Nick Clegg: Ο υπεύθυνος διεθνών υποθέσεων της Meta στο 11ο Athens Democracy Forum

Ηγετικά στελέχη από διαφορετικούς τομείς θα επισκεφθούν την Αθήνα για να προωθήσουν τον διάλογο και να εμπνεύσουν την αλλαγή.

Αθήνα

To Athens Democracy Forum επιστρέφει για ακόμη μια χρονιά, από τις 27 μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου. Πολιτικοί και διαμορφωτές πολιτικής, ακαδημαϊκοί, ακτιβιστές, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι της νέας γενιάς θα βρεθούν στο συνέδριο για να συζητήσουν και να αναζητήσουν συγκεκριμένες λύσεις στα πιο σημαντικά ζητήματα της εποχής μας.

Ειδικότερα, ανάμεσα στους ομιλητές του 11ο Athens Democracy Forum, το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, είναι οι: Nick Clegg, Πρόεδρος Global Affairs, Meta, Michael P. Nash, καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής, Irina Bokova, πρώην Γενική Διευθύντρια της UNESCO και Πρόεδρος του Ιδρύματος Δημοκρατίας και Πολιτισμού, Jorge Quiroga, πρώην Πρόεδρος της Βολιβίας, Caroline Gaita, Εκτελεστική Διευθύντρια του Mzalendo Trust, Laura Thornton, Senior Vice President, Democracy, German Marshall Fund και Λία Παπάζογλου, Συνιδρύτρια της Ecogenia.

Το φετινό πρόγραμμα του ADF περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα θεματικών που σχετίζονται με την πορεία των σύγχρονων δημοκρατιών:

  • Case Study: China v. United States – Toward coexistence or war?
  • Rethinking Security: When Threats are Invisible
  • Case Study: The Future is African
  • Tutorials on the Tools of Democracy
  • Rethinking Climate: Flight and Fight instead of Agriculture

Το Athens Democracy Forum προσφέρει και φέτος στο κοινό μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει ουσιαστικές συζητήσεις κορυφαίων ομιλητών με δημοσιογράφους των New York Times για τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες δημοκρατίες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.