, τη φιλία και την ενότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τον χώρο, ζωγράφισε δύο νέα παιδιά που συμβολίζουν το μέλλον. Βασικό εικαστικό στοιχείο στο έργο είναι επίσης η θάλασσα, ως τοπίο αλλά και ως σύμβολο του να βλέπουμε τον κόσμο με καθαρή ματιά και χωρίς εμπόδια. Τα χελιδόνια συμβολίζουν την αγάπη και την πίστη σε πολλούς πολιτισμούς. Στην περίπτωση της τοιχογραφίας αποτελούν πνευματικούς και προστατευτικούς συνταξιδιώτες.

Στο σύντομο χαιρετισμό τους, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας Ivo Pascual Herrera και ο αντιδήμαρχος Χάρης Μαυρουδής τόνισαν την ανάγκη να αναδειχθεί η αξία του δημόσιου και να δημιουργηθεί μια κουλτούρα οικειοποίησης και φροντίδας του, μέσα από τέτοιες εικαστικές παρεμβάσεις, όπως αυτή που έγινε στο Κέντρο Νεότητας.

Κέντρο Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου

Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει προχωρήσει ήδη σε πολλές τέτοιες παρεμβάσεις στα σχολεία και τα αθλητικά κέντρα της πόλης, ενώ την προηγούμενη χρονιά οργάνωσε το πρώτο Street Art Festival, με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών και θα το επαναλάβει φέτος.

Λίγα λόγια για τον δημιουργό
Ο Sortwo ασχολείται με την τέχνη από τότε που ήταν 13 ετών. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη χώρα των Βάσκων, εκτίμησε από νωρίς την street art και την έκανε σταδιακά τρόπο ζωής. Η ενασχόληση του αυτή του επέτρεψε να ταξιδέψει σε πολλές χώρες και να εξασκήσει το πάθος του. Τα κύρια έργα του είναι ρεαλιστικές τοιχογραφίες, τις οποίες δημιουργεί με τη χρήση ρολών ζωγραφικής, πινέλων και σπρέι.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Περίτεχνα σοκολατένια αβγά και μοσχοβολιστά τσουρέκια για το Πάσχα

Τα πιο φίνα πασχαλινά αβγά της πόλης, που θα συγκινήσουν αισθητικά και γευστικά μεγάλους και μικρούς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
26/04/2024

Οι "Δύο Κόσμοι" του Κτήματος Γκότση ενώνουν "τραγανά" το Πάσχα με το Θέρος

Το Ασύρτικο του Κτήματος Γκότση έχει την διάθεση της Σαντορίνης σε περιβάλλον Μεσσηνίας και "δελεάζει" τις γεύσεις του Πάσχα.

Πασχαλινή γιορτή αλληλεγγύης από τους Γιατρούς του Κόσμου

Λαμπάδες, ευχετήριες κάρτες, διακοσμητικά και πολλά άλλα.

Κτήμα Σκούρα: H νέα προσέγγιση του Αγιωργίτικου στη "Νεμέα" 2021 κάνει το Πάσχα "χάρμα"

Με το Αγιωργίτικο συστήνεται το Πάσχα & το Κτήμα Σκούρα έχει προβλέψει.

Νομοθετικές αστοχίες του Υπουργείου Πολιτισμού αξίας 27,5 εκ. ευρώ καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος

Δείτε τι δηλώνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Θ.Α. για την επιδότηση καλλιτεχνών και χειροτεχνών.

Όλγα Κεφαλογιάννη: "Οι γυναίκες συνεχίζουν τον αγώνα για να κατακτήσουν τη θέση που τους αξίζει"

Η Υπουργός Τουρισμού βρέθηκε στην ημερίδα Women Who Dare: Οι Γυναίκες που αλλάζουν τον κόσμο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΥΠΠΟ: Επεμβάσεις στερέωσης στο "Μικρό Ανάκτορο" της Κνωσού

Το "Μικρό Ανάκτορο" βρίσκεται στα βορειοδυτικά του ανακτόρου της Κνωσού, με το οποίο φαίνεται ότι συνδέονταν μέσω του λεγόμενου "Βασιλικού Δρόμου".