3η Γιορτή Ανακύκλωσης στον Δήμο Πειραιά

Με περισσότερες εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες που προάγουν την αξία της ανακύκλωσης και τη σημασία της για το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα.

3η Γιορτή Ανακύκλωσης

Η Γιορτή Ανακύκλωσης του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με την εταιρεία "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", επιστρέφει στον Πειραιά, την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου. Από τις 9 π.μ. έως και τις 10 μ.μ. στην πλατεία Κοραή, στο κέντρο του Πειραιά, μικροί και μεγάλοι δημότες και επισκέπτες, μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, μαθαίνουν για την ανακύκλωση και τα οφέλη της για το περιβάλλον, αλλά και για ένα πιο βιώσιμο μέλλον γενικότερα.

Καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας, στον χώρο θα βρίσκεται το Πολυκέντρο Ανακύκλωσης, ώστε όσοι βρεθούν στη γιορτή να ανακυκλώσουν πλαστικές, μεταλλικές και γυάλινες συσκευασίες έχοντας και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε κληρώσεις για μεγάλα δώρα. Μάλιστα, όσο περισσότερο ανακυκλώνει κανείς θα συγκεντρώνει και περισσότερες συμμετοχές.

Από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. και ξανά από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. μαθητές όλων των ηλικιών από σχολεία του δήμου, αλλά και όλα τα παιδιά που θα βρεθούν στην πλατεία, θα συμμετέχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια με θέμα την ανακύκλωση.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός My Radio 104.6 fm θα μεταδώσει ζωντανά τον παλμό της γιορτής και θα την ντύσει μουσικά, ενώ από την πλατεία θα πραγματοποιηθεί και η εκπομπή της Κατερίνας Ζαρίφη και του Χάρη Χρονόπουλου.    

Στις 8 μ.μ. ο κωμικός Αλέξανδρος Τσουβέλας θα πάρει το μικρόφωνο, για να χαρίσει γέλιο και να παρουσιάσει το κυρίως μέρος της γιορτής και τη βράβευση των μαθητών και των σχολείων που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην ανακύκλωση αυτή την χρονιά. Στις 9 μ.μ. ξεκινά η "Zero Waste Concert", με τον Μιχάλη Stavento και την Ήβη Αδάμου, να συναντούν από κοντά τους θαυμαστές τους και να τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους.

Η φετινή Γιορτή Ανακύκλωσης, έχει έναν ακόμα σπουδαίο σκοπό, αφού με τη βοήθεια του κοινού υποστηρίζει τον 9χρονο Γιάννη Κορολόγο στη δύσκολη μάχη του για τη ζωή. Ο Γιάννης, εδώ και 3 χρόνια, έχει διαγνωστεί με επιθετικό καρκίνο στα οστά και μάχεται γενναία με χημειοθεραπείες και δύσκολες χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό το διάστημα βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο MD Anderson Cancer Center του Houston, για εξειδικευμένες θεραπείες με μεγάλα κόστη και κάθε προσφορά θα είναι καθοριστική για να διατηρηθεί η ελπίδα για τον Γιάννη και την οικογένειά του. Γι΄ αυτό, στον χώρο της 3ης Γιορτής Ανακύκλωσης θα υπάρχει ειδικό κουτί συγκέντρωσης χρημάτων, ώστε όσοι και όσες το επιθυμούν να συνεισφέρουν. Στη διάθεση του κοινού είναι και ο εγκεκριμένος ερανικός λογαριασμός, ώστε να κατατίθενται προσφορές πριν και μετά τη γιορτή:
Εθνική Τράπεζα
IBAN: GR7201101860000018662467960
Δικαιούχοι:
Ιωάννης Κορολόγος
Νικολέττα Πρίντεζη (Μητέρα)

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Athinorama Plus

Το 3ο Φεστιβάλ Γρίφων Καστελλορίζου ετοιμάζει επιστημονικές δράσεις και βιωματικά δρώμενα

Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχει ο ακαδημαϊκός κ. Σταμάτης Κριμιζής, διεθνώς διακεκριμένος διαστημικός επιστήμονας και πρωτοπόρος ερευνητής με συμμετοχή στα σπουδαιότερα διαστημικά προγράμματα των Η.Π.Α. και της NASA.

Στην τελική ευθεία η αποκατάσταση των Ανακτορικών Κήπων στο Τατόι

Στόχος του Υπουργείου Πολιτισμού είναι οι κήποι να αναβιώσουν, ως σημαντικό μέρος της χωροταξικής σύνθεσης και της ζωής στο οικοσύστημα του π. βασιλικού κτήματος, αλλά και της εμπειρίας του σημερινού επισκέπτη.

"Άνοια, Πριν και Μετά": Ολοήμερο φεστιβάλ για το Alzheimer στο ΚΠΙΣΝ

Το Festival Alzheimer 2023 διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος, με στόχο την ενημέρωση ασθενών και φροντιστών για τους τρόπους υποστήριξής τους και τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας, αλλά και του ευρύτερου κοινού, σχετικά με την πρόληψη της άνοιας και την μείωση του κινδύνου νόσησης.

Εθνικός Κήπος: Ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης, αναβάθμισης των υποδομών, ενίσχυσης του πρασίνου και του φωτισμού

Ο Δήμος Αθηναίων εφάρμοσε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο φροντίζοντας όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά κυρίως αναβαθμίζοντας τις πεπαλαιωμένες υποδομές, στη συνολική έκταση των 154 στρεμμάτων του Κήπου.

Αναβολή των προγραμματισμένων πολιτιστικών εκδηλώσεων της Περιφέρειας Αττικής λόγω του τριήμερου πένθους

Οι προγραμματισμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφέρειας Αττικής αναβάλλονται λόγω της κήρυξης τριήμερου πένθους για την τραγωδία στη Λιβύη.

Τα δωρεάν της εβδομάδας: Ένα φεμινιστικό φεστιβάλ στην καρδιά της πόλης

Το Θησείο γίνεται τόπος συνεύρεσης και αλληλεγγύης, η Ταινιοθήκη φιλοξενεί δύο διακεκριμένες ντοκιμαντερίστριες και ό,τι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα χωρίς εισιτήριο από 16 έως 22/9.